Abilify - εμπειρίες - παρενέργειες (contin...by demis...)
Αγαπητοί φίλοι, επανέρχομαι αφού είδα το γιατρό μου, τον οποίο θεωρώ καλό…..και γνωστή των ψυχιατρικών καταστάσεων αλλά και των φαρμάκων….
1. Η υπερένταση που μου δημιούργησε το αμπι τις πρωτες ημέρες ληψης του, μου είπε ότι ΔΕΝ θα πολύ-περάσει (το αμπι και partial dopamine agonist, ισως γι αυτό φερνει και υπερένταση…) , άρα το φάρμακο ΔΕΝ κάνει για μένα……εκτός αυτου από τον επόμενο μήνα (μάλλον θα εχετε μαθει) ότι το αμπι ΔΕΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΝΕΤΑΙ πλέον από τους ασφαλιστικους φορεις…..αρα abilify τέλος…..
2. δευτερη επιλογη το Invega, το οποίο απορρίπτεται επειδή ανεβάζει την προλακτινη, και επειδή έχω θέμα με την προλακτινη (λογω αδενωματος στην υποφυση)….
3. Τρίτη επιλογη το Seroquel. Πολύ καλό φάρμακο κατά τη γνωμη του, αρχικά 50 mg XR κάθε βράδυ….για τον φοβο της υποτονικοτητας – υπνηλιας μου προτεινε να πάρω Valdoxan 25mg και να δούμε πώς θα παω (δηλ. ΔΕΝ θα πάρω σεροκ κατά την ώρα…), γιατί έχω και ένα μικρό θέμα με τον υπνο, το οποίο ξέρω ότι το «κάνει» το cymbalta…Ξυπναω κατά τις 5:00 (ας πούμε) και μετά δεν μπορώ να ξανακοιμηθώ, οποτε το πρωί είμαι «κομμάτια»…..
Τέλος το lyrica, είμαι σίγουρος ότι μου φέρνει υποτονικότητα και υπόταση (είμαι συνέχεια με 9 την «μεγάλη»…) και δεν ξέρω τι να κάνω….
Όσοι έχετε πάρει lyrica είχατε παρόμοιες παρενέργειες? Κι αν ναι, τι κανατε?.....
Έχω γίνει «ψάρι» από το αλάτι με νερό, και παίρνω και effortil, από καμιά φορά, αλλά δεν αντιμετωπίζεται έτσι το θέμα….Δεν είναι μόνο η υπόταση…Είναι και μια γενική «κατατονία» η οποία είναι κουραστική-εξουθενωτική…..
Πολύ θα ήθελα να ακούσω τις απόψεις σας και τις εμπειρίες σας στα πιο πάνω θέματα…
Φιλικα
Δημητρης