Ποια είναι η γνώμη σας για τη φαρμακευτική αγωγή?
Παιδιά καλησπέρα.
Είμαι καινούργια στο φορουμ και ήθελα να ρωτήσω αν είναι καλό να ξεκινήσω φαρμακευτική αγωγή. Εγώ πάσχω από κρίσεις πανικού, υπερβολικό άγχος και είναι σε τέτοιο σημείο τώρα πλέον που δεν μπορώ να δουλέψω.Ενώ με προσλαμβάνουν μετά από ένα μήνα περίπου που μαθαίνω τη δουλεία αρχίζω να αγχώνομαι υπερβολικά, να αισθάνομαι μειονεκτικά που δουλεύω για κάποιον άλλον γιατί το όνειρό μου ήταν να ανοίξω δική μου επιχείρηση, με αποτέλεσμα να έχω ζαλάδες, πόνους στο στομάχι,δύσπνοια και να παραιτούμαι από τις δουλειές.
Είναι τραγικό αυτό που μου συμβαίνει γιατί οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι και δυστυχώς και ο αρραβωνιαστικός μου δεν παίρνει τα χρήματα που έπαιρνε και έχουμε πολλά ζόρια και γκρίνιες.
Εδώ και 3 χρόνια πηγαίνω σε ψυχολόγο και τη ρώτησα το καλοκαίρι αν είναι καλό να πάω σε κάποιον ψυχίατρο για φαρμακευτική αγωγή για να νιώσω καλύτερα και τουλάχιστον να μπορώ να δουλεύω. Εκείνη μου είπε φυσικά και να πάω και ότι η φαρμακευτική αγωγή σε συνδυασμό με την ψυχοθεραπεία θα φέρουν καλύτερα αποτελέσματα.Μάλιστα επέμενε να πάω σε δικό της γνωστό γιατί θα του εξηγούσε εκείνη την κατάστασή μου.
Εγώ το συζήτησα με τον αρραβωνιαστικό μου και μου είπε να μην ξεκινήσω χάπια γιατί διαβάσαμε στο ιντερνετ ότι εθίζεσαι και ότι όταν τα σταματάς ξαναγυρνάς πάλι στην παλιά κατάσταση και είναι ένας φαύλος κύκλος. Αυτό μας το επιβεβαίωσε και μία γνωστή μας η οποία λαμβάνει εδώ και 2 χρόνια αγωγή.
Το θέμα είναι ότι και εγώ πλεον δεν μπορώ να δίνω 30ευρω χαριστικά που μου παίρνει η ψυχολογος γιατί δεν έχω.Και δεν ξέρω τι να κάνω γιατί πραγματικά θέλω να λύσω το πρόβλημα.Και οι ψυχίατροι παίρνουν επίσκεψη τουλάχιστον 50 ευρω. Και σίγουρα θα πρέπει και εκεί να πηγαίνεις 1-2 φορές το μήνα.Δεν έχω καμία εμπιστοσύνη ούτε στην ψυχολόγο η οποία κάθε φορά που πάω με ρωτάει αν πήρα τηλέφωνο να κλείσω ραντεβού με το γνωστό της ψυχίατρο, ούτε και στο γιατρό.
Αν υπάρχει κάποιος που έχει λάβει φαρμακευτική αγωγή και έχει δει αποτελέσματα αλλά δεν έχει εθιστεί ας μου απαντήσει.Ευχαριστώ