τι σχεση εχει το εγω με τη δυστυχια?
γεια σας...
θα ανοιξω ενα θεμα αρκετα εξηδικευμενο που με απασχολησε το τελευταιο καιρο.
τι ειναι αυτο τελικα που προκαλει τα προβληματα στους ανθρωπους?
γιατι οι ανθρωποι παθαινουν καταθλιψεις?
η απαντηση σε ολα αυτα τα θεματα ειναι σχετικα μια..
γιατι υποφερει το ΕΓΩ τους
γιατι ομως το εγω τους υποφερει?
γιατι προσπαθουν να το ανεβασουν στα υψη ενω αποδικνιεται πεσμενο κ τελικα αυτο τους κανει να υποφερουν
τωρα το γιατι συμβαινει αυτο μπορω να πω οτι ετριξε αρκετα ο εγκεφαλος μου μεχρι να το κατανοησω...
αν λαβει κανεις υποψη την εξελιξη του ανθρωπου το πως εξελισετε απο τη στιγμη που γεννηθηκε μεχρι το τελος της ζωης του θα παρατηρισει ενα πραγμα..
οτι οσο περνανε τα χρονια το σωμα του κ ο εγκεφαλος του φθειρετε λογο της φυσικης φθορας που φθειρει τα παντα σε αυτη τη ζωη
αρα τι σημαινει αυτο????
οτι οταν ενας ανθρωπος προσπαθει με καθε τροπο να αυξησει το εγω του να το ενισχησει κ να το φουσκωσει τελικα το μονο που θα πετυχει ειναι να στενοχοριεται συνεχεια βλεποντας τον εαυτο του με τα χρονια να εξασθενει λογο της φθορας του χρονου.
αρα αυτο τι σημαινει??
οτι οταν ενας ανθρωπος ξεπερνα τον εγωκεντρισμο του σταματα να θελει να τον αναδιξει οσο κατι το τελειο ριχνει το εγω του με αυτα που λεει και αναγνωριζει οτι το νοημα της ζωης του ειναι να προσφερει στους αλλους ετσι θα ειναι και χαρουμενος
αυτο σημαινει οτι η ευτυχια ερχεται μεσα απο τη προσφορα στους αλλους
ας φερω ενα παραδειγμα απο ΕΜΕΝΑ πληρως προσωποποιημενο κ αναγνωρισμενο.
οσο εβλεπα ως κενρο του κοσμου τον εαυτο μου συνεχως στεναχωριομουν συνεχεια αφου με πειραζαν τα παντα με πειραζε ο εαυτος μου με πειραζαν οι γωνεις μου με πειραζε η ζωη μου αφου συνεχως ΦΑΝΤΑΖΟΜΟΥΝ ενα θρονο που ηθελα να βαλω τον εαυτο μου χωρις αυτο να ειναι τελικα δυνατο.
το νοημα της ζωης μου το βρηκα οταν εκανα φιλους κ σχεση γιατι ομως? γιατι σταματησα να τρογωμαι με το εγω μου κ αρχισα να σκεφτομαι τους αλλους.
μαζι με αλλους διασκεδασα πηγα εκδρομες μηλισα το φιλοσοφησα κ εκανα τη ζωη μου εντυπωσιακη αυτο σημαινει οτι οπιος μπορει να ζησει μονος του ειναι η θηριο η θεος..