exw valtwsei...(den iksera se poia katigoria na to valw...)
Γεια σας! Θα ήθελα να μοιραστώ τις ανησυχίες μου μαζί σας και ελπίζω αν μπορείτε να μου απαντήσετε.
Είμαι 21 ετών φοιτήτρια σε σχολή πανεπιστημιακού επιπέδου. Νιώθω ότι η ζωή μου έχει βαλτώσει. Ενώ κανονικά θα έπρεπε να δίνω τα τελευταία μου μαθήματα και να μετράω μέρες μέχρι την ορκομωσία μου (μπήκα στη σχολή στα 17μισο), χρωστάω σχεδόν όλα τα μαθήματα και ενώ νιώθω ενοχές γι'αυτό στην τρέχουσα εξεταστική έδωσα μόνο ένα μάθημα στο οποίο κόπηκα με 3/10. Δε δουλεύω ούτε έχω κάποια άλλη υποχρέωση που να μη μου αφήνει χρόνο για διάβασμα. Απλά αποφεύγω να διαβάσω είτε από βαρεμάρα/ αναβλητικότητα ή επειδή όταν βλέπω τα τεράστια βιβλία σκέφτομαι ότι ποτέ δε θα καταφέρω να μάθω όσα χρειάζεται για να πετύχω στις εξετάσεις. Από όταν έμαθα ότι πέρασα στη συγκεκριμένη σχολή είχα έναν αρνητισμό βέβαια, επειδή το αντικείμενο δε μου πολυάρεσε, αλλά αποφάσισα να συνεχίσω αφού δεν ήξερα με σιγουριά τι ήταν αυτό που ήθελα να κάνω στη ζωή μου (ακόμα δεν ξέρω δηλαδή...) Αισθάνομαι ότι έχω χάσει 4 χρόνια από τη ζωή μου! Όσον αφορά τους φίλους μου είμαι μπερδεμένη. Όταν αισθάνομαι αισιόδοξη, λέω ότι ναι έχω κάποιους φίλους που μαζί τους νιώθω άνετα και περνάω σχετικά ευχάριστα. Και όντως ενίοτε βγαίνω μαζί τους, διασκεδάζω και περνάω καλά. Όταν όμως περνούν μέρες χωρίς να χτυπήσει το τηλέφωνο ή διαπιστώνω ότι βλέπω τις "κολλητές" μου μια φορά το μήνα από κοντά, απογοητεύομαι... Σαν να έχω διακοσμητικό ρόλο στις ζωές τους... Σχέση ολοκληρωμένη δεν έχω κάνει με άντρα. Από τη μια θέλω να νιώσω ασφάλεια και αγάπη μέσα σε μια σχέση για να προχωρήσω και από την άλλη ντρέπομαι για το σώμα μου. Μια φορά έτυχε κάποιος να δείξει ενδιαφέρον και με τη συμπεριφορά μου και τις ανασφάλειές μου πιστεύω ότι τον απομάκρυνα. Φοβάμαι μήπως δεν υπάρξει άλλος...Αλλά δε μου αρέσει η μοναξιά μου! Τι να κάνω;
Πολλές φορές αναρωτιέμαι αν οι σκέψεις μου αγγίζουν τα όρια κάποιας διαταραχής... Δεν ξέρω, όποτε διαβάζω για συμπτώματα κάποιας ψυχικής ασθένειας μου φαίνεται ότι τα έχω κι εγώ. Δεν είμαι αντικειμενική όμως και το καταλαβαίνω. Θα το εκτιμούσα πολύ αν κάποιος μου έλεγε τη γνώμη του! Ίσως η γνώμη ενός τρίτου με βοηθήσει να δω τα πράγματα πιο καθαρά...
Ευχαριστώ