Originally Posted by
stefamw
Καλημερα
Αντιμετωπιζω διαταραχες λογου απο τοτε που ημουνα 10 χρονων νομιζω (22 τωρα). Οσο περναει ο καιρος νομιζω πως χειροτερευω, καθιστωντας την προφορικη μου επικοινωνια αρκετα δυσκολη.
Συγκεκριμενα σκεφτομαι υπερβολικα αυτα που θελω να πω στο συνομιλητη μου και μπορει οι λεξεις να μου βγουνε "ατσαλα και περιεργα" απο το στομα, ή να δυσκολευτω να ολοκληρωσω μιας προταση επειδη παω να πω μια λεξη, νιωθω πως δεν θα βγει σωστα ή κανω λαθος σε ενα γραμμα και την ξαναεπαναλαμβανω. Μπορει αλλες φορες να χρησιμοποιησω αλλες λεξεις για να πω αυτο που θελω, λεξεις ομως που δεν κολλανε και ετσι μπορει να μη βγει νοημα σε αυτα που θα πω, νομιζοντας ο συνομιλητης μου πως εχει νοητικη καθυστερηση.
Μου ριχνει τρομερα την αυτοπεποιθηση και δεν ξερω τι να κανω. Χρηματα προς το παρον δεν εχω για να επισκεφθω λογοπεδικο, αλλα αναρωτιεμαι μηπως το προβλημα μπορει να οφειλεται στην κοινωνικη φοβια και ισως στην πιθανη διαταραχη ελλειματικης προσοχης (ADD). Καμια φορα μου μιλανε ατομα λεγοντας μου ιστοριες και εγω δεν ξερω τι να πω και απλα συμφωνω μαζι τους.
Στο διαβασμα και στον γραπτο λογο τα παω παρα πολυ καλα. Μπορω να διαβασω αρκετες σελιδες πολυ φωναχτα χωρις να κανω κανενα λαθος και στις εκθεσεις στο σχολειο παντα θυμαμαι του καθηγητες να σχολιαζουν ποσο ωραια εκανα αναπτυξη τα θεματα. Δεν ξερω ομως τι γινεται με αυτο το θεμα, οσο και αν διαβαζω και μιλαω με κοσμο, δεν φαινεται να καλυτερευει η κατασταση. Παλιοτερα διαβαζα μανιωδως βιβλια (μυθιστορηματα) και η μονη διαφορα που ειδα στον λογο ηταν οτι απλα το λεξιλογιο μου ειχε γινει πιο πλουσιο, αλλα στο θεμα του ποσο καλα μπορουσα να προφερω λεξεις με σαφηνεια και με νοημα, δεν υπηρχε καμια διαφορα.
Αξιζει να αναφερω ενα παραδειγμα απο λαθη που κανω, θελω π.χ να πω μια λεξη αλλα ειμαι αναμεσα σε 2 : "Θελω να προσπαθησω να μαθω το ταδε...", στο μυαλο μου εχω 2 λεξεις, προσπαθησω και προσπαθω, τελικα καταληγω να πω "προσπαθωσω"
Τι μπορει να ειναι αυτο ?