Επανεμφανιση σοβαρης ακμης
Εχω γραψει κ στο παρελθον οτι κατα την εφηβεια (στο λυκειο κυριως), ειχα σοβαρη ακμη κ σε καποιες φασεις κυστικου τυπου ακμη κ ακολουθησα ενα διαστημα θεραπεια με αντιβιωσεις.. ξεπεραστηκε κ εχω τεραστια διαφορα κ δν εχουν μεινει παρα ελαχιστα σημαδακια στη μυτη κ στα μαγουλα.. προσφατα εδω κ κανα μηνα λογω διαφορων οικογενειακων θεματων κ προβληματων κ καταθλιψης κ γενικα δν ειμαι κ στην καλυτερη φαση, επανεμφανιστηκε ακριβως οπως ειχα παλια, στο προσωπο, αλλα κυριως το εντονο προβλημα ειναι στηθος-στερνο, πλατη κ στους ωμους.. σε σημειο π αναγκαστικα βαζω αμανικο γτ προς το παρον βαζω κρεμες π μ χει συστησει η δερματολογος κ πρεπει να αεριζεται η περιοχη κ να μν κολλανε τα ρουχα κ φουντωνει, αδιαφορωντας αμα σε καποιον χαλαω την αισθητικη (παλια ειχα τετοιο κομπλεξ τωρα οχι) κ στην τελικη λεω καλυτερα να εχω ακμη παρα ρυτιδες κ αλλωστε σπυρακια ειναι απο θεμα του οργανισμου π δν ευθυνομαι, δν τα προκαλεσα μονη μ τρυπωντας με με βελονες.. αυτο π θελω να καταληξω ειναι οτι η δερματολογος μ ειπε να βρω τροπο να διαχειριστω το αγχος, το οποιο κακα τα ψεματα παιζει καταλυτικο ρολο, επισης να προσεξω διατροφη, οχι λιπαρα, τηγανητα κτλ, κ στην αθληση εκει να δεις μαρτυριο με τις πετσετες, τις κρεμες π λιωνουν κτλ τα ξερω κ απο παλιοτερη εμπειρια.. μ προτεινε θεραπεια με κορτιζονη λεει για 1 μηνα κ θα φυγουν εντελως αλλα δν θελω να κανω γτ η κορτιζονη προκαλει κατακρατηση υγρων κ παχαινει κ δν πρεπει να τρως αλατι κτλ κτλ.. εχει κανεις παρομοια εμπειρια με επανεμφανιση ακμης σε μεγαλυτερη ηλικια απο την εφηβεια?