Ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή μετά από 8 χρόνια
Καλημέρα σας,
όταν ήμουν στην εφηβεία είχα ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή η οποία έφυγε στα πρώτα έτη του πανεπιστημίου. Εδώ και δυό μέρες όμως και μετά από 8 χρόνια μου έχουν κολλήσει κάποιοι ψυχαναγκασμοί όπως το ανοιγόκλειμα των ματιών ή το τι πατάω (πλακάκια στο πεζοδρόμιο, χαλιά στο σπίτι) και το νιώσιμο αυτών στο πόδι μου που με ενοχλέι. Δεν ξέρω τι να κάνω και δεν ξέρω γιατί με έπιασε. Τελευταία έχω εκτεθεί σε πάρα πολύ άγχος και νομίζω ότι χθες έφτασα στα όριά μου. Προσέχω την μαμά μου που έχει διπολική διαταραχή και έκανε δύο απόπειρες αυτοκτονίας τα δύο τελευταία χρόνια (ευτυχώς χωρίς μοιραία κατάληξη και καμία οργανική δυσλειτουργία σαν συνέπεια), και ο πατέρας μου είναι αλκοολικός και κατά διαστήματα πίνει λιγότερο ή περισσότερο ή καθόλου. Εγώ ψάχνω δουλειά για να φύγω από το σπίτι, καθώς το Νοέμβρη κατάφερα και πήρα το πτυχίο μου αλλά νιώθω ότι δεν αντέχω άλλο στρες και ψυχοπλάκωμα που παθαίνω όταν βλέπω ότι η μαμά μου δεν είναι καλά. Επιπλέον μετά την τελευταία απόπειρα έχω επιφορτιστεί με το να δίνω στην μαμά μου τα χάπια της για να μην έχει χάπια στα χέρια που είναι μια κάποια δέσμευση. Για να μην μιλήσω για την συνεχιζόμενη ανησυχία που έχω ότι θα ξανακάνει κάτι. Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα με βοηθήσει ο ψυχίατρος ακόμα και αν πάω :( και δεν θέλω να πάρω αντικαταθλιπτικα για την ιδεοψυχαναγκαστική θέλω απλά να ηρεμήσω..........κουράστηκα πολύ...