Χαμηλη αυτοεκτιμηση μαζι με ''μισος'' και ''τιμωρια'' εαυτου..?
(Πριν ξεκινησω να πω οτι δεν ξερω αν το τοπικ ειναι το καταλληλο για το θεμα αλλα δεν ξερω αν θα κολλαγε πουθενα αλλου).Απο μικρος θυμαμαι να μην εχω υψηλη αυτοεκτιμηση...Δεν λεω ηταν καποιες φορες που ενιωθα γεματος αυτοπεποιηθηση κλπ..αλλα τις περισσοτερες φορες η αυτοεκτιμηση/αυτοπεποιηθηση ειναι λιγο/πολυ πεσμενη.Θα σας πω και τα πιο συχνα παραδειγματα που αντιμετωπιζω.Πρωτον ειναι το θεμα το ερωτικο..νταξει,περα απο την εντονη φοβια που εχω,ειναι αρκετες φορες που σκεφτομαι να χω κοπελα(αν και τρεμω στην ιδεα του κολληματος).τελοσπαντων..εγ ω μετα απο 2 χυλοπιτες ειχα πειστει οτι ειμαι ασχημος,οτι δεν θα βρω κοπελα κλπ.Και φετος αυτο εγινε πιο εντονο αφου εμπλεξα με μια κοπελα στην οποια υποτιθετε πως της αρεσα,ενω αυτη με χρησιμοποιουσε για να ζηλεψει ο πρωην...εκει ειπα στον εαυτο μου:''γιατι περιμενες πραγματικα να γινει κατι παλιο ιλιθιε?Απλα κοιταξου στον καθρεφτη και πες μου μετα αν θα γινοταν κατι ή οχι''.Δεν φτανει ολο αυτο,εχω και τους φιλους μου να με κοροιδευουν για αυτο το θεμα.Και αυτο ειναι το δευτερο παραδειγμα,η παρεα..Οταν βγαινουμε πολλα ατομα μαζι ας πουμε ειναι 1-2 ατομα που επειδη ειμαι ησυχο ατομο τους αρεσει να πειραζουν λες και ειμαι παιχνιδι(αυτο γινεται κυριοτερα οταν ειμαστε πολλα ατομα μαζι ή ακομα πιο συχνα οταν εχουμε και κοπελες στην παρεα).Αρχιζει μετα η κοροιδια για το οτι δεν εχω κοπελα,γενικα να μην τα πολυλογω..πολλα αρνητικα σχολια σχετικα με αυτο το θεμα..μετα αρχιζουν και τα πειραγματα(προσφατα ενας πηγε να με ριξει σε μια λιμνουλα(απο αυτες που δημιουργουν οι βροχες στον δρομο)και εγινα ρεζιλι)Εγω κλασσικα λεω ''ετσι ασχημος και ιλιθιος που εισαι καλα να παθεις,αυτο ειναι η ''τιμωρια'' σου,δεν μπορεις να κανεις κατι..ουτοσι αλλος και να αντιδρασεις θα γελανε επειδη οπως λενε θα χεις πλακα κατι το προφανες αφου εισαι και ιλιθιος,αρα απλα μην αντιδρας μεχρι να σταματησουν''.Μετα απο το συγκεκριμενο περιστατικο θυμαμαι πηγα σπιτι και ειχα νευρα και με τους φιλους μου,αλλα περισσοτερο με τον εαυτο μου(κατι που γινεται καθε φορα)..πηγα λοιπον στο μπανιο,κοιταχτηκα στον καθρεφτη και λεω:''Γιατι ειμαι ετσι ρε π***η μου?''(Δεν με πειραξε μονο το οτι εθιξαν το θεμα σχετικα με τις κοπελες,αλλα γενικα που μου την λενε και δεν αφηνω τον εαυτο μου να αντιδρασει).Και το τριτο παραδειγμα ,οσο περιεργο και χαζο και αν ειναι ,ειναι οτι μου την δινει η φατσα μου..Δεν ξερω γιατι απλα εχω και babyface εχω και μαγουλα...γενικα ειμαι σαν γ**ω το κερατο μου..αφου καθε φορα που κοιταζομαι στον καθρεφτη λεω:Πως εισαι ετσι..σαν αναποδο γα**το εισαι'',και μπορει να μου χωσω και φαπα ή απλα να αρχιζομαι να ευχομαι να κερδισω καποια πλαστικη προσωπου με καποιον τροπο.Αυτο δυστυχως για καποιο λογο οχι δεν μπορω αλλα ειναι σαν να μην θελω να το διορθωσω..σαν να εχω πιστει οτι θα μου συμβαινουν πολλα ασχημα πραγματα κλπ...Φανταστειτε πηγαινα σε ψυχολογο,αλλα αυτο το θεμα το θεωρουσα ''ασημαντο'' και δεν ασχοληθηκα καν με αυτο..Τι λετε να κανω?Μπορω να το διωρθωσω αυτο ή θα ναι τζαμπα κοπος επειδη εχω μαθει στην αρνητικοτητα?(Παρακαλω,μην μπειτε στην διαδικασια να κανετε διαγνωσεις με ψυχικες ασθενειες,απλα πειτε μου αν θελετε τι μπορω να κανω)