είναι η σχιζοφρένεια πρόβλημα?
παιδιά γεια σας πάλι..έχω μια άλλη απορία τώρα..
μήπως το σύμπτωμα της σχιζοφρένειας:"αίσθηση παρακολούθησης" δεν είναι πραγματικό σύμπτωμα?
δλδ μήπως δεν είναι ένα πραγματικό βιολογικό πρόβλημα απλά απορρέει από την ανάγκη του συγκεκριμένου ανθρώπου για προσοχή?δλδ νομίζει ότι όλοι τον παρακολουθούν και ασχολούνται μαζί του για να ικανοποιήσει την ανάγκη που έχει για να τον προσέξουν οι άλλοι και να αισθανθεί σημαντικός??
κάτι το οποίο είναι φυσιολογικό να συμβαίνει στον καθένα οπότε δεν θεωρείται σύμπτωμα μιας νόσου??
εμένα μου φαίνεται πιο λογική αυτή η εξήγηση..
γιατί ακόμα και τώρα που είμαι φυσιολογική θέλω να αισθάνομαι ότι όλοι ασχολούνται μαζί μου..!!
ακόμα και οι οπτικές ή ακουστικές ψευδαισθήσεις δεν μου φαίνονται να είναι πρόβλημα απ'τη στιγμή που δίνουν νόημα και ενδιαφέρον στη ζωή του ατόμου.
μπορεί να φαίνεται ότι λείπει κάποια χημική ουσία απ'τον εγκέφαλο και παρερμηνεύει τον κόσμο ή μπορεί απ'την άλλη να σημαίνουν εξέλιξη του εγκεφάλου του ατόμου και των δυνατοτήτων του..
γιατί ο κόσμος είναι αυτός που έχουμε μες στο κεφάλι μας και που δημιουργούμε με το μυαλό μας..
και ο λόγος που κάποιος έχει παραισθήσεις ίσως είναι γιατί τις έχει ανάγκη για να γεμίσει το κενό και τη βαρεμάρα του..
τώρα αν ο άλλος θέλει να αισθάνεται ότι έχει επικοινωνία με εξωγήινους στον Άρη,αν θέλει να ακούει πουλιά να τιτιβίζουν μέσα σ'ένα τραγούδι,αν θέλει να βλέπει ένα αγαπημένο του πρόσωπο μπροστά του ή τη σκιά του όπου πηγαίνει,αν θέλει να κάνει συσχετισμούς με κάθετί που βλέπει με κάτι άλλο και όλα αυτά τον κάνουν ευτυχισμένο ή γεμίζουν το κενό του στους άλλους περισσεύει η γνώμη περί ασθένειας..
το μόνο πρόβλημα είναι ότι το άτομο δεν μπορεί να είναι λειτουργικό..γι'αυτό παίρνει και τα φάρμακα..για να λειτουργήσει όπως οι άλλοι και να δει τον κόσμο όπως οι άλλοι..
Για μένα πρόβλημα δεν είναι η σχιζοφρένεια..αν ήμουνα γιατρός θα άφηνα κάποιον με σχιζοφρένεια να ζήσει στον κόσμο του..
Για μένα πρόβλημα είναι η κατάθλιψη..σε αυτήν μόνο την περίπτωση θα έπρεπε να δίνονται φάρμακα..