ψυχαναλυτικου τυπου θεραπεια και ψυχιατρικη δεοντολογια
Καλησπερα παιδια,
Θελω να κανω καποιες ερωτησεις αμα ξερετε σχετικα με την ψυχιατρικη δεοντολογια.Εγω εχω διπολικη διαταραχη και κανω εναμιση χρονο ψυχοθεραπεια με εναν ψυχαναλυτη.Ειναι καλος, επικοινωνουσαμε μεχρι προσφατως που λογω των συνθηκων της ζωης μου του ζητησα να συνεργαστει και με αλλους φορεις και με κοιν.λειτουργους για εξευρεση ξενωνα και για την ψυχοκοινωνικη αποκατασταση μου γιατι πιεζομαι οικονομικα.
Με πηγαινε απο βδομαδα σε βδομαδα οτι θα επικοινωνουσε με τον δημο- χωρις να χρειαζοταν εγω του ειπα καντε επισημη παραπομπη για να ασχοληθει η κοιν. λειτουργος του δημου με το θεμα μου-, το εχει αφησει πολυ στο φλου, βασικα δεν θελει να μπλεχτει και ...και προχτες μου ειπε οτι και πολυ που ασχοληθηκε με τα του ξενωνα γιατι εκεινος ειναι ψυχαναλυτης και δεν θα επρεπε να ασχολειται με πραγματα εξω απο την θεραπεια..δεν ξερω ποσο αυτο στεκει..δεδομενου ομως οτι του εχω ζητησει να ενημερωσει και να δωσει ιστορικο για να δραστηριοποιηθει η κοιν. υπηρεσια και οχι να το παρει ολο πανω του δεν νομιζω οτι τον εχω βγαλει εκτος ρολου!!!!???
Επισης στις φασεις που δεν ημουν καλα πριν 1 μηνα ,στα πολυ down μου και του ζητησα να ενημερωσει τους φορεις που εμπλεκομαι παλι δεν το κανει ευκολα, του παιρνει να το παρει αποφαση...γενικα δυσαναχετω γιατι βλεπω οτι τωρα που η θεραπεια μας φαινεται αν παει ή δεν παει καλα στους συνεργαζομενους φορεις -εννοω οτι αν δεν ειμαι καλα του τηλεφωνουν ,φαινεται που με βοηθαει και που οχι,φαινονται οι δυσκολιες μου - πιστευω οτι δεν θελει να φαινεται, κανει τα παντα για να μην φανει και να παρει θεση...με ρωτανε απο τον οαεδ τι λεει ο ψυχιατρος σου για αυτο το προγραμμα επαγ. αποκαταστασης? και δεν ξερω σε ολους τι να απαντησω.
1. Δεν ισχυει οτι αν δεν εισαι καλα και σου βγουν τασσεις αυτοκτονιας οτι εχεις δικαιωμα να ζητησεις απο τον ψυχιατρο σου να σπασει το ιατρικο απορρητο και να ενημερωσει οποιον θελεις?
2. Βαση των δικων σας εμπειριων με ψυχαναλυτικου τυπου ιατρους ειναι εκτος ρολου του οι συνεργασιες με φορεις? Η τουλαχιστον που κυμμαινονται τα ορια??