Καλησπέρα σε όλους,
Αποφάσισα να γράψω την προσφατή ψυχοθεραπευτική μου εμπερία και ειλικρινά θα εκτιμούσα κάθε απόψη.
Αρχικά θα ήθελα να αναφέρω κάποια προσωπικά στοιχεία. Στα 18 περίπου άρχισα να εκδηλώνω έντονα συμπτώματα αγχούς και φοβιών καθώς και καταθλιψή, έκανα ψυχοθέραπεια για διαστήμα περίπου τριών χρόνων η οποία κατάφερε να μου δώσει δυνάμη και να ξεπεράσω τα αβάσταχτα συμπτώματα ωστόσο το καταθλιπτικό υπόβαθρο παρέμεινε σε ένα βαθμό οπότε και αφού πέρασε μια 5ετία από την τελευταία φορά αποφάσισα να ξαναπιάσω την ψυχοθεραπεία με λιγότερο επιτακτική ανάγκη. Μου πρότειναν κάποια θεραπευτρία με την οποία έχω κάνει 4 συνεδρίες. Το γενικό κλίμα που επικρατεί στις συνεδρίες μαζί της είναι να νιώθω απόρριψη. Επίσης νιώθω ότι την κουράζω πάρα πολύ γιατί έχω πολύ εντάση και μιλάω γρήγορα και η σκέψη μου γίνεται πιο γρήγορη από την ταχύτητα του φωτός. Μου φαίνεται γενικά σαν να μην με πολυπαλεύει και Θεωρώ ότι δεν έχει και πολύ τακτ, δεν καλοζυγίζει τα λόγια της. Οι παρατηρήσεις δε γύρω από το πως θα συμπεριφερόμαι στην συνεδρία με κάνουν να νιώθω πολύ σφιγμένη και νιώθω ότι θέλω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της μπας και γίνει λίγο πιο θετική, πχ. Να μιλάω πιο αργά, να μην δίνω εγώ ερμηνείες(έχω τελειώσει και εγώ ψυχολογία), να μην ξεφεύγω αναφέροντας διαφορά λογοτεχνικά τσιτάτα για να ερμηνέυσω την συμπεριφορά μου(όλα αυτά τα παρακάνω). Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σημειώσω ότι δεν θυμάμαι να έχω πάρει ούτε μια στιγμή θετική ανατροφοδότηση. Και το αποκορύφωμα για μένα ήρθε με το να χρησιμοποιήσει ένα ατύχημα που προκάλεσα(ήταν αποκλειστικά δική μου η ευθύνη αλλά το πλήρωσα και ψυχικά και υλικά) για ένα δείγμα μη ενηλικιώσης, ως δείγμα τέτοιο επίσης θεώρησε ότι ένιωσα κάτι για κάποιον άλλον ενώ βρίσκομαι σε μία σχέση που ναυαγεί. Αυτό δε το χρησιμοποιήσε για να μου την πει γιατί χτυπιόμουν ότι έπρεπε να κάνει κάτι ο φίλος μου και δεν το κάνε και ανέλυα τον τσακωμό. Αλλά ειλικρινά ήταν για να μου την πει. Επείδη δεν νιώθω ασφαλής πιάνω θέματα που νιώθω ότι έχω καλό έλεγχο και με κάνουν να μοιάζω εντελώς σκύλα. Σκέφτομαι δηλαδή ότι μπορεί να θεωρεί ότι είμαι απόλυτα ελεγκτική και επικριτική και να προσπαθεί να με βάλει στην θέση μου. Όπως και να χει δικαιολογειταί να χρησιμοποιήσει κάτι τραυματικό;;; Επίσης επέσε και μια αμφισβητήση-διερώτήση ως προς την καταλληλότητα μου για το επάγγελμα του ψυχολόγου. Έχω απογοητευτεί πάρα πολύ γιατί και με την πρώτο ψυχολόγο αν και είχα καλή σχέση νιώθω ότι δεν με προχώρησε όσο έπρεπε και δεν ήμουν απόλυτα ευχαριστημένη.
Για να ολοκληρώσω όλο αυτό το μακροσκελές κείμενο αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν εγώ τελικά έχω το πρόβλημα; Μήπως μου πρέπει αυτή η αντιμετώπιση γιατί έχω πάρει ψηλά τον αμανέ; Φαίνεται υπερβολικό ότι με πειράζουν όσα ανέφερα σε σχέση με την παρούσα θεραπεύτρια μου; Δεν μπορώ να τα βρω ούτε με θεραπευτή; Έχω αρχίσει και πιστεύω ότι δεν έχω καμιά ελπίδα....Όποιος έχει κουράγιο να το διαβάσει θα εκτιμούσα πολύ οποιαδήποτε γνώμη........
Ευχαριστώ πολύ!