Quote:
Originally posted by anwnimi
Όλη μου τη ζωή δεν έκανα τίποτα άλλο από το να τα κρατάω όλα μέσα μου γιατί ντρεπόμουν για όλα αυτά που περνούσα εγώ και η οικογένειά μου από μικρή και έτσι έμαθα και αργότερα ως ενήλικας. Πολύ δύσκολα ανοιγόμουν, ακόμα και για τα πιο απλά προβλήματά μου. Ώσπου μια μέρα με επισκέφτηκαν οι κρίσεις πανικού, αποτέλεσμα όλης αυτής της καταπίεσης που επέβαλα στον εαυτό μου.
Θα σας πω κάτι που μου φαίνεται τόσο παράδοξο...Για μια φορά στη ζωή μου με το θάνατο του μπαμπά μου ένιωσα τόσο ελέυθερη να εκφράσω τον πόνο μου, ένιωθα τόσο μεγάλη ανάγκη να το κάνω που με ικανοποιούσε κιόλας...Δηλαδή ενώ πονούσα, ένιωσα για πρώτη φορά στη ζωή μου ελεύθερη να το δείξω. Μπορεί βέβαια να πονούσα περισσότερο επειδή δεν προσπαθούσα να αποσπάσω την προσοχή μου από όλο αυτό και δεν με ενδιέφερε τι θα έδειχνα στους άλλους, μπορεί να μην ανοιγόμουν για τον πόνο μου παρά σε ελάχιστους ανθρώπους, αλλά δεν έκρυβα τη θλίψη μου από κανέναν, ήμουν πραγματικά σα ζόμπι ακόμα και στη δουλειά. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις δεν καταλάβαινε κανένας τίποτα, είχα μάθει πολύ καλά να παιζω το ρόλο μου.
Ναι, το βλέπω ότι ακόμα και αυτό το τόσο οδυνηρό γεγονός προκαλεί την εξέλιξή μου, είτε το θέλω είτε όχι. Και όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αναγνωρίζω και θετικά στοιχεία στην εξέλιξη αυτή...