ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ-ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
Γειά σας,είμαι καινούργια στο φόρουμ.
Υπάρχει ένα άτομο, σύντροφος καλής μου φίλης ο οποίος χαρακτηρίζεται από τα εξής συμπτώματα:
1)Απουσία βαθύτερων συναισθημάτων,δηλαδη την λύπη του και τη χαρά του τα δείχνει επιφανειακά,ειναι σε μια μόνιμη χαμογελαστή κατάσταση χωρίς διακυμάνσεις,δεν είναι ποτέ λυπημένος ή στενοχωρημένος,αλλά δεν τον έχω δει και ποτέ πολύ χαρούμενο.Επίσης δεν θυμώνει με τίποτα παρα μόνο στην περίπτωση που θα αναφερω παρακάτω
2)παθολογική αγάπη για τη φίλη μου,την πνίγει την καταπιέζει και ζηλεύει πολύ και τότε και μόνο τότε δείχνει πραγματικά θυμωμένος και θιγμένος αλλα εγώ πιστεύω πως κι αυτό το συναίσθημα γύρω από το ΕΓΩ του είναι.
3)αδυναμία να παραμείνει σε μια συζήτηση πάνω από 1 λεπτό.όταν ξεκινήσει κάποιος ένα θα απαντήσει με κάτι τελείως άσχετο την στιγμή που περιμένεις να πει κάτι σχετικό.Και αυτο θα κρατήσει το πολύ ένα λεπτο.
4)θα μπορούσες να τον χαρακτηρίσεις φανατισμένο με το "τι ορίζει η κοινωνία" αρνουμενος να βγει από το καλούπι που τον βάλανε,σκεφταιται καθαρά με το εγώ του και γίνεται τρομερά παράλογος,και τον ενδιαφέρει συνεχως το σεξ.αυτα τα γραφω για μια ολοκληρωμενη εικονα του χαρακτηρα.
Επειδη εχω γνωρισει πολλους ανθρωπους αλλα αυτη η φαινομενικη απουσία βάθους συναισθημάτων και χαρακτηρα μου φαινεται πρωτόγνωρη,θα ηθελα να ξερω αν μοιαζει με κάποια ψυχιατρική ή ψυχολογική κατάσταση.σας ευχαριστω