Quote:
Originally posted by Mοναξιά
Από τα πιο επικίνδυνα ελατώματα. Υπονομεύει, διαβάλει, διαστρεβλώνει προσωπικότητες που είναι αθώες και ανθρώπους που είναι καλοκάγαθοι. Κάποιες διαταραχές συνδέονται με αυξημένη καχυποψία. Η καχυποψία όμως μπορεί να υπονομεύσει σχέσεις, πολύ συχνά συνδέεται με αρρωστημένη ζήλια και κτητικότητα. Καχύποπτοι άνθρωποι δεν είναι περισσότερο ασφαλείς όπως θεωρούν, αλλά πολύ επιρεπείς στο να καταστρέψουν φιλίες από το τίποτα. \'Οταν η καχυποψία συνδέεται με έντονη φαντασία, τότε το μείγμα είναι εκρηκτικό. Μπορεί να κατηγορήσεις τον άλλο για κλέφτη, ψεύτη, άπιστο, προδότη και ό,τι άλλο. Μπορεί άθελά σας να στραπατσάρετε την εικόνα κάποιου ανίδεου τρίτου ανθρώπου για ό,τι σας συμβαίνει που έχει μόνο αγαθά κίνητρα για σας. Μπορεί να σας οδηγήσει σε χωρισμό μετά από ένα γάμο. Μπορεί να σας κάνει να σας βλέπουν οι άλλοι σαν ιεροεξεταστή και να σας τρέμουν και να δυσκολεύουνται για επαφή μαζί σας. Είμαι καχύποπτος και άλλοι στο forum είναι καχύποπτοι, κι αυτό δυσκολεύει την επαφή μου μαζί τους. Πάντα έλεγα ότι το να επικοινωνήσουν σε φιλικό επίπεδο φυσικά δυο άτομα που έχουν τόσα κοινά είναι εξαιρετικά δύσκολο και επικίνδυνο. Αν με φοβάσαι τόσο φίλε, κι αν εγώ σε φοβάμαι επίσης, τότε οι αποστάσεις μεταξύ μας μακραίνουν.