Αγχωδεις-Σωματομορφη διαταραχη
Καλημερα forum,ειμαι φρεσκος εδω και χρειαζομαι την βοηθεια σας..
Τον τελευταιο χρονο ταλαιπωρουμε παρα πολυ με ψυχοσωματικα προβληματα που ειλικρινα δεν μπορω να τα διαχειριστω.Γενικα απο οταν θυμαμαι τον εαυτο μου ειμαι αγχωδης,ομως περσι το καλοκαιρι οι γονεις μου ειχαν και οι δυο απο καποιο προβλημα υγειας σχεδον την ιδια περιοδο και κανανε και οι δυο χειρουργιο.Απο εκεινη την στιγμη και επειτα αρχισα να εχω προβληματα με το στομαχι μου,δυσκολια στο φαγητο,πονος στο στομαχι κλπ.ιδιως τον πρωτο καιρο εκανα και εμετους σπανια βεβαια αλλα υπηρχαν και αυτες οι περιπτωσεις.Ποτε δεν ειχα θεμα με το φαϊ..το αγαπουσα παντα αλλα γενικα σε περιοδους αγχους παντα δυσκολευομουν να φαω αλλα αυτο εχει παραγινει.βεβαια τα συμπτωματα αυτα καλυτερευσαν λιγο με τον καιρο.
Αυτον τον φεβρουαριο επαθα μια κρισαρα πανικου η οποια ηταν πολυ εντονη και εκτοτε μου αφησε κουσουρι το μουδιασμα στο αριστερο χερι (και σπανιως στο προσωπο) ανα περιοδους με σκαμπανεβασματα.
Και το αποτελιωτικο χτυπημα ηρθε 1 μηνα πριν τις διακοπες αυτου του καλοκαιριου.Ετσι στο ακυρο μια μερα αρχισε να με ποναει το στηθος μου ολη μερα καθε μερα μεχρι και σημερα.Οτι σκεψεις αρνητικες κανει το μυαλο μου υποσεινηδητα και συνειδητα με χτηπουν εκει.Το καλο βεβαια ειναι οτι εχω γινει πλεον πολυμηχανιμα 3 σε 1 (black humor).
Ενας τεραστιος παραγοντας αγχους αλλα και ταυτοχρονα χαρας ειναι η σχολη μου,ομως θα ηταν ηληθιο να πω οτι ολα αυτα γινονται λογω του αγχους της σχολης.Αυτο που γινεται τωρα ειναι το αποτελεσμα ετων.
Τους τελευταιους μηνες εχω περασει απο ψυχιατρους και ακομα χωρηγουμαι με φαρμακα που πραγματικα δεν εχουν κανενα αποτελεσμα και ολο δοκιμαζω καινουργιες θεραπειες.
Τελος να αναφερω και το ιστορικο μου μιας και ειπα τοσα πραγματα.απο τα 3 μεχρι τα 12 ειχα ιασιμη μορφη επιληψιας,φυσικα επαιρνα φαρμακα μεχρι τα 12.στα 16-17 εμφανισα ενα προβλημα με το ματι μου το οποιο η περιγραφη του ειναι σαν το συνδρομο Tourette παλι επερνα φαρμακα για αυτο 4 χρονια και φετος τα εκοψα γιατι νομιζα ο χαζος οτι αυτα φερναν προβλημα με το στομαχι.
Τα λεω ολα αυτα οχι για να με παρηγορησετε ουτε για τιποτα τετοιο.Θελω να μου πει καποιο ατομο που ειχε εστω σε ενα βαθμο κατι παρομοιο οποιονδηποτε τροπο αντιμετωπισης ολης αυτης της καταστασης που πραγματικα με τρελενει.ξερω οτι πανω απολα πρεπει να δωσω το 100% του εαυτου μου στο να γιατρευτω ψυχικα με την δικη μου (κατα κυριο λογο) προσπαθεια για να φυγουν και τα ψυχοσωματικα,απλα χρειαζομαι μια μικρη καθοδηγηση (πχ ορισμενες μεθοδοι που χρησιμοποιουνται στην γνωσιακη συμπεριφορικη θεραπεια).Εχω ερθει και σε επαφη με ενα κεντρο για ψυχοθεραπεια (δωρεαν) αλλα μαλλον θα πρεπει να περιμενω καποιο χρονικο διαστημα (δεν υπαρχει ουτε στο παραμικρο η δυνατοτητα ψυχοθεραπειας επι πληρωμη διοτι μονο η μανα μ γνωριζει απο το σπιτι και κανεις αλλος γιατι ο πατερας μου εχει προβλημα με την καρδια του συν οτι δεν θα καταλαβει..εδω ουτε η μανα μου καταλαβαινει...)
επισης αν γνωριζει καποιος αν γινεται καπου δωρεαν ψυχοθεραπεια κρατικα η εστω με 10 ευρω την επισκεψη θα το εκτιμουσα αφανταστα να το μοιραστει μαζι μου...
Ειμαι μολις 21 ρε γαμωτο...αυτο με τρωει πιο πολυ..