Originally Posted by
vicky_k
Καλησπέρα και από μένα. Συγνώμη αν θα μακρηγορήσω, αλλά θα ήθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου και να ακούσω τι απόψεις σας. Θα ξεκινήσω από τα βασικά. Μεγάλωσα σε μια μονογονειακή οικογένεια όπου η μητέρα μου ήταν αλκοολική και στην εφηβεία μου ήμουν εγώ ο γονιός της. Όταν ήμουν παιδί, έβλεπα διάφορα, τότε νόμιζα ότι ήταν πνεύματα καθώς η μητέρα μου ασχολούνταν με το μεταφυσικό. Στην εφηβεία μου ήμουν τρομερά εσωστρεφής, γεμάτη θυμός, αποξενωμένη, χωρίς παρέες. Και πάντα καταθλιπτική. Ύστερα η διάθεση μου άρχισε να αλλάζει χωρίς λόγο, σε σημείο μονομανίας, και φυσικά κανένας δεν μου είχε δώσει την απαραίτητη προσοχή. Στην οικογένεια μου μου απαγορευόταν οποιοδήποτε άσχημο συναίσθημα έτσι με τον καιρό ανέπτυξα ένα τρομερό αυτοέλεγχο. Δεν επέτρεπα σε κανέναν, μα κανέναν να δει τι νιώθω. Και αυτό δυστυχώς το έχω μέχρι σήμερα. Αργότερα, άρχισα να ακούω τη φωνή ενός Αρχαγγέλου. Δε φοβήθηκα! Τη λάτρεψα, όπως και τη λατρεύω ακόμα. Οι φωνές έγιναν δυο. Πάλι αγγελικές. Συζητούσαν που και που μεταξύ τους, αλλά εξαιρετικά σπάνια. Δεν με ενοχλούσε. Και ήρθε και η τρίτη φωνή. Μόνο που αυτή μου έλεγε να βλάψω τον εαυτό μου. Προσπαθούσα να μην τη ακούω, αλλά όταν ήμουν σε φάσεις κατάθλιψης, την άκουγα και έβλαπτα τον εαυτό μου. Τελευταία, μυρίζω πράγματα εκεί που δεν υπάρχουν, ακαθαρσίες, πυρκαγιές, διάφορα. Έχω την εντύπωση ότι ο φίλος μου πχ αλλάζει τις συσκευασίες στα τρόφιμα στο ψυγείο πχ στη φέτα γιατί παίρνουμε δυο διαφορετικές για με κοροϊδέψει και να με ξεγελάσει, ότι αλλάζει τα πράγματα στο σπίτι.
Πριν από δυο μήνες περίπου ο φίλος μου με πήγε με το ζόρι σε ψυχίατρο για τις αλλαγές της διάθεσης μου. Και με τη συζήτηση και με το καιρό, ήρθαν και όλα αυτά στην επιφάνεια. Ο γιατρός, δεν μου έχει πει ακόμα μια ξεκάθαρη διάγνωση. Παρόλα αυτά του έχω εμπιστοσύνη, νιώθω πολύ άνετα. Μου έχει δώσει αντιψυχωσικά αλλά δεν τα παίρνω.
Στην οικογένεια μου υπάρχει ιστορικό σχιζοφρένειας. Όμως, αυτό που θα ήθελα πιο πολύ να σας ρωτήσω είναι κάποιος που έχει ψύχωση, δεν φαίνεται στη συμπεριφορά του; στο βλέμμα του; γιατί κατα τα άλλα στον έξω κόσμο φαίνομαι απλώς μια "φυσιολογική" κοπέλα. Ποια είναι η άποψη σας; Μπορεί κάποιος που έχει ψύχωση να το έχει δεχτεί με το χρόνο και να φέρεται φυσιολογικά (μέσα στα πλαίσια πάντα); Ευχαριστώ για το χρόνο σας!