παιδιά γεια σας..είχα μία απορία..
γενικά όλα τα φάρμακα τα δοκιμάζουν πρώτα στα πειραματόζωα και μετά στον άνθρωπο έτσι?
τα ψυχοφάρμακα πού τα δοκιμάζουν?
μήπως έχουν βρει ποια ουσία λείπει απ'τον εγκέφαλο και φτιάχνουν αυτήν την ουσία στα εργαστήρια?
αλλά το ίδιο δεν θα μπορούσαν να κάνουν και για τα άλλα φάρμακα?
δλδ να έβρισκαν ποια ουσία λείπει απ'τον οργανισμό πχ για να αντιμετωπίσουν μία ίωση και να τα έδιναν τα φάρμακα κατευθείαν στον άνθρωπο.
ή μήπως δε δοκιμάζουν όλα τα φάρμακα σε πειραματόζωα και δοκιμάζουν μόνο αυτά που που μπορούν να αντιμετωπίσουν ασθένειες που μπορούν να εμφανίσουν και τα πειραματόζωα?
συγνώμη αλλά δεν έχω ιδέα με το θέμα..μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει?
αα μόλις βρήκα και μια σελίδα σχετική στο ίντερνετ...http://www.phoenix-crete.org/index.php?id=83
αυτό που κατάλαβα είναι ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος να κάνουνε πειράματα σε ζώα γιατί τα ζώα έχουν διαφορετική αντίδραση στα φάρμακα απ'ό,τι ο άνθρωπος και τα κάνουνε για να ρίξουνε κάπου τις ευθύνες σε περίπτωση που ένα φάρμακο έκανε κακό στον άνθρωπο.
αφού είναι έτσι και τα φάρμακα δεν δοκιμάζονται ουσιαστικά τότε δοκιμάζονται πάνω μας μια και καλή..
Απ'την άλλη μου φαίνεται πολύ χαζό να κάνουνε τόσο κακό στα ζώα για έναν τόσο χαζό λόγο.
Εγώ πιστεύω πως κάποιο λόγο θα έχουν που κάνουν τα πειράματα στα ζώα και όχι βέβαια για να ξεσπάνε πάνω τους και να τους και να τα βασανίζουν.
Αλλά ποιος είναι αυτός ο λόγος?