Διπολική διαταραχή μητέρας και σπουδές
Καλημέρα φίλοι! Είμαι στη χειρότερη φάση γιατι σκεφτομαι να μη χασω την ευκαιρια για σπουδές εκτός ελλάδος,
Ωστόσο, εχω μια μητέρα που ενω παλιοτερα ηταν ηρωιδα, βραχος, δυναμική και πολλά αλλα, τα τελευταια 6 χρόνια, είναι σε χάλια ψυχολογική κατάσταση λόγω διπολικότητας.χωρισμένη ακόμη, χωρις κανεναν συγγενη να διατιθεται να βοηθησει ουσιαστικα, παρα μονο στα μεγαλα επεισοδια κ τελος εκτος δουλειας λογω αυτης της νοσου. [κ χωρις πορους γιατι ολοι ξερετε οτι οι συνταξεις σερνονται σ αυτη τη χωρα!!!] Αν και υπό αγωγή έχει πολλά σκαμπανεβάσματα, που κ που και καμια συντομη απωλεια μνημης παροτι ειναι κατω απο 50. Το θεμα ειναι σε τετοιες περιπτωσεις, τι κανουν τα παιδια, οι νεοι??? εχω κ αλλα αδερφια κ ολα ειμαστε σε σπουδες. μονο μια αδερφη μενει μαζι της κ εκεινη θα τελειωσει σ ενα χρονο κ μετα θα θελησει να αναζητησει δουλεια σ αλλη πολη. ειναι πιο σωστο να ακολουθουμε το δρομο μας κ αφηνουμε να εξελιχθουν τα πραγματα οπως να ναι, ή μενουμε διπλα, βοηθαμε κ αφηνουμε το μελλον μας? ειμαστε απο μια μικρη πολη κ εδω οι προοπτικες ειναι μηδενικες. συμβουλευτηκα ψυχιατρο κ μου ειπε, να μην αφησω τα ονειρα μου για τιποτα, αλλα η καρδια μου ποναει οταν θα σκεφτομαι πως θα ειμαι μακρια της κ εκεινη θα περναει δυσκολα. εχει κανεις αντιμετωπισει κατι παρομοιο? η ιδια μου δινει την ευχη της κ με στηριζει να φυγω, αλλα ολοι οι συγγενεις μου λενε : και ποιος θα αναλαβει οταν φυγεις? μου κοβουν καθε ελπίδα να παω παρακατω. καθε γνωμη σας ευπροσδεκτη. :)