Originally Posted by
SpyroKo
Εμμανουήλ, αυτά που λες ισχύουν αλλά η κάθε χώρα θα πρέπει να έχει την άμυνα της. Με αυτό το σκεπτικό κανένας δεν θα πήγαινε στρατό και οποιαδήποτε άλλη δύναμη μπορεί να βρει την ευκαιρία να ισοπεδώσει τα πάντα. Δυστυχώς αυτός είναι ο κόσμος που ζούμε και όσο και να θέλουμε δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Που στην πραγματικότητα όλοι μας από πολλά χρόνια πριν τον φέραμε ως εδώ. Δεν τους νοιάζει αν εσύ η εγώ έχουμε αντίθετη γνώμη. Έτσι είναι και έτσι πρέπει να γίνει. Ας είχαμε μυαλό σαν άνθρωποι να ζούμε ειρηνικά. Αλλά δεν έχουμε. Οπότε και τα ανεχόμαστε. Λειτουργούμε σαν σύνολο και όχι μεμονωμένα. Αυτή είναι η φύση μας. Και όσο για τους θάνατο του παιδιού στην Χαλκίδα αυτά μπορεί να συμβούν στον καθέναν στην καθημερινότητα όπως είπε ο φίλος cozanostra13 ανεξάρτητα από το που και ποτέ και γιατί. Μην στηρίζεις τις σκέψεις σου σε ένα η δύο γεγονότα. Αν είναι έτσι εμένα ο φίλος μου περπάταγε κανονικά στο πεζοδρόμιο και του ήρθε από το πουθενά μια γλάστρα στο κεφάλι και τον χάσαμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλειστώ σπίτι μου για να μην μου έρθει και μένα καμία γλάστρα στο κεφάλι.. Ο στρατός είναι για αποκτήσεις πειθαρχεία και εμπειρία κάτι που χρειάζεσαι στην ζωή σου όσο και αν το αρνείσαι. Αν θες πραγματικά να αντιδράσεις εκτός από το να το παίξεις τρελός η να βάλεις τα κλάμματα η οτιδήποτε άλλο. Βρες έναν καλό λόγο να μην πας να τον τεκμηριώσεις ρεαλιστικά και να μην έρχεται αντιμέτωπος με τους νόμους που υπακούς ως πολίτης και κάτοικος Ελλάδας και πήγαινε στο στρατοδικιο η στο δικαστήριο και εγώ σου εύχομαι καλή τύχη. Απλά πρέπει να καταλάβεις πως όσο αντιδράς τόσο χειρότερη θα είναι η θητεία σου. Ειδικά όταν θα είσαι μέσα. Και αυτά, δεν στα λέω ούτε να σε τρομάξω ούτε να σου χαμηλώσω το ηθικό, στα λέω να το σκεφτείς λίγο καλλίτερα και να έχεις μια καλή ψυχική υγεία ενώ περνάς αυτό τον γολγοθά.