Τι προτιμάτε?
Printable View
Τι προτιμάτε?
καποτε το νεφος το είχε μονο η Αθήνα ,τωρα σε οποιο χωριο και να πας δεν μπορεις να αναπνεύσεις :)
Δεν έχω μεινει ποτε μόνιμα Αθηνα και δνε μπορώ να ειμαι 100% αντικειμενικός αλλά επειδη πάω συχνα μπορώ να πω ότι δεν θα ήθελα να μεινω και αν δουλέψω εκει.
Αγαπώ την πόλη μου και αν χρειαζόταν να φύγω για δουλεια θα το έκανα μόνο για το εξωτερικο
Αν και μεγαλωσα Αθηνα προτιμω την επαρχια γιατι εχει πιο ηρεμους ρυθμους κοντινες αποστασεις σε υπηρεσιες μαγαζια στην Αθηνα τρεχεις χωρις λογο ο κοσμος απαιτητικος πολυ οταν εργαζεσαι εκει, εχω κανει την ιδια δουλεια σε επαρχια και Αθηνα και εχω βγαλει αυτο το συμπερασμα. Η Αθηνα πλεον ειναι για διασκεδαση μουσικη θεατρο.
η αθηνα εχει περισσοτερες επιλογες διακεδασης και εμενα προσωπικα μου αρεσει στην πολη που μενω να ''χανομαι'',τις πολυ μικρες κοινωνιες δεν τις μπορω
ναι το κακο με τις κλειστες κοινωνιες ειναι οτι σε γνωριζουν ολοι και δεν εχεις την ελευθερια που εχεις στην αθηνα να κυκλοφορησεις. Ολοι γνωριζονται και μπαινουν καποια ορια στο πως να συμπεριφερθει καποιος αυτο δεν το χει η αθηνα.
ακριβως ftatl!
Θα έλεγα και τα δυο, αλλά για διαφορετικούς λόγους το καθένα. Αν θέλεις να έχεις πολλές επιλογές σε ό,τι αφορά παραστάσεις, εκθέσεις, συναυλίες, εστιατόρια, καταστήματα κλπ η Αθήνα έχει αδιαμφισβήτητα πιο πολλά να προσφέρει σε σχέση με την επαρχία. Αν θέλεις να ζεις κάπου όπου θα έχεις τα πάντα σε απόσταση λίγων λεπτών, σ' αρέσει να πηγαίνεις για πεζοπορία/τρέξιμο/ποδηλασία, θέλεις να έχεις τη φύση στα πόδια σου και ΔΕΝ έχεις αυτοκίνητο, τότε θα έλεγα ότι (σε γενικές γραμμές) η επαρχία είναι προτιμότερη.
Αφου τέλιωσα το σχολείο πλεον μου αρέσει η πόλη αλλα στην επαρχία πραγματικά γαληνεύω!Ωστοσο,δεν θα μποπουσα να μενω μόνιμα γιατι μου αρέσει η ανεξαρτησία της πόλης.Οποτε καλοκαίρι εξοχή, χειμώνα πόλη;-)
Για έναν άνθρωπο που έχει ζήσει στην επαρχία (όχι απαραίτητα χωριό αλλα και επαρχιακές πόλεις), κοντά στη φύση και με την έννοια της γειτονιάς η Αθήνα συνήθως του φαίνεται αφιλόξενη. Το πρόβλημα είναι όμως πως οι περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης βρίσκονται στην Αθήνα.
Αυτο δεν ισχυει. Ισχυει ισως μονο για καποια συγκεκριμενα επαγγελματα που μπορει να μην εχουν καμια απορροφηση στην επαρχια. (Πχ ζωγραφος, διακοσμητης εσωτερικων κ εξωτεικων χωρων κλπ).
Αλλα για τα κοινα επαγγελματα δεν ισχυει. Η προσφορα και η ζητηση εργασιας ειναι μεγεθη αναλογα. Μπορει η Αθηνα να εχει 5.000 φροντιστηρια και ο Βολος να εχει 500, αλλα οι υποψηφιοι καθηγητες στην Αθηνα ειναι 500.000 και στο Βολο 5.000 . Μπορει στην Αθηνα να υπαρχουν 10.000 καρδιολογοι και στη Λαμια 10, αλλα οι καρδιοπαθεις στην Αθηνα ειναι 1.000.000 και στη Λαμια 100... Και ουτω καθεξης. Δε σημαινει οτι αν παω εγω Αθηνα θα βρω πανευκολα δουλεια σε φροντιστηριο,επειδη υπαρχουν πολλα! Γιατι ταυτοχρονα υπαρχουν χιλιαδες αλλοι σαν εμενα...
Έχεις δίκιο, αναφέρομαι σε συγκεκριμένους τομείς εργασίας (πχ το δικό μου της πληροφορικής) όπου η Αθήνα και σε μικρότερο βαθμο η Θεσσαλονίκη αποτελούν στην ουσία μονόδρομο.
Να μεινω μονιμως στην Ροδο , η Αθηνα δε λεει πια .
Θα ηθελα να μεινω Αθηνα μες την ανωνυμια και την ελευθερια που προσφερει , καθως και τις επαγγελματικες ισως ευκαιριες , αλλα δεν θα ηθελα να χανω χρονο σε περιττα πραγματα οπως το να ταξιδευω τεραστιες αποστασεις κλπ κλπ. Απο την αλλη στην επαρχια ασφυκτιω , τουλαχιστον εδω που μενω .... οποτε θα προτιμουσα κατι ενδιαμεσο , ναι μεν μεγαλη πολη αλλα οχι απαραιτητα Αθηνα.