Καλησπέρα!!!
Printable View
Καλησπέρα!!!
Καλησπέρα!!!
Αυτή τη φορα θελω τη γνωμη σας για ένα θεμα που αφορα τη φιλη μου και με εχει απασχολησει ιδιαιτερα τον τελευταιο καιρο.
Ειμαστε 3 φιλες που γνωριζόμαστε από 7ετων σημερα ειμαστε 23,μεγαλωσαμε μαζι γειτόνισες,σχολειο,παρεα,δ� �ακοπες τα παντα..η μια ηταν παντα ιδιορρυθμος χαρακτηρας εκανε του κεφαλιου της και εβλεπε τα πραγματα από τη δικη της οπτικη γεγονος που δε διναμε ιδιαιτερη σημασια,του τυπου ελα μωρε τωρα θα τη μαθουμε αστην να λεει..
Απ ότι μου χει πει αλλα και εχω βιωσει και η ιδια καποιες στιγμες σπιτι της,με την οικογενεια της δεν ειχε καλες σχεσεις,καυγάδες φωνες πολλες φορες και ξυλο,εντυπωση μου κανει το ποσο υποτιμητικα μιλαει μεχρι και σημερα για τους δικους της,ενα θεμα λεπτο για το οποιο δεν της ειπα και ποτε τη γνωμη μου.
Τα τελευταια 3 χρονια διατηρεί σχεση με ένα παιδι συνομηλικο της και εν ολιγοις τα πραγματα μεταξυ τους εχουν αρχισει να ξεφευγουν-σημειωτεον είναι και η πρωτη της σχεση-
Η κοπελα εξαρχής φανηκε πως μεσω εκεινου ηθελε να ξεφυγει από το οικογενειακο της περιβαλλον..Από τους πρωτους μηνες εφευγε από το σπιτι της καθημερινα κοιμοταν και εμενε στο παιδι(ο οποιος μενει με τα αδερφια και τους γονεις του),με μας κρατουσε επαφη κυριως για να την καλύπτουμε στους δικους της,δεν είναι λιγες οι φορες που με επαιρναν οι γονεις της τηλεφωνο γιατι την εψαχναν και ερχομουν σε πολύ δυσκολη θεση για το τι να πω.Καπου αισθανομουν αβολα και ασχημα με τη συμπεριφορα της,παλι σκεφτομουν δε βαριεσαι θα στρωσει η κατασταση..Όταν μιλησε στους γονεις της τα πραγματα οντως εγιναν καλυτερα αλλα ξεκινησε καινουρια ιστορια.Ζητουσε να συζησουν γτ ηθελε να μεινει εγκυος και να παντρευτει(στο πρωτο 6 μηνο της σχεσης 19 ετων τοτε),εμενα όλα αυτά μου φαινονταν αστεια γιατι ουσιαστικα δεν εχω μαθει ετσι παρολα αυτά προσπαθουσα να το συζητησω με σοβαροτητητα μαζι της,γτ ισως ειχε αλλα ονειρα για τη ζωη της σεβαστα φυσικα,ακρη όμως δεν εβγαζα..
Εντωμεταξύ οι καυγάδες μεταξυ τους εδιναν και επαιρναν φωνες και φασαριες,οπου και αν πηγαίναμε ερχοταν και κεινος καπου ξεκινησα να ενοχλούμαι,οχι φυσικα λογω της παρουσίας του στην καθημερινοτητα μας αλλα με το γεγονος ότι ηταν ενας ανθρωπος φορτικος που ηθελε να εχει γνωμη για όλα και να κρινει.Ειχε αρχισει να ασχολειται με τα δικα μου προσωπικα ορισμένες φορες να επεμβαινει σε καταστασεις που με αφορουσαν και δεν του χα δωσει και δικαιωμα ποτε.Η φιλη μου του ειχε εξιστορησει όλα μου τα προσωπικα ότι της ειχα εμπιστευτεί τοσα χρονια και όταν της ζητησα εξηγήσεις γυρισε και μου απαντησε εγω και αυτος ειμαστε ένα,οτι ξερω θα το ξερει και εκεινος.Τσακωθήκαμε και αρχισα να απομακρυνομαι,εκεινη προσπαθουσε συνεχεια να τα ξαναβρούμε και τελος παντων δεν εδωσα εκταση αποφασισα μετα από κανα μηνα να μην κρατησω κακια απλα από δω και περα να προσεχω τι της λεω και ποσα,τη φιλη μου ετσι κ αλλιως την ειχα χασει πλεον.
Δεν θα εγραφα αυτό το θεμα και δεν θα εδινα εκταση στα προηγουμενα περιστατικα αν δεν ειχα δει καταστασεις πολύ ασχημες το τελευταιο διαστημα.Πλεον εχουν νοικιασει ένα σπιτι στη γειτονια μας για να μενουν τα βραδια εκει και να διαβαζουν για τη σχολη τους.Την τελευταια φορα που μας καλεσε σπιτι εμενα και έναν αλλον φιλο μας αρχισαν να τσακωνονται μπροστα μας να βριζονται και στο τελος να χτυπιούνται και να πετανε πραγματα.Εκεινος τη χτυπησε με μια καρεκλα και την επιασε από το λαιμο και εκεινη τον γεμισε γρατζουνιες και αρχισε να τσιριζει 2 η ωρα τη νυχτα.Τους χωρισε το άλλο παιδι που ηταν μαζι και αφου σοκαριστηκαμε σηκωθήκαμε και φυγαμε,σκεφτηκα να τη ρωτησω αν τη χτυπάει και πως πρεπει κατι να κανει γ αυτό(γτ εχω βιωσει και εγω αντιστοιχα ασχημες καταστασεις ) αλλα δεν με ακουσε ποτε.Χθες μου ειπε κιολας πως η γειτονια κανει παραπονα γιατι το βραδυ ακουνε φωνες από το σπιτι τους και φοβούνται πως κατι γινεται.Οι γονεις της που μενουν δυο στενα πιο κατω δεν ασχολούνται καν..Επιπλέον χθες βραδυ ξανατσακωθηκαν μπροστα μου αυτή τη φορα στο δρομο εκεινος τη χαστουκισε και εφυγε και εκεινη επαθε κριση ξεκινησε να ουρλιαζει και να κλαιει να φωναζει και να μην μπορω να τη συνεφερω,οι ανθρωποι από τα μαγαζια ειχαν βγει και μας κοιτουσαν εκεινη δεν καταλαβαινε τιποτα με αποτέλεσμα να με σπρωξει και να αρχισει να τρεχει μονη της στο δρομο φωνάζοντας βριζοντας χωρις να ξερω καν που πηγαινει κατι που δεν εχω ξαναδει.Πιστευω πως εχει τρελαθεί,ειναι και πολλα αλλα περιστατικα τετοιου χαρακτήρα,και παντα μετα από κανα δυο μερες μου ρχεται μηνυμα στο κινητο να τη συγχωρησω πως δεν ξερει τι να πει γι αυτό και πως δε θελει να με χασει.
Είναι ενας κυκλος πλεον,δε σταματάει ποτε η κατασταση αυτή,εχω αρχισει να φοβάμαι πως θα κανει κατι ασχημο ειτε σε κεινη ειτε σ αυτόν ειτε γενικα.Εκεινος είναι μια από τα ιδια και δεν μπορω να απευθυνθώ,σκεφτομαι να εξαφανιστω και να τους παρατησω στη μοιρα τους γτ με εχουν τρελανει και ακρη ότι και να πω δεν βγαζω,από την άλλη είναι φιλη μου την αγαπαω και δε θελω να την παρατησω σε μια τετοια αρρωστη κατασταση..Δε ξερω τι να κανω..
Καλησπέρα!!!
Αυτή τη φορα θελω τη γνωμη σας για ένα θεμα που αφορα τη φιλη μου και με εχει απασχολησει ιδιαιτερα τον τελευταιο καιρο.
Ειμαστε 3 φιλες που γνωριζόμαστε από 7ετων σημερα ειμαστε 23 , μεγαλωσαμε μαζι γειτόνισες , σχολειο , παρεα , διακοπες τα παντα . η μια ηταν παντα ιδιορρυθμος χαρακτηρας εκανε του κεφαλιου της και εβλεπε τα πραγματα από τη δικη της οπτικη γεγονος που δε διναμε ιδιαιτερη σημασια ,του τυπου ελα μωρε τωρα θα τη μαθουμε αστην να λεει .
Απ ότι μου χει πει αλλα και εχω βιωσει και η ιδια καποιες στιγμες σπιτι της , με την οικογενεια της δεν ειχε καλες σχεσεις , καυγάδες φωνες πολλες φορες και ξυλο , εντυπωση μου κανει το ποσο υποτιμητικα μιλαει μεχρι και σημερα για τους δικους της , ενα θεμα λεπτο για το οποιο δεν της ειπα και ποτε τη γνωμη μου .
Τα τελευταια 3 χρονια διατηρεί σχεση με ένα παιδι συνομηλικο της και εν ολιγοις τα πραγματα μεταξυ τους εχουν αρχισει να ξεφευγουν - σημειωτεον είναι και η πρωτη της σχεση -
Η κοπελα εξαρχής φανηκε πως μεσω εκεινου ηθελε να ξεφυγει από το οικογενειακο της περιβαλλον. Από τους πρωτους μηνες εφευγε από το σπιτι της καθημερινα κοιμοταν και εμενε στο παιδι (ο οποιος μενει με τα αδερφια και τους γονεις του) , με μας κρατουσε επαφη κυριως για να την καλύπτουμε στους δικους της , δεν είναι λιγες οι φορες που με επαιρναν οι γονεις της τηλεφωνο γιατι την εψαχναν και ερχομουν σε πολύ δυσκολη θεση για το τι να πω . Καπου αισθανομουν αβολα και ασχημα με τη συμπεριφορα της , παλι σκεφτομουν δε βαριεσαι θα στρωσει η κατασταση . Όταν μιλησε στους γονεις της τα πραγματα οντως εγιναν καλυτερα αλλα ξεκινησε καινουρια ιστορια . Ζητουσε να συζησουν γτ ηθελε να μεινει εγκυος και να παντρευτε (στο πρωτο 6 μηνο της σχεσης 19 ετων τοτε ) , εμενα όλα αυτά μου φαινονταν αστεια γιατι ουσιαστικα δεν εχω μαθει ετσι παρολα αυτά προσπαθουσα να το συζητησω με σοβαροτητητα μαζι της , γτ ισως ειχε αλλα ονειρα για τη ζωη της σεβαστα φυσικα,ακρη όμως δεν εβγαζα .
Εντωμεταξύ οι καυγάδες μεταξυ τους εδιναν και επαιρναν φωνες και φασαριες,οπου και αν πηγαίναμε ερχοταν και κεινος καπου ξεκινησα να ενοχλούμαι , οχι φυσικα λογω της παρουσίας του στην καθημερινοτητα μας αλλα με το γεγονος ότι ηταν ενας ανθρωπος φορτικος που ηθελε να εχει γνωμη για όλα και να κρινει . Ειχε αρχισει να ασχολειται με τα δικα μου προσωπικα ορισμένες φορες να επεμβαινει σε καταστασεις που με αφορουσαν και δεν του χα δωσει και δικαιωμα ποτε
.Η φιλη μου του ειχε εξιστορησει όλα μου τα προσωπικα ότι της ειχα εμπιστευτεί τοσα χρονια και όταν της ζητησα εξηγήσεις γυρισε και μου απαντησε εγω και αυτος ειμαστε ένα,οτι ξερω θα το ξερει και εκεινος . Τσακωθήκαμε και αρχισα να απομακρυνομαι , εκεινη προσπαθουσε συνεχεια να τα ξαναβρούμε και τελος παντων δεν εδωσα εκταση αποφασισα μετα από κανα μηνα να μην κρατησω κακια απλα από δω και περα να προσεχω τι της λεω και ποσα , τη φιλη μου ετσι κ αλλιως την ειχα χασει πλεον .
Δεν θα εγραφα αυτό το θεμα και δεν θα εδινα εκταση στα προηγουμενα περιστατικα αν δεν ειχα δει καταστασεις πολύ ασχημες το τελευταιο διαστημα . Πλεον εχουν νοικιασει ένα σπιτι στη γειτονια μας για να μενουν τα βραδια εκει και να διαβαζουν για τη σχολη τους . Την τελευταια φορα που μας καλεσε σπιτι εμενα και έναν αλλον φιλο μας αρχισαν να τσακωνονται μπροστα μας να βριζονται και στο τελος να χτυπιούνται και να πετανε πραγματα . Εκεινος τη χτυπησε με μια καρεκλα και την επιασε από το λαιμο και εκεινη τον γεμισε γρατζουνιες και αρχισε να τσιριζει 2 η ωρα τη νυχτα . Τους χωρισε το άλλο παιδι που ηταν μαζι και αφου σοκαριστηκαμε σηκωθήκαμε και φυγαμε , σκεφτηκα να τη ρωτησω αν τη χτυπάει και πως πρεπει κατι να κανει γ αυτό (γτ εχω βιωσει και εγω αντιστοιχα ασχημες καταστασεις ) αλλα δεν με ακουσε ποτε.
Χθες μου ειπε κιολας πως η γειτονια κανει παραπονα γιατι το βραδυ ακουνε φωνες από το σπιτι τους και φοβούνται πως κατι γινεται . Οι γονεις της που μενουν δυο στενα πιο κατω δεν ασχολούνται καν . Επιπλέον χθες βραδυ ξανατσακωθηκαν μπροστα μου αυτή τη φορα στο δρομο εκεινος τη χαστουκισε και εφυγε και εκεινη επαθε κριση ξεκινησε να ουρλιαζει και να κλαιει να φωναζει και να μην μπορω να τη συνεφερω , οι ανθρωποι από τα μαγαζια ειχαν βγει και μας κοιτουσαν εκεινη δεν καταλαβαινε τιποτα με αποτέλεσμα να με σπρωξει και να αρχισει να τρεχει μονη της στο δρομο φωνάζοντας βριζοντας χωρις να ξερω καν που πηγαινει κατι που δεν εχω ξαναδει . Πιστευω πως εχει τρελαθεί , ειναι και πολλα αλλα περιστατικα τετοιου χαρακτήρα , και παντα μετα από κανα δυο μερες μου ρχεται μηνυμα στο κινητο να τη συγχωρησω πως δεν ξερει τι να πει γι αυτό και πως δε θελει να με χασει .
Είναι ενας κυκλος πλεον , δε σταματάει ποτε η κατασταση αυτή , εχω αρχισει να φοβάμαι πως θα κανει κατι ασχημο ειτε σε κεινη ειτε σ αυτόν ειτε γενικα . Εκεινος είναι μια από τα ιδια και δεν μπορω να απευθυνθώ , σκεφτομαι να εξαφανιστω και να τους παρατησω στη μοιρα τους γτ με εχουν τρελανει και ακρη ότι και να πω δεν βγαζω , από την άλλη είναι φιλη μου την αγαπαω και δε θελω να την παρατησω σε μια τετοια αρρωστη κατασταση.
Δε ξερω τι να κανω
αυτό ακριβως ,ευχαριστω!
Διορθωσα το μηνυμα σου για να φαινεται ολοκληρο .
Αν ημουν στην θεση σου θα της ελεγα με ηρεμο τροπο οτι η συμπεριφορα της με κανει να ανησυχω και πως θα ημουν διπλα της απο την στιγμη που θελει να ξεφυγει . Επισης θα της προτεινα να απευθυνθει σε καποιον συλλογο ή ΜΚΟ για κακοποιημενες γυναικες .
σε αυτο το θεμα δε τιθετε θεμα κακοποιησης αφου η ιδια της ειπεαρα απο ολα αυτα που συμπερενω ειναι οτι αν δε σου αρεσει αυτος απλα νομιζες οτι την ηξερες αφου η ιδια σου λεει οτι ειναι το ιδιο με αυτονQuote:
γω και αυτος ειμαστε ένα,οτι ξερω θα το ξερει και εκεινος
αν τωρα βλεπεις απο αυτη καπιο αλλο προσωπο που δε σου αρεσει αυτο σημαινει οτι ετσι ηταν μια ζωη κ μαλον η πιθανον να συμπεριφεροταν ετσι πισω απο τη πλατη σου χωρις να το ηξερες.
Δε νομιζω οτι ηθελε να ξεφυγει απ τους γονεις γιατι δε θα πηγαινε να μεινει 2 στενα πιο κατω! Ουτε οτι την κραταει φυλακισμενη και με το ζορι το παλικαρι!
Αυτοι μπορει οταν πας εσυ να μαλωνουνε και να τους ακουει η γειτονια και την αλλη ωρα να τα βρισκουνε και η γειτονια να κανει τσιγαρο!
Δε θα κανεις τιποτα, ακους? γιατι θα βρεις το μπελα σου και δε μπορεις να ξερεις εσυ το ζευγαρι τι κανει οταν κλεινει την πορτα. Εσυ ενοχληθηκες που σου ειπε το παλικαρι τη γνωμη του για τα προσωπικα σου και τωρα σκεφτεσαι να επεμβεις κιολας? Αμα επενεβαινε αυτος στο τι θα κανεις εσυ πως θα σου φαινοτανε?
Απλα δε τον πας τον τυπο κ τα βλεπεις υπερβολικα σαν αυτο που λες οτι ειναι η κοπελα τρελη! Ημαρτον, επειδη σ ενα καυγα εβρισε και εφυγε προς αλλη κατευθυνση! Αυτο ολος ο κοσμος το χει κανει κοπελα μου! Δε θελεις μη την κανεις παρεα. Πες τη γνωμη σου μια φορα με διακριτικοτητα κ τελος.
δεν ισχυει τετιο πραγμα φυσικα στον υπνο σου το ειδες αυτο κ με αυτες τις αποψεις που εχεις ο καταληλος χωρος για σενα ειναι οι πολεμικες τεχνες.Quote:
Αυτο ολος ο κοσμος το χει κανει κοπελα μου!
αυτες οι αποψεις σου κεραση, συναδουν με εκεινες που κατα καιρους εκφραζεις σε θεματα γυναικειας κακοποιησης απο ανδροειδη χωρις @@....
θυμαμαι με αηδια οτι οποτε μιλαει κακοποιημενη γυναικα στο φορουμ, εσυ προτεινεις να μην τον εκνευριζει και να μην τον προκαλει για να μην τις τρωει...
ντροπη σου, αυτο εχω να σου πω μονο.
λυπαμαι τους ανθρωπους του περιβαλλοντος σου που σε συναναστρεφονται.
κερασι,για αυτό και το ποσταρα,να παρω δυο γνωμες παραπανω..δεν εχω σκοπο να επέμβω όπως το εννοεις και ουτε το κανα ποτε
.Για τα δικαιώματα που μου εχουν δωσει κραταω πολύ διακριτικη σταση..αλλα όταν ηρεμει η κατασταση και μετα εμενα η φιλη μου με ρωτάει τι πιστευω,η ειδες τι μου κανε εγω σαν φιλη της τι να της πω?απο αυτή την αποψη ρωταω αν πρεπει να αποστασιοποιηθώ,η όταν το ιδιο το αγορι της με βαζει στη μεση γτ ουσιαστικα εκεινη μεσα σ αυτή την κατασταση εχει εμενα κοντινοτερο της προσωπο τι να πω?Και είναι πολύ διαφορετικο να σου ζητανε τ γνωμη σου και να τη δινεις από το να ακατατευεσαι σε καταστασεις ξενων χωρις οι ιδιοι να σου χουν μιλησει ποτε γ αυτό(σχετικα με το ανακατεμα που ανεφερα παραπανω)Δεν εκανα κανενος ποτε τον δικηγορο και ουτε θα κανω αλλα για ένα ατομο που εχω μεγαλωσει μαζι του και νοιαζομαι δε θελω να τα βλεπω αυτά..και δεν ξερω αν το κανει ολος ο κοσμος εγω τη φιλη μου δε την εχω ξαναδει να τρεχει τα βραδια στους δρομους φωνάζοντας και τσιριζοντας σαν τρελη και να ναι άλλες στιγμες γεματη μελανιες,ιδιως όταν αυτό γινεται καθημερινα.Όταν κλεινει η πορτα του σπιτιου του καθενος ποτε δεν ξερεις,απλα σε στιγμες αδυναμίας βλεπω πως με χρειαζεται και δεν ξερω πως ν το χειριστω η απλα να το αποδεκτω
αυτο ακριβως...
αν η κοπελα δεν αντιλαμβανεται οτι κακοποιειται, η αν ακομα χειροτερα, θεωρει οτι της αξιζει, η αν ακομα χειροτερα, της αρεσει να ζει σχεσεις σε περιβαλλον βιας και εξευτελισμου, εσυ δεν μπορεις να κανεις τιποτε αν δεν σου ζητησει η ιδια βοηθεια για να απεμπλακει.
ειναι βεβαιο οτι και αυτος και αυτη , ειναι για ψυχιατρο.
το θεμα ειναι, οτι δεν ειναι δικια σου δουλεια να τους πας, ουτε μπορεις, ουτε και δικαιουσαι.
επισης, αν ο τυπος ειναι βιαιος και ανεξελεγκτος, οταν μαθει οτι ανακατευτηκες μπορει να στραφει και εναντιον σου.
στην θεση σου θα εκανα μια ηρεμη συζητηση μαζι της, θα της ελεγα οτι κατα τη γνωμη μουε χει σοβαρο προβλημα και πρεπει να ζητησει βοηθεια και οτι θα ειμαι εκει μονο οταν και αν θελησει η ιδια να ξεφυγει. αν διαφωνει, η αν το γνωριζει αλλα δεν θελει για χ- ψ λογους να φυγει, ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΜΟΥΝ ΑΜΕΣΑ.
κ γω το ιδιοQuote:
λυπαμαι τους ανθρωπους του περιβαλλοντος σου που σε συναναστρεφονται.
απο τη στιγμη που της λεει οτι εγω ειμαι το ιδιο με αυτος δε γινετε απολυτος τιποτε μη πεδευεστε τζαμπα
εχετε δικιο,αυτό ακριβως..αν με ρωτησει εγω θα είμαι εκει οποτε με χρειαστεί και μου το ζητησει αλλα τιποτα παραπανω πλεον
Antigoni ισως ημουν καπως αιχμηρος πριν αλλα δε μπορω να ακουω να λες τη φιλη σου τρελη. Σιγουρα σε ενα καυγα θα γινουν διαφορα ευτραπελα, αλλα το τρελος ειναι αλλο πραγμα, παμε σε καταστασεις ψυχωσικου που δεν εχει το λογικο πλεον. ''Τρελα'' με αλλη εννοια να το δεχτω. Καλα κανεις και τη συμπονας αλλα η ιδια τι σου λεει? θελει να φευγει και δε την αφηνει το παλικαρι?