Originally Posted by
Lou!
βούντερ ψυχοθεραπεία έχεις κάνει ποτέ;
η ευμεταβλητότητα της διάθεσης δεν είναι ίδια σε όλους τους ανθρώπους. διαφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες. τρόπο σκέψης, βιολογία, εξωτερικά ερεθίσματα, και αυτοί ακόμα οι παράγοντες δεν είναι ανεξάρτητοι μεταξύ τους αλλά αλληλοεπηρεάζονται. υπάρχει correlation που θα έλεγαν οι της στατιστικής.
εγώ είμαι άνθρωπος που έχω ευμετάβλητη διάθεση και έχω περιόδους μεγάλης ή έστω κανονικής ενέργειας και περιόδους που είμαι να αυτοκτονήσω και δεν μπορώ να πάω μέχρι το μπάνιο.
έχω περάσει περιόδους πολύ δημιουργικές και περιόδους αυτοκαταστροφής.
νομίζω με κινητοποιεί όταν θέλω να πετύχω κάτι πάρα πολύ, τότε αφοσιώνομαι ο κόσμος να χαλάσει. όπως το είχα κάνει όταν διάβαζα για να περάσω στις πανελλήνιες, ή όταν διάβαζα για το προπτυχιακό μου, ή όταν προετοιμαζόμουν για αμερική. στα ταξίδια επίσης βρίσκω πολύ ενέργεια, διότι μου αρέσει να βλέπω καινούρια μέρη. με ανθρώπους που βρίσκω ενδιαφέροντες επίσης, ή με τέχνη, όταν με αγγίξει. αν δω καμιά ταινία που με κερδίσει, καμιά έκθεση χωγραφικής κλπ.
με σκοτώνουν οι παλιές δυσάρεστες αναμνήσεις και οι παρέες με ανθρώπους που δεν επικοινωνώ καθόλου. επίσης οι δικές μου ανασφάλειες. το να κάθομαι μέσα στο σπίτι και να ρουτινιάζω ή να τσακώνομαι με γονείς. η επικαιρότητα δεν θα το έλεγα, διότι δεν την θεωρώ σημαντική και δεν της δίνω σημασία!