Προβλήματα με την οικογένεια του συντρόφου μου
Καλησπέρα σε όλους!
Αποφάσισα και εγώ να μοιραστώ ένα σοβαρό πρόβλημα που έχω με την οικογένεια του αρραβωνιαστικού μου.
Με τον σύντροφό μου αρραβωνιαστήκαμε πριν από μερικούς μήνες μετά από αρκετά χρόνια σχέσης. Δεν υπάρχει προοπτική για άμεσο γάμο
(μένουμε στο εξωτερικό και οι δουλειές μας είναι ιδιαίτερα απαιτητικές και χρονοβόρες) οπότε αντί να παντρευτούμε με πολιτικό γάμο,
αποφασίσαμε να αρραβωνιαστούμε και κάποια στιγμή στο μέλλον, όταν θα το επιτρέπουν οι συνθήκες, να κάνουμε θρησκευτικό γάμο.
Η οικογένεια του συντρόφου μου εξ'αρχής δεν χάρηκε με αυτή μας την απόφαση διότι θεωρούσαν τον γιό τους πολύ μικρό για κάτι τέτοιο (είναι 29 χρονών).
Παρά τις αντιρρήσεις τους όμως αρραβωνιαστήκαμε. Ο αρραβώνας έγινε σε κλείστό οικογενειακό κύκλο και εκείνοι φρόντισαν να μην ενημερώσουν κανέναν
από τους συγγενείς και τους φίλους τους για το γεγονός. H συμπεριφορά τους (ειδικά του πεθερού μου) είναι απόμακρη και κρύα.
Να σας αναφέρω μόνο ότι μου μιλάει στον πλυθηντικό, πράγμα το οποίο δεν έκανε παλιά. Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι η μικρότερη αδερφή του συντρόφου μου.
Και το λέω αυτό γιατί εξαιτίας της έχουν αρχίσει να δημιουργούνται πολλά προβλήματα στη σχέση μου με το σύντροφό μου.
Δεν την είχα γνωρίσει πριν από τον αρραβώνα επειδή εκείνη δεν ήθελε (τους γονείς του τους ήξερα εξ'αρχής), ωστόσο πολλές φορές είχα καταλάβει από τα συμφραζόμενα του συντρόφου μου ότι με κατηγορούσε χωρίς καν να με ξέρει. Η συμπεριφορά της την ημέρα του αρραβώνα ήταν το λιγότερο απαίσια και απαξιωτική τόσο απέναντι σε μένα, όσο και στους γονείς μου. Όταν το επεσήμανα αυτό στο σύντροφό μου εκείνος μου είπε ότι ζήλευε και ήταν σε δύσκολη θέση γιατί δεν έχει σύντροφο και ότι δεν υπάρχει περίπτωση οι γονείς τους να της κάνουν καμία σύσταση γιατί της έχουν αδυναμία. Μέχρι μονόπετρο (πιο ακριβό από το δικό μου) της αγόρασαν για να μην ζηλεύει, αλλά το προσπέρασα και αυτό.
Όλο το διάστημα που μεσολάβησε δεν είχα καμία επικοινωνία μαζί της ώσπου πριν από μερικές μέρες ήρθε να μας επισκεφθεί.
Από τη στιγμή που ήρθε μου συμπεριφέρεται με τον χειρότερο τρόπο. Μου δίνει συνεχώς διαταγές, φωνάζει χωρίς κανένα σοβαρό λόγο όταν δεν περνάει το δικό της, με κατηγορεί συνεχώς ότι δεν αγαπάω τον αδερφό της όταν για παράδειγμα του σερβίρω φαγητό και εκείνη θεωρήσει ότι η μερίδα είναι πολλή μεγάλη. Έφτασε μέχρι το σημείο να πει ότι θέλω να τον σκοτώσω ανεβάζοντας του τα τριγλυκερίδια και την χοληστερίνη. Να αναφέρω ότι ο σύντροφός μου είναι υγιέστατος. Αυτά είναι μόνο μερικά περιστατικά από όλο τον σουρεαλισμό που ζώ από τη στιγμή που ήρθε. Ο σύντροφός μου μου αναγνωρίζει ότι κάνω πολλή υπομονή αλλά λέει ότι δεν θέλει να αναφέρει αυτά τα περιστατικά στους γονείς του γιατί θα μαλώσει μαζί τους και δεν υπάρχει περίπτωση εκείνοι να μου δώσουν δίκιο.Το αποτέλεσμα όμως είναι να μαλώνουμε εμείς.
Νιώθω πολλή πληγωμένη από όλη αυτή την κατάσταση και δεν μπορώ να διαννοηθώ ότι θα πρέπει να περάσω το υπόλοιπο της ζωής μου με το να ανέχομαι τέτοιες συμπεριφορές και η αδράνεια του συντρόφου μου με πληγώνει ακόμα πιο πολύ.
Τι μπορώ να κάνω για να μην επιρρεάζομαι από όλη αυτή την δυσάρεστη κατάσταση? Προβληματίζομαι πολύ για το μέλλον. Τι θα γίνει εάν θα έχουμε παιδιά και θα τους συμπεριφέρεται έτσι η θεία τους?
Σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας και συγνώμη αν σας κούρασα με το μακροσκελές μου post!