Originally Posted by
ΜαρίαΣ.
Γεια σε όλους!! Είμαι νέο μέλος στο Forum και θα θα ήθελα να εκφράσω το πρόβλημα μου.
Καταρχήν είμαι 23 χρονών, με ύψος 1.60 και βάρος από 44-46 κιλά. Γενικότερα πάντα ήμουν πολύ αδύνατη χωρίς να έχω κάποιο οργανικό πρόβλημα. Υπήρχαν περίοδοι που έτρωγα πολύ καλά, τόσο που όσοι με έβλεπαν απορούσαν πως δεν πάχαινα αλλά και περιόδοι άγχους που έτρωγα ελάχιστα με αποτέλεσμα να χάνω 2-3 κιλά.
Τον τελευταίο μήνα λόγω του θανάτου της γιαγιάς μου, λόγω κάτι μικρών και περαστικών προβλημάτων υγείας καθώς και λόγω του ότι τους τελευταίους 6 μήνες βρίσκομαι στο εξωτερικό (κάτι που με έχει κουράσει πολύ, ευτυχώς σε 10 μέρες επιστρέφω Ελλάδα) και έχω πολύ διάβασμα άρα και άγχος, η διατροφή μου είναι πολύ φτωχή.
Να ξεκαθαρίσω ότι δεν έχω κανένα πρόβλημα όσο αφορα το βάρος μου, δηλαδή να θέλω να χάσω κιλά, ίσα ίσα θέλω να πάρω και πιστέψτε με είναι εξίσου δύσκολο με το να θέλεις να χάσεις κιλά.
Η αλήθεια είναι ότι πεινάω πολύ συχνά μέσα στην μέρα αλλά δεν ξέρω τι θέλω να φάω!! Ότι κι αν σκεφτώ νομίζω πως δεν το έχω όρεξη!! Σκέφτομαι ότι αν ημουν σε ένα ωραίο περιβάλλον με ποικιλία φαγητού θα ήθελα να φάω απ' όλα...!! Όταν όμως σκέφτομαι τι μπορώ να μαγειρέψω εκείνη τη στιγμή απλά νιώθω ότι δεν το θέλω!! Επίσης αν με ρωτήσουν τι θέλω να φάω πχ το βράδυ δεν ξέρω τι να απαντήσω, θέλω να έρθει το βράδυ για να δω τι θα έχω όρεξη να φάω.... Ακούγεται τρελό το ξέρω, αλλά πραγματικά δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω. Φταίει η στεναχώρια μου?? Το άγχος μου?? Το ότι θέλω να γυρίσω πίσω στα φυσιολογικά Ελληνικά φαγητά?? Δεν ξέρω πως να με πιέσω να φάω...
Οποιαδήποτε γνώμη και συμβουλή θα είναι πολύτιμη!!