Νεος Στο φορουμ.Την γνωμη σας για εκτακτες συστολές
Καλή σας μέρα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την κατάσταση-ταλαιπωρία μου.
Λοιπόν γενικά είμαι άτομο με ένα νορμάλ άγχος θα το χαρακτήριζα χωρίς να υπάρχει τίποτα ψυχοσωματικό ή να μην με αφήσει να κοιμηθώ ή τπτ τέτοιο όλα καλά δηλαδή ! ΏΣΠΟΥ! Μια περίοδο με πιο έντονο στρες ψάχνω και βρίσκω ένα φυτικό(βότανο) βαλσαμόχορτο οπού είναι για στρες κτλπ...και κάπου εδώ ξεκινάει η ιστορία μου αφού το παίρνω για περίπου 1 μηνά το σταματάω και απευθείας εκείνη την ημέρα ταχυκαρδία κόμπος στο λαιμό έμεινα αρκετές νύκτες ξάγρυπνος και μια περίεργη νευρικότητα και αρκετές φοβίες. Περνούσαν οι μέρες με λίγο καλυτέρευση και κάποιες φορές πολύ χειροτέρα. Μια μέρα μετά από έντονη προπόνηση σηκώνομαι από τον καναπέ κ νιώθω τάσεις λιποθυμίας και ξεκινάει η καρδιά μου να χτυπάει σαν τρελή 150 σφυγμούς και πάνω πάω νοσοκομείο όλα καλά .την άλλη μέρα ζαλάδες δύσπνοιες ταχυκαρδίες ξανά επείγοντα πάλι όλα καλά. Επόμενο βήμα μια με δυο έκτακτες συστολές την ημέρα. Μετά ήρθε η ώρα του καρδιολόγου καρδιογράφημα καλό υπέρηχος καλός, όπως και εξετάσεις αίματος καλές , όπως και ακτινογραφία καλή, έκανα και hοlter το οποίο έπιασε μια έκτακτη συστολή. Ο καρδιολόγος μου λέει έχεις μια καλή καρδιά απλά είσαι γρήγορος δηλαδή ένας φυσιολογικός άνθρωπος πρέπει να έχει το 24ωρο 80.000 εσύ πας στα 108.000 και εμφανίζεις μια έκτακτη οπού με τόσους παλμούς θα δικαιολογούσα και 20.
Το θέμα παιδιά είναι ότι οι έκτακτες που προσωρινά είναι σπάνιες κατά την εμπειρία σας και κατά την γνώμη σας είναι λόγω ψυχοσωματικού παράγοντα ή κάτι άλλο ας πούμε?
Και κάτι ακόμα όταν κάνω έντονη αερόβια γυμναστική έχω ζαλάδα κ δεν έχω κουράγιο. Απλά φοβάμαι ότι οι έκτακτες θα αυξηθούν με αποτέλεσμα ή να δημιουργήσω κανένα θέμα στην καρδιά ή να μου επηρεάζει την ποιότητα ζωής μου όπως και το κάνει. Όσον αφορά την κρίση πανικού που έπαθα τώρα πλέον ξέρω ότι δεν θα πάθω τίποτα και δεν με ξανά ενόχλησε και δεν πρόκειται να με ξανά ενοχλήσει. Έχω καταφέρει επίσης να κατεβάσω τους σφυγμούς μου από τους κατά μέσο όρο 85 στου 70 με 75 και πολλές φορές και 65!Αλλα με αυτές τις έκτακτες συστολές δεν ξέρω γιατί με θυμούνται
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου για τις επερχόμενες συμβουλές σας και σχόλια σας