ΙΔΨ- αντικαταθλιπτικα-"εκπτωση συναισθηματων"
Καλημερα! Ειμαι διαγνωσμενος κι εγω με ΙΔΨ περιπου 8 χρονια με 4-5 σοβαρα επεισοδια με κρισεις πανικου και καταθλιψη μαζι. Η τελευταια ηταν πριν ενα μηνα, οπου αναγκαστηκα να παρω φαρμακευτικη αγωγη με σεροξατ και ριβοτριλ. Συνηλθα σε ικανοποιητικο βαθμο αρκετα γρηγορα, απλα τωρα εχω κολλησει σε κατι, το οποιο δεν ξερω αν ειναι απορροια των φαρμακων, αν ειναι ιδεοληψια η ειναι κατι αλλο το οποιο θα το αναφερω αργοτερα. Νιωθω πως απο 'κει που ημουν μεσα στο αγχος, εχω φτασει στην "στην αντιπερα οχθη"...τι θελω να πω:Νιωθω να μην εχω εντονα συναισθηματα, σαν να εχουν "μουδιασει" και να ειμαι σε μια κατασταση αναισθησιας κατα καποιο τροπο.
Δεν με χαροποιει κατι ιδιαιτερα, δεν νιωθω το φυσιολογικο αγχος που εχει ο καθε ανθρωπος, και ειμαι σαν να μη με νοιαζει τπτ. Εχω υποψη μου οτι αυτο το πραγμα μπορει να το κανει το αντικαταθλιπτικο (δεν ξερω κατα ποσο ισχυει), ομως οταν το ανεφερα στον γιατρο μου μου πε οτι δεν ειναι απ το φαρμακο αλλα ιδεοληψια! Πηγαινε τωρα βγαλε ακρη! πως γινεται να ειναι ιδεοληψια αυτο το πραγμα δεν μπορω να ξερω. Με τα πολλα και τα λιγα αποφασισα να σταματησω μονος μου το σεροξατ (επαιρνα τη μεγιστη δοση 60mg και σταδιακα σε 2 βδομαδες περιπου το χω κοψει εντελως εδω και 3 μερες) γιατι μ' εχει πιασει μια ανησυχια πως αυτο που νιωθω προσομοιαζει αρκετα ως πολυ (;)θα λεγα με το "επιπεδο συναισθημα" και την "εκπτωση συναισθηματων" που βιωνουν οι ανθρωποι που εχουν διαφορων ειδων ψυχωσεις.
Το 'χω αναφερει αυτο στον γιατρο και ηταν κατηγορηματικος πως δεν ειναι τετοιο πραγμα, απλα, λεει, πως επειδη διαβασα οτι τα αντικαταθλιπτικα υπαρχει περιπτωση να κανουν αυτο το πραγμα με το συναισθημα επαθα κατι σαν αυθυποβολη. Μου πε να μην κοψω το σεροξατ, αλλα τελικα τον παρακουσα και το εκοψα για να δω μηπως το κανει οντως το φαρμακο.
Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν καποιος εχει βιωσει κατι αναλογο παιρνοντας καποιο αντικαταθλιπτικο και δευτερον και κυριοτερο αν γνωριζει καποιος να μου πει ποσο καιρο κανει να σταματησει η επιδραση του αντικαταθλιπτικου στον οργανισμο. Γιατι εχοντας το σταματησει 3 μερες (οι τελευταιες δοσεις ηταν 20mg για 5-6 μερες περιπου) νιωθω ακριβως το ιδιο οσον αφορα στο συναισθημα μαζι με την πιο αμεσα αντιληπτη παρενεργεια ενος τετοιου φαρμακου που ειναι η σεξουαλικη δυσλειτουργια.