ΑΓΧΟΣ-ΚΑΡΔΙΑ-ΠΑΝΙΚΟΣ-ΦΟΒΟΣ
Καλησπερα σε ολους...παρακολουθω το φορουμ εδω και παρα πολυ καιρο...γιατι βλεπετε ειμαι και εγω μια απο αυτους που εχει καταβαλλει η κριση πανικου...συγκεκριμενα η ιστορια μου εχει ξεκινησει πριν τρεις μηνες (λιγο διαστημα το ξερω). Ημουν ενα κοριτσι γεματο ζωη,ειχα τους φιλους μου,τη δουλεια μου και γενικοτερα τη ζωη μου,χωρις να ξερω τι παει να πει φοβος...Το πιο ασχημο γεγονος ειναι οτι εχασα τον πατερα μου 16 χρονων απο καρδια ( ζαχαρο,μετα εμφραγμα), αυτο ηταν και ειναι η μεγαλυτερη πληγη. Αυτο ομως οταν συναιβει με βρηκε προετοιμασμενη μιας και εκεινος δεν εκανε και μια τοσο καλη ζωη,ζουσε μεσ στο αγχος,πολυ τσιγαρο,και ξενυχτια και σε συνδιασμο με το ζαχαρο ολα αυτα χτυπησαν εκει...ημουν σχεδον σιγουρη οτι θα εφευγε απο τη ζωη,ειχε παρει την κατω βολτα εντελως...τοτε ομως ημουν δυνατη...στηριξα τη μανα μου οσο δεν παει...Περασαν τα χρονια μεγαλωσα και εγω (πλεον ειμαι 22 χρονων) και φτανουμε στο σημερα...Τον οκτωμβρη αρραβωνιαστηκα με εναν ανθρωπο που λατρευω,με στηριζει ανεληπως και επειδη ειμαστε απο νησι ηρθαμε στην Αθηνα να μεινουμε...Εκεινος ειχε να κανει ενα χειρουργειο οχι σοβαρο βεβαια,κυστη κοκκυγος, το οποιο και εγινε...και ολα ξεκινανε απο την ημερα εκεινη...Ο γιατρος θεωρησε οτι θα μπορουσα να του κανω τις αλλαγες εγω και με εβαλε και ειδα την πληγη για να μου δειξει πως να το κανω...πραγματικα σοκαριστηκα,δεν ειχα ξανα δει κατι τετοιο ποτε μου,μου ηταν αδυνατο να το κανω εγω αυτο...Ζητησα του γιατρου να του το κανει εκεινος και ετσι οπως με ειδε σαν φαντασμα απο το φοβο εννοειτε πως δεχτηκε...Τις επομενες μερες εκανα εμετο...Τρεις μερες μετα ομως ηρθε ο δικος μου εφιαλτης....ενα ωραιο βραδυ σαν ολα τα αλλα με πιανει μια ξαφνικη ανησυχια την ωρα που ημου στο κρεβατι...ξεκινησα να τρεμω,να σβηνω να χανω τη γη κατω απο τα ποδια μου,και επι τοπου με πηγε το αγορι μου στο νοσοκομειο...Με το που μπαινω μεσα με βλεπει ο γιατρος...του λεω πως αισθανομαι...κριση πανικου,μου λεει!! Εγω βασικα τοτε δεν ηξερα ουτε καν την εκφραση...αφου με καθυσηχαζει παω σπιτι,κοιμαμαι κανονικα και την επομενη μερα παλι τα ιδια.Πηγα σε ψυχιατρο μου εδωσε θεραπεια με ΖΑΝΑΧ,ΣΕΡΟΧΑΤ τα ηπια για 15 μερες και τα σταματησα..δεν ηθελα να παιρνω φαρμακα κατα βαθος,ενιωθα υποτιμιτικα,ΑΣΧΗΜΑ!!! αλλα τι να κανει και η ψυχιατρος μου εψαχνε τροπο να με βοηθησει...μεχρι και MINITRAN και REMERON μου εδωσε γιατι με ειχε πιασει και μια λοξα πως θα αυτοκτονησω και πανικος μαζι...επειγοντα????ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ!!!ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ???ΟΛΕΣ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΕΣ!!! Το αγορι μου και η μανα μου σε απογνωση..και ξαφνικα ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΣΥΣΤΟΛΕΣ....τις πρωτες μερες πολλες οσο ομως περνουσαν οι μερες λιγοτερες...και ξεκινανε μετα οι ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΙ. 5 ΤΡΙΠΛΕΞ, 10 ΚΑΡΔΙΟΓΡΑΦΗΜΑΤΑ, ΤΕΣΤ ΚΟΠΩΣΕΩΣ, ΧΟΛΤΕΡ ΚΛΠ....και ολα φυσιολογικα!!! Ολοι μου ελεγαν ναι εχετε καποιες συστολες χωρις σημασια ειστε υγιεστατη μην ασχολειστε μαζι τους και θα περασουν...εμπλεξα με τους καλυτερους γιατρους τους επριξα με βλεπουν και αλλαζουν δρομο....μου ειπαν 80 χρονων να κοιταξω την καρδια μου και εγω εκει το βιολακι μου...συνεχεια κραταω τον σφυγμο μου και περιμενω ποτε θα μου ερθει η...συγκοπη (φοβαμαι και μονο που το γραφω)....Σκευτικα να ξανα αρχησω τα φαρμακα αλλα φοβαμαι οτι θα εχουν παρενεργειες στην καρδια...ολα γυρνανε γυρω απο την καρδια μου!!!Πονοι αβασταχτοι και συνεχια παρατηρω το σωμα μου...Απο τοτε που μου συνεβησαν οι εκτακτες νιωθω σαν καρδιοπαθης,εκοψα καφε τσιγαρο ολα και γενικα,σταματησα να ζω...για ποτο??ουτε λογος...υπολειτουργω...κανω ψυχοθεραπεια μηπως με βοηθησει και γενικα ειμαι συνεχια σε μια αναμονη...Για να μου φυγει ο καλος πηγα και σε αρρυθμιολογο,διευθυντης κιολασ! Με το που ειδε τις εξετασεις μου,μου ειπε " ντροπη σου,8 Καρδιολογοι χωρις λογο!!!" Με εξετασε μου ειπε οτι δεν δεχεται να με ξανα δει και να βγω για ενα ποτο να χαλαρωσω...σε τρια χρονια μου ειπε να ξανα παω ΑΝ θελω..."και οι εκτακτες? " του λεω "θα φυγουν μαζι με το αγχος σου...δεν σε διωχνω ετσι,διευθυντης ειμαι και ξερω πολυ καλα ποιοι ειναι σοβαρα και ποιοι οχι και εσυ εισαι απλα μια χαρα".Παντα απο ολους εφευγα απογοητευημενη,,,κανενας δεν με βοηθουσε ουσιαστηκα...και φτανουμε στο τωρα...πιστευω οτι η καρδια μου εχει χαλασει,οτι κατι θα παθει..μην ακουσω ειδικα συζητησεις για ανακοπες και τετοια,παει ειμαι ετοιμη να φουνταρω...οι εκτακτες θα της κανουν κακο???μηπως στο μελλον γινουν περισσοτερες και υποφερω??μηπως πεθανω ξαφνικα????να παω σε νοσοκομειο να μεινω???τι να κανω βοηθηστε με...σαφως εχω καταλαβει οτι εχω και θανατοφοβια...ακουω για ανθρωπους που φευγουν ξαφνικα και τρελαινομαι...και δεν θελω χαπια..αληθεια δεν θελω... (εχω ξανα γραψει εδω,απλα τωρα το εκανα με θεμα και τιτλο για να το δουν περισσοτεροι)