Γεια σε όλους. Με λένε Παύλο και είναι 29 χρόνων. Η ιστορία μου είναι μεγάλη.Πριν 3 χρόνια διαγνωστικά με διπολική διαταραχή πήρα κάποια αγωγή αλλά χωρίς αποτέλεσμα.
Πήγα στρατό και εκεί έκοψα τα φάρμακα. Πέρασε o στρατός βρήκα δουλειά στην Κύπρο και δούλεψα τον τελευταίο χρόνο. Πριν 4 μήνες ξεκίνησα να δουλεύω στην πρώτη μου σοβαρή δουλειά σαν τεχνικός δικτύων υπολογιστών στα εμπορικά πλοία. Η δουλειά έχει πολύ πίεση και ταυτόχρονα και εγώ σαν χαρακτήρας είμαι αρκετά ευαίσθητοςκαι αγχώδης με όλες τις προετοιμασίες και τα ωράρια. Επίσης η δουλειά απαιτεί να πηγαίνω ταξίδια πολύ μακριά και να κάνω εγκαταστάσεις πάνω σε πλοία. Άλλοι θα το έβλεπαν αυτό σαν ευκαιρία αλλά εγώ βλέπω πάντα την σοβαρή πλευρά, γεμάτη ευθύνη και άγχος για το αποτέλεσμα.
Τον τελευταίο μήνα λόγω της έντασης πήγα σε μια ψυχίατρο και της είπα το ιστορικό και την κατάσταση μου. Η διάγνωση της ήταν αγχώδη διαταραχή με αρκετά στοιχεία ψυχαναγκασμού αν κατάλαβα σωστά από αυτά που είπε. Μου χορήγησε seroxat των 10 mg καθημερινά. Λόγω ενός μεγάλου ταξιδιού 14 ημερών στην Άπω ανατολή ξεκίνησα την αγωγή την περασμένη Τρίτη. Από τότε τα βραδιά δεν μπορούσα να κοιμηθώ από την ένταση, το πρωί δουλειά και ταυτόχρονα μου είπαν για άλλο ταξίδι. Κλαταρα. Δεν ήθελα να πάω πουθενά. Δεν ήθελα να βλέπω laptop και emails. Το αφεντικό φώναζε. Τελικά δεν πήγα και κάποιος συγγενής εξήγησε στο αφεντικό.
Είμαι σε δίλημμα. Να κρατήσω τη δουλειά αλλά να μάθω να ξεκουράζομαι κιόλας και να ισορροπώ, η να την αφήσω σαν κάτι πάνω από τις δυνάμεις μου; Το φάρμακο με τη σύμφωνη γνώμη της γιατρού το σταμάτησα προς το παρόν.θα δείξει η πορεία τι θα κάνω.