Originally Posted by
WaterQueen
Καλημέρα,
Εδώ και 2 χρόνια περίπου, θεωρώ ότι με κυνηγάει παντού ο αριθμός 13. Τον βλέπω παντού, σε ρολόγια, σε πινακίδες αυτοκινήτων, σε διαφημίσεις, στη τηλεόραση, σε βιβλία, στο ίντερνετ, στα παιχνίδια που παίζω στο κινητό κλπ κλπ... Και μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο, αυτή η εμμονή, έχει εξελιχθεί και πλέον και το 13 να μη δω ως νούμερο, αλλά να δω έναν άλλο πολυψήφιο αριθμό, θα μπω στη διαδικασία να κάνω την πρόσθεση για να δω αν το άθροισμα βγαίνει 13 (και πιστέψτε με, τις περισσότερες φορές βγαίνει!). Για κάποιο λόγο, έχω συνδυάσει αυτό το φαινόμενο με το ότι θα συμβεί κάτι κακό και θα κλαίω. Δηλαδή, κάθε φορά που θα τον δω, ξέρω ότι μέσα στις επόμενες 2 ώρες θα συμβεί κάτι κακό. (Και πιστέψτε με, αυτά τα 2 χρόνια, μόνο κακά πράγματα συμβαίνουν. Πράγματα που δεν προκαλώ εγώ. Π.χ. 2 χειρουργεία σε διάστημα 3 εβδομάδων, χωρισμός, τσακωμοί, ατυχήματα με το αυτοκίνητο (5 σε ένα χρόνο για τα οποία δεν είχα καμία ευθύνη εγώ!), άλλου είδους δυστυχήματα (πχ μου επιτέθηκαν, αρρώστησα βαριά και δεν είχα λεφτά να πάρω τα φάρμακα) απόλυση από τη δουλειά, αδυναμία εύρεσης εργασίας, προβλήματα με την οικογένειά μου κλπ κλπ. ) Υπάρχουν βέβαια και μέρες (πλέον πολύ λίγες) που δεν θα τον δω καθόλου και πουθενά, και εκείνες τις μέρες δεν θα συμβεί κάτι τραγικό.
Επειδή κατανοώ ότι αυτό δεν είναι φυσιολογικό και επειδή έχω προσπαθήσει επίμονα να αποβάλλω αυτές τις σκέψεις από το μυαλό μου, αλλά δυστυχώς δεν το έχω καταφέρει ακόμα, και επειδή έψαξα και στο ίντερνετ για το πώς το λένε αυτό το πράγμα και τι λύσεις μπορεί να υπάρχουν και δεν βρήκα κάτι, και επειδή όλο αυτό πλέον συνοδεύεται και με μαύρες σκέψεις και τάσεις αυτοκτονίας, και τέλος, επειδή η οικονομική μου κατάσταση μου απαγορεύει την επίσκεψη σε ψυχολόγο κι εγώ δεν μπορώ άλλο να ζω έτσι, αποφάσισα να γράψω σε αυτό το forum. Παρακαλώ, όποιος μπορεί να με βοηθήσει κάπως να το κάνει, μήπως και καταφέρω να το αποβάλλω και να γίνω καλά. Ευχαριστώ.