Κρισεις πανικου - κουραστηκα!
Γεια χαρά σε όλους/ες
Ένιωσα παρηγοριά αλλά και τρόμο όταν βρήκα αυτό το forum. Δεν είχα ιδέα οτι τοσο πολλοί άνθρωποι υποφέρουν απο κρίσεις πανικού.
Δεν θα κουράσω με το ιστορικό μου. Μερικές αναφορές μόνο.
Καταρχήν έχω "περάσει" απο seroxat, xanax, promazine, efexor και τα τελευταία 5 χρόνια παίρνω τα 3 τελευταία.
Ναι με βοήθησαν. Όχι δεν αρκούν για να βγεί κανείς απο τον λαβύρινθο.
Κανένας ψυχίατρος δεν μου πρότεινε ψυχοθεραπεία, ούτε καν κάτι πρακτικό για τις στιγμές που "με βρίσκουν" οι κρίσεις.
Ένα διάστημα έφτασα να παίρνω 8 mg xanax καθημερινά γιατί όταν έλεγα στον γιατρό μου οτι δεν νιώθω καλά η μόνιμη απάντηση ήταν να παίρνω 1 xanax τις στιγμές αυτές.
Τα έκοψα βέβαια 1 μηνα μετά αφού είδα τον εαυτό μου να πέφτει στο δρόμο συνέχεια λόγω έλλειψης ισορροπίας και να μην μπορεί να ολοκληρώσει μια πρόταση απο τα σαρδάμ.
Ο νέος γιατρος (τρίτος στη σειρά) με βοήθησε πολύ ως προς τα φάρμακα αλλά εως εκεί.
Μετά απο αρκετό καιρό αποφάσισα να τα κόψω. Έβλεπα και βλέπω ακόμη εφιάλτες οτι ξεχνάω στο σπίτι τα φάρμακά μου και ξυπνώ κάθιδρη.
Μείωσα τη δοσολογία, πάντα με τη καθοδήγηση γιατρού, ακριβώς στη μισή και έτσι την κράτησα για περίπου 6 μήνες.
Ένιωθα υπέροχα. Σιγά σιγά έφευγε ενα μεγάλο βάρος απο πάνω μου και ανακάλυπτα τον εαυτό μου απο την αρχή.
Τον Ιανουάριο μετά απο πολλά μαζεμένα αγχωτικά γεγονότα ήρθε το πισωγύρισμα.
Οι εφιαλτικές στιγμές επανήλθαν, οι κρίσεις ήταν συνεχείς και επώδυνες.
Ξαναγύρισα στην παλιά δοσολογία.
2 εβδομάδες πρίν έγινε το ίδιο. Αυτήν την φορά σε πιο ήπια μορφή.
Αναρωτήθηκα...γιατί συμβαίνει αυτό αφού υποστηρίζομαι απο φάρμακα;
Έψαξα τα γιατί και τα πως.
Η απάντηση του γιατρού μου ήταν "είναι θέμα ευαισθησίας".
Σαφώς γιατρέ. Αν ήμουν αναίσθητη δεν θα σας ενοχλούσα.
Κουράστηκα.
Πρίν λίγες μέρες άλλαξα γιατρό και οπτική ως πρός το θέμα.
Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχο μόνοι τους και καποιοι χρειάζονται καθοδήγηση.
Ανήκω στην δεύτερη κατηγορία.
Προσπαθώ να βρώ τρόπους να ελέγχω τις κρίσεις, με σοβαρή βοήθεια πλέον απο έναν γιατρό που δείχνει να νοιάζεται.
Ονειρεύομαι την ημέρα που θα ζω χωρίς φάρμακα και θα ξαναχρησιμοποιήσω την κάρτα των εθελοντών αιμοδοτών.
Την αλλαγή μου αυτη και την ανάγκη μου να προσπαθήσω την οφείλω στην σύντροφό μου η οποία δεν καταλαβαίνει πώς μπορεί να αιθάνεται κάποιος όταν έχει κρίσεις πανικού διότι δεν έχει πάθει ποτέ η ίδια αλλά ξέρει να ακούει και ξέρει να φωτίζει το αύριο όταν σε εμένα φαίνεται τρομακτικό και σκοτεινό.
Όλοι μπορούμε και όλοι θα το κάνουμε :)