Πλήρης απογοήτευση και απόγνωση...!!!
Καλησπερα σε ολο το φορουμ! Εχω γραψει πολλες φορες εδω μεσα, οποτε οι περισσοτεροι/ες θα ξερετε το προβλημα που εχω, δεν θελω να τα λεω παλι απο την αρχη και να γινομαι κουραστικος. Εχει περασει ακριβως ενας μηνας απο την μερα που εκανα τριπλεξ καρδιας και καρδιογραφημα (ολα βγηκαν φυσιολογικα), ησυχασα για μερικες ημερες απο τις φοβιες και τις εμμονες που ειχα οτι θα παθω εμφραγμα! Εξαιτιας ομως μιας δυνατης κρισης πανικου λιγες μερες αργοτερα(φταιω και γω γιατι ξεχαστηκα και ηπια 2 red bull και εναν καφε εκεινη την μερα) ολοι οι φοβοι ξαναβγηκαν στη φορα. Απο τοτε εχουν περασει 3 βδομαδες και δεν εχω ησυχασει...νιωθω συνεχως ενα βαρος στο στηθος μου, εκτακτες συστολες και δυσπνοια συν οτι οταν περπαταω εντονα οι ανεβαινω σκαλια η κανω οποιαδηποτε μορφη ασκησης νιωθω κατευθειαν εντονο λαχανιασμα (σαν να εχω βουλωμενη μυτη και περνω κοφτες ανασες, να σημειωσω επισης οτι δεν ειμαι καπνιστης!) και ολα αυτα σε καθημερινη βαση. Το κερασακι στην τουρτα βεβαια ηρθε προχτες το πρωι, που αποφασησα να παω κοντρα στο φοβο που εχω με την καρδια και να παω για τρεξιμο στο παρκο...τι ηθελα και πηγα ομως, δυστυχως τα πραγματα εξελιχθηκαν ασχημα...ξεκινησα χαλαρο τζοκινγκ για 7-8 λεπτα για να ξεμπουκωσω (ειχα να τρεξω ενα χρονο), ανεβασα ρυθμο και αρχισα πιο εντονο τρεξιμο, μετα το 15λεπτο εννιωσα ταχυκαρδια εντονη, με εντονο πονο στο στερνο...αρχισαν εκτακτες συστολες και δεν μπορουσα να βρω ρυθμο για αναπνευσω, τα ποδια μου ειχαν μουδιασει...λεω θα μεινω στον τοπο. Τα καταφερα ομως και εφτασα στο ΙΚΑ της περιοχης μου που ηταν κοντα και επειδη δεν ειχε κοσμο στον καρδιολογο, μπουκαρα μεσα τρεμαμενος! Ξαπλωσα του ειπα τι εγινε, μου πηρε πιεση (ηταν φυσιολογικη) και μου εκανε και ενα καρδιογραφημα, το οποιο ηταν φυσιολογικο. Του ειπα επισης οτι ειχα κανει καρδιολογικο ελεγχο ενα μηνα πριν και μου ειπε μη φοβασαι η καρδια σου ειναι μια χαρα. Θελω να σας ρωτησω, αυτο το λαχανιασμα που νιωθω μπορει ειναι απο το αγχος? Θελω να αναφερω οτι οσον αφορα τις κρισεις πανικου που εχω...η κατασταση εχει φτασει στο απροχωρητο, δεν ξερω που οφειλεται αυτο το πισογυρισμα...ξεκινησα με κρισεις πανικου και εχω καταλειξει με νοσοφοβια και με αγοραφοβια. Νιωθω απελπισια και απογοητευση, δεν μπορω να χαρω τιποτα πλεον στη ζωη μου, φοβαμαι να χρησιμοποιησω λεωφορεια και μετρο, δεν ταξιδευω(εχω να παω διακοπες 4 χρονια) αλλες μερες δεν βγαινω καν απ το σπιτι...και αν θα το κανω δεν απομακρινομαι. Ολα αυτα τα χρονια, τοσες συνεδριες σε ψυχολογους/ψυχιατρους και ενα καρο φαρμακα...τελικα για το τιποτα, αντι να γινομαι καλυτερα...χειροτερευω. Εχω φτασει πλεον σε σημειο να ζητησω απο τους γονεις μου να με κλεισουν σε καμια ψυχιατρικη κλινικη...μπας και βρω τη σωτηρια μου!