Αυτο ειναι απο οτι φενετε το ''προβλημα'' μου.Πως το σταματαω;
Πριν ξεκινησω να πω συγγνωμη 1ον που σας εχω ζαλισει με ολα αυτα τα ποστς που κανω και 2ον για τα πολλα που θα γραψω απλα δεν εχω που αλλου να τα πω καθως ειμαι κλειστος τυπος και δεν μαρεσει να μιλαω για αυτο το ''προβλημα'' σε φιλους και κοντινους ανθρωπους..
Λοιπον μετα λοιπον απο καιρο αποφασισα αντι να πανικοβαλλομαι να γραψω κατω σε χαρτι τι με απασχολει ακριβως και με πιανουν ολα αυτα,χωρις βεβαια να χρησιμοποιω ορους και λοιπα.Θα τα γραψω ολα αυτα εδω και μετα (οσοι εχετε ορεξη να το διαβασετε)να σχολιασετε ή να στειλετε Π.Μ. για να μου πειτε τι πιστευετε οτι ''εχω'' ή απλα πως να το αντιμετωπισω και γενικα την γνωμη σας(ξαναλεω οσοι θελετε και εχετε ορεξη).
Λοιπον ξεκιναω :
''Ποιο ειναι το προβλημα μου;
Το ΜΟΝΟ προβλημα που εχω ειναι η πολυ σκεψη (overthinking) και πιο συγκεκριμενα το γεγονος που σχεδον καθε σκεψη που κανω,πολλες φορες την αναλυω μεχρι αηδιας και φτιαχνω εικονες-σκηνες στο κεφαλι μου οι οποιες μερικες φορες με εππηρεαζουν και μερικες φορες οχι.Οταν με εππηρεαζουν ομως συνηθως ξεκιναει με μια μικρη ροη αγχους ή θλιψης ή αηδιας ή νευρων που σκεφτομαι τετοια πραγματα,μετα σαν αντιδραση τιναζομαι (ή κανω σπαστικες κινησεις) λεγοντας παντα την φραση ''κοψε τις μ*****ες τωρα'' μετα αυτο γινεται πιο εντονο επειδη λεω στον εαυτο μου να μην το σκεφτεται και εγω το σκεφτομαι πιο εντονα..και μετα συνεχιζει τσεκαροντας το αν ισχυει..δηλαδη κανω οτι κανω στην εικονα που σκεφτομαι (οχι τιποτα παρατραβηγμενο,συνηθως να κοιταω κατι επιμονα και να λεω απο μεσα μου την σκεψη για να δω αμα με εππηρεασει ή να λεω κατι απο μεσα μου το οποιο αμα το πω θα γινει κατι κακο κλπ.)και γινεται ακομα πιο εντονο..και μετα απο αυτο ερχεται ο φοβος που προκαλει ενα δυσαρεστο συναισθημα και μετα την θλιψη-απογοητευση για αυτο που κανω στον εαυτο μου.Βεβαια αυτη η σκεψη μετα απο ενα μικρο χρονικο διαστημα ξεχνιεται αλλα προσπαθω και εγω εκλογικευοντας την σκεψη αυτη..π.χ. ''και να το σκεφτεσαι δεν σημαινει οτι θα γινει ή και να το πεις δεν ειναι αναγκαστικο να το παθεις κλπ..Μετα αφου την εκλογικευσω την σκεψη λεω ''ειδες μια σκεψη ηταν που δεν την αφηνες να φυγει''.Μετα ομως πολλες φορες σκεφτομαι''τοτε πιο πριν-χθες-πριν λιγο καιρο γιατι μου προκαλουσε αγχος και ολα αυτα τα ασχημα αισθηματα;'',κανοντας με παλι να με αγχωνω και ή να φοβαμαι μην με ξαναπιασει και μερικες φορες με τεσταρω να δω αμα με απασχολει ακομα σκεφτοντας παλι οπως τοτε..(κατι το οποιο πολλες φορες με ξαναπανικοβαλλει-φοβιζει ή αλλες φορες προσπαθω να ασχοληθω με αλλα πραγματα μεχρι να σταματησω να το σκεφτομαι ετσι).Επισης αυτο το παθαινω αμα κανω πραγματα οπως τα κανα τοτε που ειχα εντονα αυτες τις ασχημες σκεψεις ή αμα τυχει κανενα deja-vu που θα μου θυμισει τοτε που χα αυτη την σκεψη.Εχω καταντησει να φοβαμαι τον ιδιο μου τον εαυτο ετσι οπως σκεφτετε και γενικα εχω γινει παρα πολυ φοβιτσιαρης και αδυναμος.Ειναι φορες που δεν με απασχολουν οι σκεψεις και νιωθω δυνατος οτι δεν εχω κανενα προβλημα και λοιπα και ειναι καποιες φορες που με πιανει το overthinking που οδηγει σε ασχημες επαναλαμβανομενες σκεψεις που με κανει να νιωθω αδυναμο,να με κανει να φοβαμαι μηπως δεν φυγει αυτη η σκεψη και με βασανιζει με αυτα τα ασχημα αισθηματα.(Π.χ. σημερα,οταν εγραψα για την βαλεριανα στο σαιτ αυτο κλπ.)..Η μονη κοινη γνωμη που εχω οποτε ειμαι και στις καλες μου και στις μαυρες μου..ειναι το να επισκεφτω εναν ψυχιατρο για να μου πει τι να κανω με αυτο το πραγμα..''
Οσοι θελετε αφηστε ενα σχολιο με προτασεις για το πως να το αντιμετωπισω ή κατι σχετικο..ευχαριστω :)