Προσωπική Εμπειρία - Βία στην οικογένεια
Καλησπέρα σε όλους..
Λυπάμαι που είμαι στη δυσάρεστη θέση να νιώθω την ανάγκη να καταθέτω την προσωπική μου εμπειρία πάνω σε ένα τόσο άσχημο και φρικτό βίωμα, αλλά νομίζω πως έχω φτάσει στα όριά μου - ίσως και στο τέλος μου, το περιμένω πλέον με ανυπομονησία.
Είμαι 21 ετών και πάντα οι γονείς μου στην οικογένεια είχαν προβλήματα στη σχέση τους. Από μικρή τους θυμάμαι να τσακώνονται, να λογομαχούν κλπ. Αλήθεια σας λέω όμως, τα είδα όλα όταν ένα πρωινό άκουγα τις φωνές τους να τσακώνονται και σηκώθηκα για να τους χωρίσω και τότε... βλέπω τον ίδιο μου τον πατέρα να χτυπάει με απίστευτο μίσος και μανία την μαμά μου. Σας ορκίζομαι στη ζωή μου, δεν εύχομαι σε κανέναν να ζήσει ποτέ αντίστοιχη κατάσταση. Είναι φρικτό θέαμα. Ήθελα να κάνω εμετό. Αφού σκούπισα τα αίματα από το πρόσωπο της μαμάς μου, πήγα έξω που καθόταν ο πατέρας μου στο μπαλκόνι και του είπα επί λέξει: "Δεν έχω δικαίωμα να στο ζητήσω, αφού το σπίτι δεν είναι δικό μου, (είναι του αδερφού μου - γονική παροχή από τη μητέρα μου), αλλά αν έχεις έστω και λίγη τσίπα επάνω σου, πάρε τη σύνταξή σου και φύγε από το σπίτι." Για να μην θεωρηθεί ότι σας λέω την μισή αλήθεια, τον έβρισα με πολύ βαριές κουβέντες (τις οποίες δεν έχω μετανιώσει στο ελάχιστο). Η μητέρα μου τελικά έπρεπε να πάει στο νοσοκομείο - της είχε σπάσει η μύτη. Ένα δευτερόλεπτο πριν ο πατέρας μου χτυπήσει την μητέρα μου, ήταν που λέει η μαμά μου σε μένα (που τους έλεγα να ηρεμήσουν) : "Μα, Μαριλίτα, και πριν με χτύπαγε στο κεφάλι". Και όταν το άκουσε αυτό ο πατέρας μου την χτύπησε πιο δυνατά - και μπροστά μου.
Μην τα πολυλογώ, ο πατέρας μου έφυγε από το σπίτι. Τις πρώτες 2-3 μέρες η μητέρα μου θυμάμαι που έλεγε ότι "ναι, φοβάμαι μήπως ξαναγυρίσει.." Ένιωσα όμως τον ουρανό να πέφτει στο κεφάλι μου όταν μετά από 6 μήνες περίπου μου δήλωσε ότι εγώ της έκλεισα το σπίτι. Ότι εγώ φταίω που δεν είναι μαζί η μητέρα μου και ο πατέρας μου. Εν τω μεταξύ, τα ίδια μου καταλογίζει και ο αδερφός μου - ο οποίος δεν ήταν παρών στο γεγονός του ξυλοδαρμού.
Εν πάσει ειλικρινία, θέλω να μου πείτε τη γνώμη σας: Φταίω ναι ή όχι; Μην μου απαντήσετε αρνητικά μόνο και μόνο για να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Εγώ καλά νιώθω με τον εαυτό μου - αλήθεια σας λέω δεν έχω καθόλου τύψεις μέσα μου. Αντιθέτως πιστεύω ότι μου χρωστάνε, δεν τους χρωστάω. Και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου πως όσες συγνώμες και να μου ζητήσει ο πατέρας μου (που δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει - αλλά λέμε τώρα) και να τον βλέπω να πεθαίνει δεν θα γυρίσω να τον κοιτάξω καν.
Ο πραγματικός λοιπόν λόγος που σας τα γράφω όλα αυτά, είναι για να διαπιστώσω: έχω πάθει ψυχική διαταραχή; Είμαι τρελή και έχω γίνει ασυγκίνητη απέναντι στον πατέρα μου; Ή η αντίδρασή μου είναι φυσιολογική;
Αυτά... βέβαια υπάρχουν και τόσα άλλα, αλλά καταλαβαίνετε πως σε ένα μήνυμα είναι δύσκολο να ξεδιπλώσεις όχι μόνο τα βιώματα αλλά και τα εκατομμύρια σκέψεις που συνοδεύουν αυτά.. Οπότε, αν προκύψει κάποια απάντηση, θα σας πω περισσότερα - αν φυσικά αυτό είναι αναγκαίο για το σχηματισμό μιας απόψής σας πάνω στο θέμα.
Ευχαριστώ θερμά...
Μαριλίτα