Χρειαζομαι βοηθεια σε αυτο το θεμα..(Αποπρωσοποποιηση ή κατι αλλο? )
Καλησπερα...Ξαναποσταρω αλλη μια φορα εδω για να πω αυτα που με απασχολουν,καθως δεν τα μοιραζομαι με κανενα στενο μου ατομο(και συγγνωμη που χω ποσταρει και τοσες φορες)..Αυτη η κατασταση δεν αντεχετε αλλο..κανω ασχημες,περιεργες σκεψεις με τις οποιες μετα μερικες φορες δημιουργουντε ιδεες που τις σκεφτομαι εντονα για να δω αν με πιασει κατι και γενικα για να πιστω αν ισχυει ή οχι...Αυτες οι ιδεες εχουν να κανουν κυριοτερα με τον ερωτα..καθως ειναι κατι το οποιο τρεμω(ολα απο αυτη την φοβια ξεκινησαν).μου περνανε δηλαδη οι γρηγορες εικονες ή ακομα χειροτερα σκεφτομαι να τρωω κολλημα η να εχω σεξουαλικη επαφη με διαφορα ατομα τα οποια μερικα ειναι και λαθος (οικογενειακα μελη οπως ξαδερφες π.χ. ή μεγαλυτερες κοπελες κλπ)και αυτο με τρομαζει και με αγχωνει..Το αλλο που δεν ξερω τωρα αν το χω ή απλα το προκαλω εγω με τις σκεψεις μου,ειναι αυτο σχετικα με την αποπρωσοποιηση..Εδω χρειαζομαι κυριοτερα βοηθεια γιατι ειναι ενα θεμα που δεν συζηταω καθολου(ουτε με τον ψυχολογο μου)..Αυτο ξεκινησε εναν μηνα μετα απο την δημιουργια φοβιας του ερωτα..Πρεπει να περασα κατι σαν κριση πανικου(νομιζα θα τρελαθω ειχα μια μικρη δυσκολια στην αναπνοη,με ειχε πιασει πιεση στο πισω μερος του κεφαλιου μου,και με ειχε πιασει ενα γερο σφιξιμο στο στομαχι που μου προκαλουσε την εντυπωση οτι εχω κατι σοβαρο)Απο τοτε αν θυμαμαι καλα αρχισα να αναρωτιεμαι το ''τι μου συμβαινει'' και μετα απο λιγες μερες θυμαμαι που ξυπνησα,καθισα λιγο στο κρεβατι και ειπα ''νιωθω περιεργα,σαν να εχει αλλαξει κατι σε εμενα ή στον κοσμο''..Μολις το πα αυτο αρχισα να ψαχνω στο ιντερνετ μεχρι που βρηκα την αποπρωσοποποιηση/αποπραγματοποιηση..Μετα απο αυτο θυμαμαι οτι αρχισα να σκεφτομαι και βλακειες του στυλ ''ειναι ολα ψευτικα'',γιατι νιωθω ετσι''..Αλλα οπως και να το κανουμε,ενιωθα οντως περιεργα..Τελοςπαντων ηρθαν ο Δεκεμβρης,σταματησα για λιγο το σχολειο αρχισα να κανω πραγματα που με εκαναν να ξεχνιεμαι και γενικα χαλαρωσα κατα εναν βαθμο(ακομα σκεφτομουν διαφορα τετοια αλλα προσπαθουσα να μην τα αφηνω να με εππηρεαζουν)..Και τελος παντων θα φτασω στο τωρα..τωρα λοιπον νιωθω πολυ καλυτερα απο παλια..οι σκεψεις εχουν ηρεμησει κατα εναν βαθμο..αλλα ακομα δυστυχως υπαρχουν(και του ερωτα αλλα και της αποπρωσοποποιησης)..Καθε μερα μου ρχοντε σκεψεις του στυλ ''ολα ψευτικα '',''παλια ενιωθα αλλιως'',''γιατι τα βλεπω ολα σαν παιχνιδι ή ταινια'' και γενικα σκεψεις σχετικα με την συμπτωματολογια της αποπροσωποποιησης..την μια λεω,δεν εχεις κατι τετοιο μωρε,απλα εσυ με την ιδεα σου κανεις να νιωθεις περιεργα αλλα απο την αλλη αφου περασει λιγος καιρος και ακομα το σκεφτομαι..λεω ''για να το σκεφτομαι ακομα και για να νιωθω ακομα ετσι σημαινει οτι το χω''..Και απο συμπτωματα το μονο που μπορω να πω οτι εχω ειναι οτι καποιες φορες οταν τα σκεφτομαι αυτα νιωθω περιεργα,κανω περιεργες σκεψεις και μπορει να νιωσω καμια φορα σαν να βλεπω μονο και να μην νιωθω (δεν μπορω να το εξηγησω ακριβως)..αλλα ουτε αυτη την ''θολουρα'' εχω,ουτε βλεπω τα πραγματα περιεργα..Αλλα οταν τα σκεφτομαι και δημιουργω ιδεες με αυτα τα συμπτωματα τα κανω και μοιαζουν σαν οντως να τα εχω....Γενικα, λογο ολων αυτων των σκεψεων εχω φτασει σε σημειο να μην μπορω να καταλαβω αν νιωθω φυσιολογικα ή οχι ή αν οντως εχω κατι ή οχι..εχω κουραστει με αυτο το θεμα..και τωρα τελευταια για καποιον λογο νευριαζω πολυ ευκολα Εσεις τι λετε να ναι?Αμα οντως το χω πως να το αντιμετωπισω?Πως φευγει?