Quote:
Keep_walking έχεις σκεφτεί ότι μπορεί η σχιζοφρένεια να μην είναι ο κύριος λόγος που δεν έχεις μια πλούσια και γεμάτη ζωή; Σίγουρα αποτελεί ένα επιπλέον εμπόδιο αλλά πόσοι τέλος πάντων μπορούν να πουν ειλικρινά ότι η ζωή τους είναι όπως τη φανταζόντουσαν;
Κι εγώ ονειρεύομουνα ότι θα έχω μια πλούσια ζωή γεμάτη εμπειρίες, ταξίδια, πολλούς φίλους, ξέφρενη κοινωνική ζωή κλπ και στην πορεία ανακάλυψα ότι ο κύριος λόγος που δε συμβαίνουν όλα αυτά είναι ο χαρακτήρας μου. Ναι, μπορεί να με πιάσει ένα διάστημα και να θέλω να βγαίνω συνέχεια έξω αλλά άλλες φορές να μουχλιάζω τελείως μέσα στο σπίτι. Και μπορεί να φαίνομαι κοινωνική στους γύρω μου αλλά τελικά δεν είμαι και τόσο, έχω προβλήματα στο να κρατήσω ανθρώπους κοντά μου.
Τελικά με τα χρόνια αποδέχτηκα ότι έτσι είμαι εγώ και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό. Το αντίθετο, τώρα είμαι πιο ευχαριστημένη με το λίγο και δε μένω συνεχώς ανικανοποίητη. Το λίγο βέβαια το δικό μου μπορεί να είναι πολύ για άλλους. Ο καθένας όπως το βλέπει.
Η μεγάλη αποκάλυψη ήταν για μένα στα 26 μου όταν μου δόθηκε δεύτερη ευκαιρία για να κάνω τη ζωή που ονειρεύομουνα και ενώ είχα τις ευκαιρίες συνειδητοποίησα ότι πιεζόμουνα, ότι δε μου ταίριαζε τελικά αυτό που ονειρευόμουνα, ότι έχω τους δικούς μου ρυθμούς.