βλεπω το φαγητο ως εχθρο!
Γεια σας..
ειμαι 18 χρονων και αρχιζω να ανησυχω για την διατροφη και την υγεια μου..
Τα τελευταια 2 χρονια απαλαχτικα ολοκληροτικα πλεον απο τα παραπανω κιλα που κουβαλουσα απο πολυ μικρη..εχω χασει πολλα κιλα αρχικα μειωνοντας την ποσοτητα φαγητου..μετα ξεκινοντας με σαλατες αλλα σταματησα γιατι μου κοβοταν η ορεξη για μερες..ομως μετα που τα εχασα και για εναν χρονο τρωω συγκεκριμενες ποσοτητες, μικρες, μια φορα την ημερα δηλαδη σαν κυριως γευμα και χωρις να τρωω κατι αλλο στην ημερα, ενα καλο γευμα ακομα,παρα μονο τσιμπολογιμα..
δεν φανατιζομουν ιδιαιτερα πολυ με θεματα διατροφης αν ηθελα κατι το ετρωγα..με καποιες ενοχες αλλα το ετρωγα..ομως το καλοκαιρι εβαλα καποια κιλακια, χωρις να καταλαβω πως..ισως γιατι ετρωγα το βραδυ στη μια μετα απο την δουλεια που ειχα ξεκηνισει και ετρωγα και γρηγορα..παντως ειπα στον ευατο μου οταν εφευγα για σπουδες στην αθηνα θα εχανα..και οντως ξεκινησα τα ιδια και χειροτερα γιατι δεν ειχα πλεον την μαμα και τα φαγητα της..παντα μαγειρευα για μενα αλλα οταν εφτιαχνε κατι η μανα μου το ετρωγα..τελος παντων..ειμα 4 μηνες εδω..τον πρωτο μηνα της προσαρμογης και της αναζητησης σπιτιου, της μετακομισης των ψωνιων απο εδω και κει, την μια ετρωγα καλα την αλλη μπορει να ημουν ολη μερα με μια τυροπιτα..τον 2ο μηνα ξεκινησα παλι την διατροφη των νεροβραστων φαγητων μια φορα την ημερα τον 3ο μηνα, εκανα ενα κακο στραβοπατιμα και εμενα παλι νυστικη ειτε τρωγοντας ενα δυο τοστ την ημερα ειτε μια σπανακοτυροπιτα, και αυτο γιατι ξεκινησα την σχεση μου και δεν ειχα ορεξη για φαγητο ημουν συνεχεια μαζι του και δεν σκεφτομουν να φαω..ομως σχε δον 2 μηνες τωρα ξεκινησα κ αλλη μια πολυ κακη συνηθεια..την προκληση εμετου..αν και εδω και εναν μηνα κανω τα γνωστα μου (ενα γευμα την ημερα μικρη ποσοτητα) κανω και γυμναστηριο 40 λεπτα αεροβιο, αλλα στην ημερα τρωω στο ποδι και οταν χορτασω το ξερναω αυτο το εξτρα..εχω προσπαθησει να το αλλαξω αλλα φοβαμαι..ακουω συνεχως για ατομα που μετα απο εξαντλητικες και αυστηρες διαιτες τρωγαν λιγο παραπανω και παχαιναν και φοβαμαι οτι αν αρχιζω και τρωω καλητερα θα παχυνω..η οτι αν παω στον διατροφολογο θα με βαλει να τρωω περισσοτερα γευματα και θα βαλω κιλα..φοβαμαι γιατι τον τελευταιο καιρο νιωθω αδυναμη και ειδηκα μετα την γυμναστικη, και οταν την σταματαω η δεν παω γυμναστηριο, ναι, εχω τυψεις..την τελευταια εβδομαδα δεν παω καν γιατι νιωθω ατονια και κουραση..και ναι, νιωθω ενοχες..η αδερφη μου η κολλητη μου και το αγορι μου μου λενε να τρωω γιατι εχω αδυνατισει και ανησυχουν αλλα καθε φορα που με βλεπω στον καθρεπτη βλεπω μονο ελλατωματα..η σκεφτομαι αυτο, οτι αν φαω θα παχυνω..εχω φτασει σε σημειο να τρωω ψωμι και αμεσως να θελω να το βγαλω απο μεσα μου..επισης οταν τρωω κατι παχυντικο η καποιο πιο βαρυ φαγητο, νιωθω ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ενοχη..θελω να τρομαξω τον ευατο μου διαβαζοντας αρθρα περι βουλημιας ελλειψης βιταμινων και ανορεξιας αλλα και παλι κανω μαχη με το φαγητο..δεν ξερω τι να κανω πλεον..