Μισώ τον εαυτό μου που δε μπορώ να αγαπήσω (ΝΔΠ)
Δε μπορώ να αγαπήσω πραγματικά
Δε μπορώ να νιώσω empathy
Κι όταν νομίζω ότι ερωτεύομαι και μπαίνω σε μια σχέση δε μπορώ να την κρατήσω γιατί οι ανασφάλειες μου και η διαρκής ανάγκη επιβεβαίωσης διώχνουν το άλλο πρόσωπο.
Και όμως, αποδείχτηκε στην πράξη ότι μπορώ να εντοπίσω εύκολα αυτούς που έχουν τη μεγαλύτερη ανοχή στην ανάγκη μου για διαρκή επιβεβαίωση και στη γενικότερη αλλοπρόσαλη συμπεριφορά μου και να στραφώ εκεί. Τότε όμως αργά ή γρήγορα χάνω το ενδιαφέρον μου και το θαυμασμό μου δηλαδή αρχίζει το devalueing... Και μετά χωρίζω αφού πρώτα γίνω παγοκολόνα από άποψη ενδιαφέροντος συναισθηματικού, σεξουαλικού και γενικότερου..
Μετά όμως από λίγο διάστημα μοναξιάς και ειδικά αν τύχει να αντιμετωπίσω άλλες άσχετες δυσκολίες στη ζωή μου αρχίζω χωρίς να καταλαβαίνω να επαναειδωλοποιώ στο μυαλό μου αυτό που είχα και αυτόν που μου το πρόσφερε. Αρχίζω να κάνω διερευνητικές κινήσεις κι αν δω ότι απ' την άλλη μεριά υπάρχει ακόμα ενδιαφέρον σιγά σιγά κάνω βήματα προσέγγισης.. Η τελευταία σχέση μου απ' ότι φαίνεται είχε αρκετό μυαλό ή ένστινκτο αυτοσυντήρησης για να κόψει μαχαίρι κάθε ενδεχόμενο επανασύνδεσης. Αυτό τον θεοποίησε στα μάτια μου ακόμα περισσότερο και έκανε ακόμα μεγαλύτερο το μαρτύριο μου που δε μπορούσα να τον ξαναέχω πίσω...
Το χειρότερο ήταν όταν έμαθα ότι ξεκίνησε κάτι με άλλον. Η μοναδικότητα μου συνετρίβη, η αποκλειστικότητα μου πάνω στο σώμα του έσβησε, τελικά δεν ήμουν αναντικατάστατος ούτε κάτι που θα έπαιρνε άπειρο χρόνο να ξεπεραστεί.. Επρεπε αμέσως να βρω τρόπο να συνέλθω. Επικοινώνησα αυθόρμητα όταν μου έδωσε αφορμή και κατάφερα να τον χειραγωγήσω λεκτικά σε αυτο το τηλεφώνημα. Όταν κλείσαμε ένιωσα ανακούφιση και μάλλον μια κάποια αδιαφορία που είναι πια αλλού. Και τι με ένοιαζε; Δε με ενδιέφερε ποτέ το σεξ ούτε ο άλλος, μόνο η επιρροή που είχα πάνω του. Μόνο η ικανότητα μου να παρεμβαίνω στο πώς σκέφτεται και πώς βλέπει κάποια πράγματα.
Αυτός είμαι. Ο ψυχολόγος μου μού λέει ψέματα ότι μπορώ να αλλάξω αλλά πώς μπορείς να αλλάξεις προσωπικότητα; Πώς αλλάζουν τα θεμέλια ενός κτιρίου χωρίς αυτό να κατεδαφιστεί συμπαρασύροντας ό,τι υπάρχει μέσα του; Δεν υπάρχει μεταμόσχευση εγκεφάλου..
Διαγνωσμένη ναρκισσιστική διαταραχή της προσωπικότητας