Ένα άρθρο μου για νέους ασθενείς που (μπορεί) να πάσχουν απο ΙΔΨ
Αν σου χτυπήσουν την πόρτα τα ψυχολογικά σου , σε σημείο να μην μπορείς να τα ελέγξεις τότε βουρ σε ψυχολόγο. Μην κάνεις το λάθος που έκανα εγώ.
Τα ψυχολογικά μου χτύπησαν την πόρτα τέλη του 2010. Έκτοτε και λόγω του ότι ήμουν και είμαι ένας άνθρωπος που προσπαθεί να βγάλει μόνος του το φίδι από την τρύπα, που προτιμά να αγχωθεί χωρίς να ζητήσει την βοήθεια ειδικού άρχισα με μανία να ψάχνω σε φόρουμς για να βρω τι πραγματικά έχω και να το λύσω μόνος μου. Όπως έκανα πάντα. Χωρίς να ζητήσω βοήθεια.
Πέρασαν 4 μήνες όπου ζούσα εντελώς μηχανικά , χωρίς να έχω ευχαρίστηση από τίποτα. Ιδεοληψίες καθημερινές , εμμονές και ψυχαναγκασμοί έρχονταν να προστεθούν σε ιστορίες άλλων ατόμων από τα εκάστοτε φόρουμς. Ιστορίες που το μυαλό μου δεν μπορούσε να τις αντέξει και τις έκανα κτήμα μου χωρίς να ισχύουν. Σχημάτιζα με το ήδη καταπονημένο μυαλό μου ιστορίες που μπορούσαν να συμβούν οι ασθένειες ψυχολογικές οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με την δική μου περίπτωση.
Ο ψυχίατρος μετά από την 1η συνεδρία μου είπε ότι αν καθυστερούσα λίγο ακόμα θα ήταν πολύ δύσκολη η περίπτωση μου. Και χαίρομαι που αποφάσισα να αφήσω στην άκρη τον εγωισμό μου και την υπερηφάνεια μου η οποία έλεγε ότι μόνος μου θα βρω την άκρη.
Σήμερα 3 και πλέον χρόνια μετά (κοντεύω τα 4) χαίρομαι που μπορώ να γράψω κάτι το οποίο θα βοηθήσει.
Το ως άνω άρθρο αναφέρεται στην ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή με συμπτώματα κατάθλιψης