Αισθάνομαι ενοχές μέχρι και για το ότι αναπνέω...
Εδώ και πολλά χρόνια αισθάνομαι ενοχές για οτιδήποτε κάνω. Αισθάνομαι ότι ενοχλώ τους γύρω μου με την παρουσία μου, με το ότι τους μιλάω και γενικώς και μόνο που με βλέπουν. Αυτό ίσως να μου έχει δημιουργηθεί από φίλες μου όπου ενώ πάντα προσπαθώ να φέρομαι σωστά και δίκαια, μετά από ένα χρονικό διάστημα όλες απομακρύνονται από εμένα. Κατά συνέπεια αρχίζω και σκέφτομαι που ακριβώς έχω φταίξει, τι έκανα λάθος και δεν κράτησε η φιλία κλπ και κλείνομαι στον εαυτό μου και στο σπίτι μου μέχρι κάποια στιγμή να ξαναρχίσω κάποια καινούργια παρέα και άντε πάλι από την αρχή. Τηλέφωνα έχω σταματήσει να παίρνω γιατί από την πολλή άρνηση που έχω δεχτεί στο παρελθόν έχω πάθει φοβία και αισθάνομαι ότι θα ενοχλήσω. Δεν προτείνω ποτέ για ποτό για να μην ακούσω το όχι και έχω την εντύπωση ότι θα μου πουν ψέμματα για να με αποφύγουν (χωρίς να συμβαίνει αυτό απαραίτητα). Να μην μιλήσω για τη διαδικασία να βρω κάποια σχέση... Εδώ έχει πολύ ψωμί. Ενώ έχω πολλές ευκαιρίες να γνωρίσω άτομα του αντίθετου φύλου μετά το πρώτο ραντεβού απλά δεν επικοινωνούν ποτέ πάλι μαζί μου. Αν τύχει και κάνω εγώ μια προσπάθεια με αποφεύγουν. Έτσι λοιπόν ξαναπέφτω στην παγίδα την ίδια να κάθομαι και να σκέφτομαι τα λάθη που έκανα και να ρίχνω ευθύνες στον εαυτό μου και να λέω "ε, εδώ δεν με θέλουν για φίλη οι γυναίκες... θα με θέλουν οι άντρες για σχέση?". Αισθάνομαι ότι είμαι ένα άτομο με μια αδιάφορη προσωπικότητα που κανείς δεν θέλει να έχει σχέσεις μαζί του. Στο μυαλό μου είναι όλα πολύ μπερδεμένα στο πως πρέπει να διαχειρίζομαι τους ανθρώπους. Δεν αντέχω άλλο...