Καλησπερα σας και καλωσηρθα... καλως σας βρηκα.
Ειμαι και εγω ενας απο τους πολυπροβληματικους νεους η αρρωστος η διαφορετικος η οπως θελετε παρτε το και ειμαι καλα. Εχω καποια απο τις παραπανω ψυχικες αρρωστιες που αναφερεται η ενα μειγμα αυτων. Δεν με πολυνοιαζει η ακριβης λεξη , περισσοτερο θα ελεγα νοιαζει τους ψυχολογους-θεραπευτες-ψυχαναλυτες-ψυχιατρους. Λυση δεν χρειαζεται να ψαξω να βρω, το χω βαλει καλα μες το ξερο μου , ετσι θα την παλεψω, ετσι θα ειμαι μεχρι να αλλαξει καποιος εξωτερικος παραγων. Περασα απο λογιων διαφορετικους ψυχο-τετοιους και το μονο που μου καταφεραν να μου κανουν ειναι να μου φορτωσουν ενα 3χιλιαρο χρωστουμενο σε συγγενεις και φιλους.Δανεικα κι αγυριστα μιας και μ αγαπανε πολυ ως φαινεται. ΤΙΠΟΤΑ, ενα ΤΙΠΟΤΑ με μπολικο καθολου. Πως περασε η μερα σου και ΠΩΣ στο κορακα ΝΙΩΘΕΙΣ? Αυτο το πως νοιωθεις το ειδα και σε ενα θεμα εδω στο φορουμ.jesus δηλαδη, δεν βρισκω καμια ΜΑ ΚΑΜΙΑ σημασια να εξωτερικευω αυτο που νοιωθω, πραγματικα, ηθελα ειδικα την τελευταια στις τελευταιες συνεδριες να την πιασω απο τον κοτσο και να την κανω πανω κατω σαν στους flinstones. Εσυ πως λες να νοιωθω κοριτσακι μου? Λες να πεταω απο τη χαρα μου και ειπα να περασω να πιουμε καφε? Πως νιωθεις πριν την συνεδρια, πως νιωθεις αφου σε πηρε η μαμα σου κατα τη διαρκεια της συνεδρειας και επρεπε να την απαντησεις , πως νοιωθεις στο τελος της συνεδριας.Και μετα ενα συμπερασμα που ουτε κι η ιδια δεν το πιστευει...Αυτο το "μαραμενο" το πως νιωθεις τι στον ... αντιπροσωπευει? Υποτιθεται οτι με βγαζει απο τη δυσκολη θεση να αισθανομαι σκατα μοιραζοντας τα σκατα στους αλλους? Η μηπως ειναι διαφορικη διαγνωση για τον ιατρο? Η μηπως ειναι αλλα λογια να αγαπιωμαστε? Και αν με ρωτησετε , ταπεινα θα σας πω, οτι οταν δεν με ρωταει ο αλλος πως νιωθω καθε ωρα και στιγμη νοιωθω ηδη καλυτερα...και αυτο σε σχεση με τις προηγουμενες πιπες ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ.
Επισης, δεν ξερω αν σας τυχαινει εσας, εμενα 5 στους 10 μου το κανουν...Ειδικα μεσα στην οικογενεια το ποσοστο ειναι 100%. Το παιζουν ψυχολογοι, λιγο να σε "κοψουν" οτι δεν εχεις και πολυ ορεξη, να σε δουν οτι τους αποφευγεις, βροχη τα τηλεφωνα, που ειναι το παιδι μας το μονακριβο και αν τυχει και το τηλεφωνο απαντησει (:P), αρχιζουν τα σπαστικα, που εισαι? που χαθηκες? γιατι δεν μας μιλας? Και ΕΓΩ περασα καποια φαση μοναξιας στο παρελθον και το πολεμησα και βγηκα νικητης.Μιλα, ξερνα τα ολα και θα δεις οτι θα νιωσεις κυριαρχος του εαυτου σου, θα σου φυγουν οι αγοραφοβικες τασεις, η χαλια ψυχολογια, οι παρανοιες κτλ. ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ! Το θεμα ειναι οτι κυριε μου η κυρια μου ΔΕΝ μου λες κατι καινουριο. Το χω δει το χω καταλαβει οτι με το να εξωτερικευω αυτο που νιωθω με απελευθερωνει απο αυτη τη λουπα. Ελα ομως που ορισμενες φορες η μαλλον τις περισσοτερες ΔΕΝ ΕΧΩ ορεξη να εξωτερικευτω, να βγαλω τα σωψυχα μου, γιατι μου ειναι ανουσιο. Και οχι πλεον δεν με βοηθαει αυτο που μου λες οτι υπηρξαν ανθρωποι σε χειροτερη θεση απο εσενα και το ξεπερασαν και τωρα ζουνε μια φυσιολογικη ζωη.DUDE, αυτοι ειναι oι winnerz και εγω ειμαι ο loozer... ΝΙΩΣΤΟ?
Ενα ακομα που με εκανε και τσιναγα καθε φορα που "προσπαθουσα" με καποιον ψυχολογο ειναι οτι δρομολογουσαν την συζητηση καθε φορα εκει που οι ιδιοι ηθελαν, και αυτο νταξ, δεν ακουγεται κι ασχημα απο το να με αφηναν εμενα να ελεγα τα δικα μου παραληρηματα... Αλλα ξεκινουσαν με την ιδια ερωτηση, και κατεληγαν στον ιδιο επιλογο.Πχ:
-Δεν αισθανομαι τιποτα, μονο μισος, θυμο.
-Αγαπας τον εαυτο σου?
-Μπα.
-Ασε εμας να αγαπησουμε εμεις τον Γιαννη μεχρι να μαθει ο Γιαννης να αγαπαει τον εαυτο του.
-(επρεπε να μεινω εκθαμβος αλλα ΔΕΝ).Ισως οι περισσοτεροι απο οσους πηγαν μου το ειπαν στις πρωτες συνεδρειες...
Και αυτο με τη θρησκεια? Οσο εγω αναβα οταν με ρωτουσαν "ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ?" αλλο τοσο αυτους τους επιανε το δαιμονιο οταν τους ελεγα οτι εχω πνευματικο, οτι η οικογενεια μου ειναι "της Εκκλησιας". Αυτο και στις παρεες μου συμβαινει αλλα οι γιατροι ηταν καθετοι οτι θα ηταν καλο να αφησω την θρησκεια για αρχη, να κοιταξει η επιστημη τι εχει να βοηθησει και μετα με γεια σου με χαρα σου.