Χρειάζεται τεράστιο θάρρος από μένα να γράψω τα όσα ακολουθούν. Δεν τα έχω συζητήσει ποτέ με κανέναν. Χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια.
Από 12-13 χρονών, μόλις μπήκα στην εφηβεία, ξεκίνησα να λέω ψέματα. Το πρώτο ψέμα που είπα ήταν όταν είπα στους φίλους μου ότι χωρίζουν οι γονείς μου.
Μετά όταν άρχισα να έχω ολοκληρωμένες σχέσεις, σχεδόν σε όλες μου τις σχέσεις έλεγα ότι ήμουν έγκυος ενώ δε συνέβαινε κάτι τέτοιο. Στα 19 μου άρχισα να λέω ότι είμαι άρρωστη και μπορεί να πεθάνω. Σε κάποιο φλερτ είχα πει ότι έχω παιδί που έδωσα για υιοθεσία. Πράγματα απίστευτα. Τα ψέματα μου τα βίωνα πολύ έντονα, σε σημείο που κάποτε ένιωθα ότι είναι αλήθεια. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ένιωθα την ανάγκη να το κάνω. Κάποτε σκεφτόμουν ότι ήθελα σημασία, έστω και αν ήταν από λύπηση. Άλλοτε σκεφτόμουν ότι είχα τόσο χαμηλή αυτοεκτίμηση που πίστευα ότι ο μόνος τρόπος να με αγαπήσει κάποιος είναι με το να τον κάνω να νιώσει την ανάγκη να με "προστατεύσει" ή να με λυπηθεί. Άλλες φορές πέρασε από το μυαλό μου ότι αυτοσαμποτάρομαι για να ξεφεύγω από αποτυχημένες σχέσεις. Το τελευταίο το αντιλήφθηκα όταν γνώρισα τον σύζυγο μου. Μέχρι το 2008 ήμουν βουτηγμένη στην κατάθλιψη, δεν αντλούσα ευχαρίστηση από τίποτε, είχα τη μια διαταραχή πανω στην άλλη, είχα ανορεξία, έκανα συχνά απόπειρες αυτοκτονίας, είχα γενικευμένη διαταραχή άγχους, αγοραφοβία, ανικανότητα για κοινωνικές συναναστροφές κλπ. Όταν γνώρισα τον άντρα μου και μου έδωσε για πρώτη φορά ανευ όρων αγάπη και προσοχή, όλα λύθηκαν. Είχα κάποια σκαμπανευάσματα και περιόδους κατάθλιψης οι οποίες όμως έφευγαν γρήγορα. Έγινα κοινωνική, ευτυχισμένη, η ανορεξία έφυγε από μόνη της και δεν ξαναείπα ψέματα. Πριν 13 μήνες έφερα στον κόσμο και την κόρη μας και όλα ήταν περίφημα.
Μέχρι που πριν μερικούς μήνες έκανα ξανά μια βλακεία, ίσως τη μεγαλύτερη που έκανα ποτέ στη ζωή μου. Ένιωσα ξανά την ανάγκη να πω ψέματα και μάλιστα αυτή τη φορά σε ένα από τα αφεντικά μου. Και δεν είπα απλώς ψέματα, το τράβηξα τόσο πολύ που κατέληξα τελικά να χρειαστεί να παραιτηθώ (αν δεν το έκανα μάλλον θα με έδιωχνε έτσι κι αλλιώς). Απ'ότι έμαθα με έχει διασύρει σε συναδέλφους και άλλα αφεντικά, και στον τομέα μου μάλλον δεν πρόκειται να καταφέρω να βρω ξανά δουλειά. Νιώθω ντροπή, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έκανα. Νιώθω απογοήτευση γιατί ενώ ένιωθα ότι τα προβλήματα μου είχαν λυθεί, τώρα βλέπω ότι ακόμα υπάρχουν. Και νιώθω και απογοήτευση γιατί μια μάνα δε θα έπρεπε να συμπεριφέρεται έτσι. Νιώθω τη ματαίωση γιατί έκανα απίστευτους κόπους και θυσίες να κερδίσω εκείνη τη θέση στη δουλειά μου και σύντομα θα κέρδιζα και μια τεράστια προαγωγή. Ήμουν η καλύτερη από όλους μου τους συναδέλφους, είχα εξαιρετικές ηγετικές δεξιότητες, όλοι έρχονταν σε μένα για συμβουλές και βοήθεια. Τώρα έχω χάσει τα πάντα.
Πρέπει να ξεκινήσω ξανά από το μηδέν και επαγγελματικά και ψυχικά. Πρέπει να ψάξω βαθύτερα να βρω αυτό που με κάνει να θέλω να λέω ψέματα και να το λύσω μια για πάντα (που λεφτά για ψυχολόγους όμως) και πρέπει να ανασυγκροτηθώ, να βάλω τη σκέψη μου και τη ζωή μου σε τάξη για να δω πως προχωρώ από εδώ. Πρέπει να γίνω καλά για το παιδί μου.
Ο άντρας μου είναι δίπλα μου, με στηρίζει αν και ο ίδιος δε μπορεί να καταλάβει πλήρως πόσο σοβαρό είναι αυτό που συμβαίνει, το παίρνει κάπως πιο χαλαρά.