ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΕΛΩ. ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΩ Ή ΝΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΓΙΑ ΣΧΕΣΗ;
Χαιρετίζω το forum και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη φιλοξενία.
Θα περιγράψω την κατάσταση όσο το δυνατό πιο σύντομα. Τη γνώρισα πριν λίγα χρόνια. Ήτανε νεο-προσληφθείσα στο γραφείο που ήδη εργαζόμουν πολύ πριν από αυτή. Έξυπνη, όμορφη, φιλόδοξη αλλά και παντρεμένη. Νιόπαντρη αυτή, εδώ και κάμποσο καιρό, εγώ. Είχε το "πακέτο", όχι μόνο για τα δικά μου κριτήρια αλλά και κατά γενική ομολογία. Όπως ήταν φυσικό, μου τράβηξε αμέσως την προσοχή. Κοινώς, έφαγα φλασιά. Αλλά η συνέχεια πήρε άλλο δρόμο. Έφταιξα. Νόμιζα ότι κινδύνευα να εκτοπισθώ επαγγελματικά. Τις φοβίες μου επαύξανε και ο στενότερός μου συνεργάτης. Συνηγορούσαν σε αυτό και οι άλλοι δύο συνάδελφοί μου. Ως παλαιότερος, οργάνωσα την άμυνά μας. Υψώσαμε τείχη γύρω της. Να την απομονώσουμε και να την αποδυναμώσουμε. Καχυποψία, αντισυναδελφικότητα, κόντρες και αντιρρήσεις, ήτανε στο καθημερινό menu του 8ώρου. Και όλα αυτά σε ένα γραφείο 3Χ4 που περνούσαμε εκεί περισσότερες ίσως ώρες από ότι με τις οικογένειές μας. Όμως η φλόγα της πρώτης εντύπωσης έκαιγε ακόμα μέσα μου. Φούντωσε. Η αρχική άρνησή μου εξελίχθηκε σε σφοδρό έρωτα. Μονόπλευρο δυστυχώς. Για πέντε ολόκληρα χρόνια το πάλευα και το νικούσα. Δεν άντεξα άλλο. Πριν από 2 μήνες αποφάσισα να εξομολογηθώ. Διάλεξα τον βλακωδέστερο τρόπο. Σοκολάτες τυλιγμένες σε απολογητικά σημειώματα, email, sms, αφιερώσεις τραγουδιών στο youtube, όλα αυτά πίσω από την ασπίδα της ανωνυμίας. Άχρηστη ασπίδα, γιατί η κοπέλα είναι ευφυέστατη και μάλλον έχει ανακαλύψει το «δράστη». Από πλευράς της τώρα. Δεν απάντησε ποτέ στα μηνύματα μου. Τα λουλούδια που της έστειλα στο γραφείο τη μέρα της γιορτή της, τα χάρισε αλλού. Δηλώνει σε όλους ερωτευμένη με τον άνδρα της και πιστή στην οικογένειά της. Μου φαίνεται μάλιστα ότι με κοιτάζει πλέον με τρόπο επικριτικό. Παρ’ όλα αυτά, κουβεντιάζουμε ήρεμα, σπανίως διαφωνούμε σε θέματα δουλειάς, σε αντίθεση με το παρελθόν, και γενικά, φερόμαστε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα από όσα περιέγραψα. Το θέμα μου είναι ότι εξακολουθώ να είμαι ερωτευμένος μαζί της. Και αυτό μου στοιχίζει ψυχολογικά εκτός των άλλων. Εκπέμπω SOS, τι να κάνω; Να συνεχίσω για σχέση και όπου βγεί ή να διακόψω άμεσα τις προσπάθειες;
Ευχαριστώ για την ανοχή σας.