Πώς αλλάζουν τόσο οι άνθρωποι;
Διαπιστώνω, με πολύ λύπη, πως ορισμένοι άνθρωποι όσο καλά κι αν τους φερθείς στο τέλος δε θα διστάσουν να σε τσαλαπατήσουν... Πονάει η καρδιά μου όταν σκέφτομαι πως προσπαθούν να με πληγώσουν με κάθε τρόπο χωρίς να του έχω κάνει το παραμικρό κακό. Πώς είναι δυνατόν να αλλάζει ένας άνθρωπος τόσο πολύ; Προφανώς, πάντοτε ετσι ήταν, αλλά ο έρωτας σε εμπόδιζε να το δεις... Ακόμα όμως και όταν περνά ο έρωτας, ακόμα και όταν δεν είσαι μαζί με τον άλλον, πώς σταματάς να σέβεσαι τις στιγμές που έζησες μαζί του; Πώς σταματάς να θυμάσαι πως κάποτε είχες αισθήματα για αυτόν τον άνθρωπο; Το ερωτικό στοιχείο είναι πολύ πιθανό να χαθεί, αλλά τι γίνεται με το ανθρώπινο; Εξαφανίζεται κι αυτό; Τις τελευταίες μέρες, έχοντας απορριφθεί με πολύ άσχημο τρόπο από έναν άνθρωπο που θεωρούσα "άνθρωπο" μου, μαθαινω καθημερινά πως μιλάει πολύ άσχημα για μένα και αυτο με επηρεάζει πολύ αρνητικά. Το κακό είναι πως συναναστρέφομαι, λόγω δουλειάς με φίλους του και όλο και κάτι θα πετάξουν, ενώ παράλληλα τα κοινωνικά μέσα δικτύωσης δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Ξέρω πως αναφέρει προσωπικές μας στιγμές και γελάει μαζί με τα φιλαράκια του, που με τη σειρά τους τα μεταφέρουν στις γυναίκες τους και με κάποιον τρόπο φτάνουν τελικά και στα αυτιά μου... Πραγματικά, οσο είμασταν μαζί του φέρθηκα άψογα, όπως κι αυτός. Όπως έχω αναφέρει και σε άλλο θέμα είναι χρήστης ουσιών, αλλά πραγματικά, όσο κι αν έχω πειστεί πως η συμπεριφορά του έχει άμεση σχέση με την εξάρτηση του, δεν μπορώ να το αποδεχτώ ολοκληρωτικά αυτό, διότι παρατηρώ πως κι άλλοι άνθρωποι, που δεν είναι χρήστες, έχουν ανάλογη συμπεριφορά... Στη δική μου περίπτωση κιόλας, αυτός ήταν που με χώρισε, οπότε το όλο θέμα γίνεται ακόμα πιο αλλόκοτο. Αισθάνομαι πως μπήκα σε μονοπάτια που δεν έπρεπε καν να γυρίσω να κοιτάξω... Πέρα από αυτό όμως, μόνο εγώ έχω παρατηρήσει πως όσο πιο καλά φέρεσαι σε έναν άνθρωπο, τόσο αχάριστα θα σου φερθει; Πώς γίνεται να ζητάς από τον άλλον αγάπη, να του δίνεις υποσχέσεις, να κάνεις όνειρα μαζί του και στο τέλος να του φέρεσαι σαν σκουπίδι; Και η ειρωνία είναι πως θα προσπαθήσουν να βγουν και λάδι, γιατί σε κάποια στιγμή εσύ θα αγανακτήσεις με όλη αυτήν τη συμπεριφορά και θα φερθείς ανάλογα! Και τότε θα εισαι φυσικά εσύ ο "κακός"! Δε με θέλεις... καλώς... Ποιος ο λόγος να μου φερεσαι με τόση κακία;