Originally Posted by
Χαρης1991
Γεια σας με λενε Χαρη. Θα ηθελα να σας ρωτησω πιστευετε στα ονειρα? Ή μαλλον να το θεσω καλυτερα. Υπαρχει καποιο ψυχολογικο υποβαθρο για καθε ονειρο που βλεπουμε?
Ανοιγω αυτο το θεμα, λογω ενος ονειρου που ειδα πριν απο λιγο και με εχει κανει ψυχολογικα χαλια...Αν μπορειτε να με βοηθησετε στην εξηγηση του θα ημουν ευγνωμων..
Λοιπον:
Ειμαι στο σπιτι μου, με τη μητερα μου, τη γιαγια μου και τη νονα μου και περιμεναμε κατι ή καποιον. Ξαφνικα εμφανιζεται ο πατερας μου, τον οποιο εχω χασει εδω και 2 χρονια απο καρκινο, στο κρεβατι. Σημειωνω οτι στον υπνο μου ξεραμε ολοι οτι ειχε πεθανει αλλα γνωριζαμε επισης οτι ηταν σαν να ειχε αναστηθει ή κατι τετοιο. Σαν να του ειχε δωσει ας πουμε ο θεος μια δευτερη ευκαιρια. Τα προσωπα ξαφνικα ολων αλλαζουν και γινονται λιγο πιο σκυθρωπα. Παω στο δωματιο που ηταν ο πατερας μου και του λεω.."Που εισαι αρχοντα?" (ετσι τον φωναζα παντα κοροιδευτικα). μου κανει "καλα αγορι μου εδω ξαπλωμενος και κουρασμενος." και φευγω απο το δωματιο. πλεον δεν μπορω να δω τα προσωπα της μανας μου, της γιαγιας μου και της νονας μου. Ξαναπαω μεσα στο δωματιο. "Πατερα", του λεω, "Πως εισαι?" Αυτη τη φορα ηταν χλωμιασμενος, στεναχωρημενος και περισσοτερο αρρωστος. Μου λεει, "Δεν ειμαι καλα, ποναει το κεφαλι μου, να με πατε στο νοσοκομειο". Βγαινω απο το δωματιο σε ασχημη ψυχολογικη κατασταση και παω στη μανα μου. Πλεον τη βλεπω κλαμμενη αλλα να ειναι σαν να μη ξερει τιποτα. Της λεω, "Μανα, ο πατερας δεν ειναι καλα πρεπει να τον παμε στο νοσοκομειο." Παιρνει η μανα μου ασθενοφορο, κι εγω παω στο δωματιο μου. Πραγματικα κλαιω. Κλαιω πολυ ασχημα στο ονειρο μου. Ερχεται η νονα μου και μου λεει. "Αγορι μου πρεπει να τον αφησουμε να φυγει, να μη βασανιζεται ξανα". Της λεω ¨"δεν θελω". Και μου ξαναλεει "πρεπει να τον αφησουμε να φυγει". συνεχιζω να κλαιω κι εκει ξυπναω. και κλαιω πλεον στη πραγματικοτητα.Αυτο
Δεν ξερω πραγματικα. Αυτο που ειδα στον υπνο μου, ειναι παρομοιο με αυτο που συνεβη στη πραγματικοτητα. Στο περιπου δηλαδη. Αλλα οπως κ στο ονειρο μου ο πατερας μου τοτε ειχε παει στο νοσοκομειο γτ δεν αισθανοταν καλα τη τελευταια του εβδομαδα.
Νιωθω πολυ ασχημα. Μηπως το ονειρο μου, ή μαλλον το υποσυνειδητο, μου λεει οτι δεν εχω καταλαβει ακομα οτι εχει φυγει..? Οτι πρεπει να κανω αυτο π μ ειπε η νονα μου στο ονειρο, δηλαδη να τον αφησω να φυγει πλεον?.. Και μονο που το σκεφτομαι κλαιω ομως...
Συγγνωμη για το κειμενο το μεγαλο απλα ενιωσα οτι επρεπε να τα πω κ ισως με βοηθουσατε στη ψυχολογικη ερμηνεια του...ευχαριστω πολυ...