Καλημέρα σε όλους..
Πριν απο 1 ώρα δεν είχα καν στο μυαλό μου να μοιραστώ τις σκέψεις μου σε κάποιο φόρουμ. Και ειναι τόσες πολλές, τόσο μπερδεμενες που το δυσκολότερο ειναι να βρεις την αρχή.
Διάβασα πολλά απο τα θέματα σε αυτή την ενότητα και μπορω να πω πως συγκλονήστηκα απο κάποια, χωρίς να θέλω να σχολιάσω παραπάνω.
Ξεκινώντας απο τη βάση μου, έχω μια καλή οικογένεια τη γυναίκα μου το παιδί μου και άλλο ένα που σε λίγους μήνες θα έρθει να μας συμπληρώσει. Έχω μια για την εποχή καλα αμοιβόμενη δική μου δουλειά, όχι πλούσιος, απλα δεν έχω δυσκολίες. Αυτοκίνητο, μηχανή, φίλους.. Ολα ακούγονται ιδανικά, ίσως και να μην υπάρχει για κάποιον λόγος να γράφω αυτά εδώ.
Ομως εδώ και πολυ καιρό νιώθω πως με προσπερνάει η ίδια μου η ζωή. Νιώθω πως αδυνατώ να ακολουθήσω ένα ρυθμό που παλαιότερα θα τον αντιμετώπιζε με ευκολία.
Θεωρούσα τον εαυτό μου έξυπνο, δραστήριο και ταλαντούχο σε ορισμένα πράγματα. Δεν την έχω ψωνίσει.. Τα τελευταία 2-3 χρόνια δε μπορώ να ακολουθήσω τον εαυτό μου. Νομίζω πως όλα ξεκινάνε απο δυο πράγματα: τις συχνές κρίσεις πανικού με τις φοβίες μου και το ότι ξεχναω πολυ εύκολα.
Το μυαλό μου πλέον δε συγκρατεί καμία πληροφορία, ξεχναω τα πάντα πολυ ευκολα μέσα σε 2-3 λεπτά και αυτό ειναι κάτι που πραγματικά με ανησυχεί. Με εχει επηρεάσει πολυ στη δουλειά μου σε βαθμό να μην μου έχω εμπιστοσύνη σε ότι και να κάνω. Κάνω εύκολα λάθη και έχω σχεδόν πείσει τον εαυτό μου ότι αφού πλέον δε μπορω να θυμηθώ τίποτα ειμαι πρακτικά άχρηστοι μιας και η δουλειά μου απαιτεί συνδιαστικη μνήμη και δημιουργία. Ισως ειναι τόσο μεγάλος ο όγκος δουλειάς, δε ξέρω... Αλλά αυτό ξεπερνά τα όρια της δουλειάς μου και εχει μπει και στη προσωπική μου ζωή. Μου μιλάνε φίλοι, η γυναίκα μου, ολοι, και μετά απο λίγο μπορει να μη θυμάμαι τι μου λένε. Γενικότερα ειναι σα να μην έχω μαζί μου τη σκέψη μου, σα να με βασανίζει συνέχεια κάτι που δε γνωρίζω και με απασχολεί τόσο που δε δίνω σημασία στα υπόλοιπα. Και το να κανω λάθος ειναι το λογικό επακόλουθο είτε στη δουλεια μου είτε σε μια απλή καθημερινή δραστηριότητα.
Πολλές φορές αυτό συνδυάζεται με αυτό που ψάχνοντας στο Ίντερνετ πιστεύω πως ειναι κρίση πανικού ν ένας μόνιμος φόβος πως κάτι θα παει στραβά με έντονη ταχυπαλμια, εφιδρωση και τάση προς λυποθυμία. Σε ένα περιστατικό μάλιστα πίστεψα πως θα πεθαινα αφού δε μπορούσα να πάρω ανάσα, με έντονο πόνο στο στήθος και εφιδρωση..
Ολα αυτά με έχουν κάνει να αισθάνομαι πολυ κατώτερος αυτού που θα μπορούσα να ειμαι ή αυτού που ήμουν..
Και συνέπεια ίσως αυτού ειναι μια μελαγχολία για τα παλιά που πολλές φορές εκδηλώνεται με κλείσιμο στον εαυτό μου, στεναχώρια και θλίψη ξαφνικά χωρίς προφανές ερέθισμα... Και μετά η ρουτίνα, άγχος, προβληματισμός για όλα αυτά που αλλάζουν γύρω μου στους ανθρώπους που αγαπώ και στον τροπο ζωής που είχαν..
Και μπαίνω σε ένα φαύλο κύκλο χάνοντας πολλές φορές την ουσία της ζωής μου...
Δεν ξέρω αν έχουν νόημα αυτά που γράφω, μπορει και όχι. Αν εχω καποιο ουσιαστικό πρόβλημα ή οχι. Απλα θέλω να τα μοιραστώ μαζί σας...