Καλησπέρα παιδιά! Είμαι 23 ετών και μέχρι πριν 3 μήνες έκανα τακτική χρήση κάνναβης για 2 χρόνια. Κάπνιζα περίπου μέρα παρα μέρα. Σαν ασχολία μου άρεζε πάρα πολύ, το έβρισκα μαγικό να βρίσκομαι με την παρέα μου και να κάνουμε το χαβαλέ μας. Άλλα χόμπι δεν είχα ιδιαίτερα. Μέχρι που μια μέρα χωρίς να έχω "πιει" πολύ, άρχισα να ξύνομαι παντού μέχρι που έβγαλα κοκκινίλες σε πρόσωπο και λαιμό (μου είχε συμβεί και άλλες φορές αυτό το ξύσιμο, χωρίς όμως να φτάσω σε αυτό το βαθμό). Αυτό ήταν. Έπαθα κρίση πανικού, έκανα εμετό 4 φορές, έφτασα σε σημείο να ζητάω απο έναν φίλο μου να πάω νοσοκομείο, μέχρι που ξάπλωσα και κατάφερα να κοιμηθώ. Την επόμενη μέρα ξύπνησα και με έπιασε ένα άγχος μήπως έχω πάθει κάποια ζημιά απο το τσιγάρο..
Φοβήθηκα τόσο για την υγεία μου που αποφάσισα να το κόψω μαχαίρι. Έκτοτε φοβούμενος ότι έχω κάτι (είτε σωματικό είτε ψυχολογικό) γκουγκλάρω συνεχώς στο ίντερνετ συμπτώματα που μπορεί να έχω, και έχω μπει σε ένα φαύλο κύκλο που πηγαίνω απο τη μια ασθένεια στην άλλη. Π.χ μια νομίζω ότι έχω κατάθλιψη, την άλλη νομίζω ότι έχω αποπροσωποποίηση, την άλλη κάποια αγχώδη διαταραχή και πάει λέγοντας. Το θέμα είναι ότι έχω περάσει κάποιες πολύ αγχωτικές καταστάσεις τον τελευταίο καιρό με το πτυχίο μου (που εν τέλει το πήρα) αλλά δεν μπορώ να ηρεμήσω με τίποτα καθώς πλησιάζουν οι κατατακτήριες εξετάσεις που θέλω να δώσω. Είχα φυσικά και καλές μέρες όλον αυτόν τον καιρό, αλλά πάντα με συνόδευε ένα μικρό άγχος ότι κάτι έχω με την υγεία μου.
Στο ζουμί τώρα. Τον τελευταίο καιρό με πιάνουν ζαλάδες και κάτι σαν μίνι κρίσεις πανικού (ταχυκαρδία, ανησυχία) την ώρα που διαβάζω στη βιβλιοθήκη με κόσμο και πρέπει να βγω έξω για να ηρεμήσω ή να πάω σπίτι μου. Επιπλέον εδώ και μια βδομάδα με πιάνουν πονοκέφαλοι και έχω ένα πόνο στον αυχένα. Τις ζαλάδες και τις "κρίσεις" μπορώ να τις αντιμετωπίσω αλλά φοβάμαι μήπως με πιάσουν την ώρα που γράφω και δεν μπορέσω να δώσω τις εξετάσεις κανονικά. Σημειώνω ότι είναι πολύ σημαντικές για μένα και θέλω να περάσω οπωσδήποτε. Τι με συμβουλεύετε να κάνω; Κάποιοι μου λένε ηρέμησε δεν έχεις τίποτα είναι στο μυαλό σου, όταν περάσεις όλα θα γίνουν όπως πριν, άλλοι μου λένε πήγαινε σε ένα παθολόγο καθώς μπορεί να έχεις κάτι οργανικό. Δεν ξέρω τι να κάνω, απλά θέλω να τελειώνω με αυτό το θέμα έχω κουραστεί. Δεν έχω ενδιαφέρον για τίποτα τον τελευταίο καιρό απλώς θέλω να βρω τον παλιό εαυτό μου.
Υ.Γ Έχω ξανακάνει χρήση κάνναβης 2 φορές τις τελευταίες 3 βδομάδες χωρίς να έχω παρατηρήσει κάτι. Το έκανα απλώς για να τεστάρω τον εαυτό μου και τίποτα παραπάνω..