ΕΜΜΟΝΕΣ;;;; ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ;; ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΟΣ ΘΥΜΟΣ;;
Λοιπόν, η ιστορία έχει ως εξής και θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας πάνω σ' αυτό, ίσως γιατί εγώ δε μπορώ ν' αξιολογήσω τον εαυτό μου σ' αυτή τη φάση διότι διακατέχομαι απο έντονα συναισθήματα που μου μπλοκάρουν τη σκέψη. Πρόκειται για μια φίλη, παλιά συμμαθήτρια και γειτόνισσα, με την οποία έχουμε ξεκινήσει εδώ και περιπού ενάμισυ χρόνο να πίνουμε σχεδόν 2 φορές τη βδομάδα καφέ μαζί και να τα λέμε. Την έχω εμπιστευτεί εξ αρχής και άνευ όρων, δεδομένης της παλιάς μας γνωρίμιας, έχουμε μιλήσει πολύ, εγώ δηλαδή της έχω ανοιχτεί ενώ εκείνη άφηνε πράγματα για τη ζωή της να υπονοηθούν χωρίς όμως να λέει κάτι ξεκάθαρο ή συγκεκριμένο. Επίσης κατα τη συνομιλία μαζί της διαπίστωνα μια τάση για περιαυτολόγηση και μια ακατάπαυστη φλυαρία. Ενώ και η γενικότερη συμπεριφορά της ήταν κραυγαλέα. Σα να προσπαθούσε να επιβληθεί στο χώρο, στην παρέα, στη συζήτηση. Τα θέματα της ήταν πάντά γύρω απ' τον εαυτό της, για τις επιτυχίες που έχει ως γυναίκα, για όταν σπούδαζε δημοσιογράφια, για μετά που εργαζόταν σ' ενα μεγάλο ιδιωτικό κανάλι, για τα παιδιά της εκθειάζοντας τα διαρκώς, για την πολιτική γιατί ήταν οργανωμένη σε κάποια κομματική πράταξη κτλ κτλ ενώ δεν έχει καμία διάθεση ν' ακούσει οτιδήποτε άλλο και πολλές φορές σε συζητήσεις μας την είχα ακούσει να μιλάει υποτιμητικά για κάποιους ανθρώπους, ενώ είχε πετάξει και για μένα κάποια σχόλια τέτοια.
Η κοπέλα αυτή είναι παντρεμένη απο τα 20 της, με δύο παιδιά, δεν εργάζεται τη συντηρεί ο σύζυγος, τώρα είναι στην ηλικιά των 40 ετών όπως κι εγώ κι απ' τα λίγα ξεκάρφωτα που πετούσε κατα καιρούς έχω καταλάβει ότι δεν είναι καλά στο γάμο της με τον άντρα της και ό,τι μάλλον σκέφτεται να χωρίσει. Χωρίς να το έχει πει ποτέ βέβαια. Το βασικό της πρόβλημα, πλήν της κρίσης ηλικίας που παθαίνουμε όλες οι γυναίκες (όλοι οι άνθρωποι ενδεχομένως) πόσω δε μάλλον εκείνες που νιώθουν ότι δεν έχουν εκπληρώσει τα όνειρα τους, διότι έχει μια μανία τελευταία ν' ασχολείται με τις ρυτίδες της και την εξωτερική της εμφάνιση, είναι το οικονομικό. Το ότι η οικονομική κρίση την έχει επηρρεάσει γιατί της έχει ρίξει το βιοτικό επίπεδο κάτι που δε μπορεί ν' ανεχθεί δεδομένου ότι ο σύζυγος της στο παρελθόν έβγαζε αρκετά χρήματα κι έχει κάνει μια άλλη ζωή που τώρα δε μπορεί να έχει. Αντιμετώπισε πρόσφατα κι ένα πρόβλημα υγείας, (καρκίνο στο στήθος σε πολύ πρωϊμο στάδιο όμως) στο οποίο της στάθηκα κιόλας εγώ.
Στο δια ταύτα λοιπόν για να μη μακρυγορώ. Με τη φίλη αυτή, σε κάποια σελίδα κοινωνικής δικτύωσης έχουμε έναν κοινό φίλο, με τον οποίο εγώ έχω μια υποτυπώδη σχέση αλλά χαλαρή και φιλική ενώ εκείνη λόγω της ενασχόλησης εκείνου με την πολιτική έχουν αναπτύξει πιο στενές σχέσεις. Να συμπληρώσω κάτι εδώ, ότι για μένα η περίοδος εκείνη είναι η χειρότερη της ζωής μου διότι έχουν συμβεί διάφορες ανατροπές, η μια μετά την άλλη, έχω βιώσει θανάτους στο κοντινό μου περιβάλλον, έχω χάσει τη δουλειά μου, αυτό με αναγκάζει να διακόψω και τη σχολή λόγω των οικονομικών παρόλο που προσπάθησα να κάνω διακανονισμό, διαλύεται μια σχέση που είχα, κάνω ένα χειρουργείο για την αφάιρεση όγκου στο χέρι μου (ευτυχώς καλοήθεια) κι εν συνεχεία παθαίνω μια σοβαρή λοίμωξη στο νεφρό που με ταλαιπωρεί για πολύ καιρό. Είμαι δηλαδή σε μια κατάσταση να με κλαίν οι ρέγγες. Αυτά όλα η φίλη μου φυσικά τα γνωρίζει.
Κάποια στιγμή λοιπόν στα πλαίσια ενός καφέ η φίλη μου κάνει το εξής ερώτημα, γνωρίζοντας ότι έχω κάποια επικοινωνία μ' εκείνον χωρίς όμως να της έχω αναφέρει εγώ ποτέ κάτι σχέτικά μ' αυτόν «γιατί δεν κάνεις κάτι με τον τάδε;;» όπου εγώ απορώ με την ερώτηση και της απαντώ «πως δεν το 'χω σκεφτεί έτσι, δεν έχει περάσει κάτι τέτοιο απ' το μυαλό μου, μου αρέσουν και λίγο διαφορετικό στυλ ανδρών πιο ψηλοί, ανοιχτα μάτια, ξανθοί» και κάνω κι ένα χιούμορ εκείνη την ώρα με κάποιο ξένο ηθοποιό που μου αρέσει μ' αυτά τα χαρακτηριστικά, πως κάνουν δύο φίλοι που πίνουν στο χαλαρό τον καφε τους;; ε, κάπως έτσι, γιατί πραγματικά είναι μια περίοδος που είμαι εντελώς εκτός τέτοιου κλίματος, όπου προσπαθώ ν' ανακτήσω ισορροπίες και δεν έχω βάλει τον εαυτό μου καθόλου σ' αυτή τη διαδικασία. Κάποια στιγμή ο φίλος αυτός έρχεται στην πόλη μας διότι μένει σε άλλη περιοχή, η φίλη με ενημερώνει ότι θα έρθει και θα συναντηθούν και ότι θα είναι κι άλλα άτομα απο την ομάδα που συζητούν για πολιτική, χωρίς ποτέ να μου κάνει πρόταση βέβαια, θεωρώντας κι εγώ ότι μου το λέει ενημερωτικά, γιατί φυσικά δεν έχω πάρει τίποτα χαμπάρι απ' όλη την ιστορία επειδή κανείς δε φροντισε να μου πει γι' αυτό. Ο άνθρωπος έρχεται, εγώ δεν εμφανίζομαι ποτέ, κάποια στιγμή μετά απο μέρες του κάνω ένα σχόλιο και μου απαντά μ' ένα μηνυμα αυστηρό που παραπέμπει σε κάποια πράγματα που έχω πει εγώ σ' εκείνο τον «μοιραίο» καφέ με τα της φίλης μου. Κι εκεί αρχίζω και καταλαβαίνω τι έχει γίνει κι ότι η μεταξύ μας συζήτηση έχει μεταφερθεί στο πρόσωπο που υποτιθεται, όταν τη ρώτησα εκ των υστέρων, ήθελε να μου γνωρίσει. Υπάρχουν κι άλλες σημαντικές λεπτομέριες βέβαια, ακολούθησαν κι άλλα μετά που δε θέλω να τις γράψω τώρα, θα τις αναφέρω παρακάτω γιατί είναι ήδη αρκετά μεγάλο το κείμενο.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ τωρα, γιατί έχω ήδη φλυαρίσει πολύ. Το πρόβλημα είναι ότι εγώ απ' τη στιγμή που κατάλαβα τι έγινε κι εδώ και 2,5 μήνες ασχολούμαι μ' αυτό και μόνο μ' αυτό 24ώρες το 24ώρο, μ' έναν θυμό που συνεχώς ανακυκλώνεται μέσα, με συναισθήματα οργής κάνοντας το ένα λάθος πάνω στο άλλο σε θέμα διαχέιρισης της κατάστασης με αποτέλεσμα ο άνθρωπος να έχει απομακρύνθεί απο μένα ενώ εγώ εχω αρχίσει να έχω πολύ έντονα συναισθηματα γι' αυτόν. Σκέψεις να με βασανίζουν διαρκώς, το μυαλό μου να κάνει χίλια δύο σενάρια και να μη μπορώ να ηρεμήσω. Αυτό το πράγμα είναι πάρα πολύ κουραστικό, μ' έχει ισοπεδώσει και πραγματικά θα ήθελα τόσο την άποψη σας σχετικά με την ιστορία και τα δικά σας συμπεράσματα αλλά και το πως μπορώ να βοηθηθώ για να βγώ απ' τον φαύλο αυτό κύκλο που έχω μπει.