Αρνητικες σκεψεις-υπεραναλυση-ανασφαλεια-ΑΓΧΟΣ
Μετα απο αυτη την ασχημη και περιεργη φαση που περναγα,νιωθω τους τελευταιους μηνες,οτι γινομαι ολο και καλυτερα και αυτο επειδη σταματησα να μου βαζω ταμπελακια,επειδη ειπα στον εαυτο μου οτι μονο αγχος ειναι και τιποτα αλλο..αλλα παρολα αυτα,συνεχιζω να κανω τα ιδια..θα μιλησω γενικα για τις σκεψεις και οχι για καποιες συγκρεκριμενες..Λοιπον,μου ερχετε λοιπον μια σκεψη...,αν ειναι κατι παραλογο ή τρομακτικο για εμενα,θα τιναχτω και δεν θα σκεφτομαι ''αν'' ισχυσει ποτε τι θα κανω αλλα οτι ισχυει ή οτι θα ισχυσει και οτι θα μου προκαλεσει καποιο προβλημα και οτι θα με βασανισει κλπ...σαν να θελω να το προκαλεσω δηλαδη(ενω δεν θελω)..μετα αρχιζουν οι γενικευσεις του στυλ'' το σκεφτομαι εντονα,με πιανει κατι,αρα ισχυει''..μετα παω να σκεφτω κατι θετικο..και κατευθειαν ξαναπροκαλω την αρνητικη σκεψη,μετα λεω στον εαυτο μου ''σταματα να το σκεφτεσε'' και αυτο γινετε πιο εντονο..
Γενικα οτι σκεψη και αν μου ρθει πρεπει να αναλυσω την καθε λεπτομερεια,για να ειμαι 100% σιγουρος οτι δεν ισχυει και οτι δεν ''κινδυνευω'' απο αυτο για το μηπως ισχυει ή οχι.Επισης κατι αλλο που προκαλει αυτες τις σκεψεις ειναι οταν με πιανει 'κατι'' ετσι στο ξαφνικο..Π.χ. ειχα βγει μια φορα με τα παιδια και με πιασε μια μελαγχολια νομιζω και εγω αρχισα να το αναλυω με ερωτησεις:''γιατι με επιασε,τι φταιει τωρα και νιωθω ετσι?,μηπως ειναι κατι σοβαρο?'' κλπ..Και το ακομα χειροτερο που κανω..ειναι που γυρναω συνεχως πισω σε αυτα που ειχα παλια..και λεω στον εαυτο μου..αφου τοσο καιρο ειχα μονο αγχος γιατι ενιωθα ετσι?γιατι με πιαναν ολα αυτα? και μετα (μερικες φορες ομως)παω ΠΑΛΙ να τα προκαλεσω λεγοντας στον εαυτο μου συνεχως οτι ισχυει αυτο που σκεφτομαι,συνεχως.σαν εμμονη ενα πραγμα(να προσθεσω οτι και λογο καποιων φοβιων και λογο των σκεψεων μου χω δημιουργησει και ψυχαναγκασμους)...
Ειναι αρκετες φορες βεβαια που κανω πραγματα και ξεχνιεμε αλλα οι σκεψεις καποια στιγμη ξαναρχοντε..
Τι μπορω να κανω για να σταματησω να κανω οολο αυτο το πραγμα??