Originally Posted by
Γάτος
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.
Έχω ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης για τα πάντα. Δεν είναι τυχαίο αυτό. Σήμερα η μητέρα μου με ρώτησε τι θα κάνω το βράδυ. Της είπα πως θα πάω μια μικρή βόλτα γιατί είχα μπουχτίσει, έβαλα τον θερμοσίφωνα να πλυθώ και να ετοιμαστώ. Λίγες ώρες αργότερα ήρθε η μάνα μου και με ρώτησε αν θα της έκανα μια χάρη. Εγώ νόμιζα πως έκανε πλάκα και της λέω όχι δεν στην κάνω... Λέει σοβαρά στο λέω, λέω πες μου αμέ, τι θες; Νόμιζα θα μου έλεγε κάτι να της φέρω. Λέει θέλω να με πας εκεί και εκεί και εκεί και εκεί... Μα δεν σου είπα πως θα βγω;;; Της λέω... Και τότε άρχισε να μου λέει διάφορα πως εκείνη φταίει που είναι συνέχεια από πάνω μου όταν την χρειάζομαι, που κάθεται και πλένει, που μαγειρεύει, που εγώ όποτε μου πει ποτέ δεν είμαι εκεί για εκείνους, που λέω όχι συνέχεια και δεν της προσφέρω κάτι, πως εκείνη αγωνίζεται καθημερινά και εγώ δεν της δείχνω τίποτα... Δεν αντέδρασα... Αφού επέστρεψε όμως συνέχισε τον εξάψαλμο. Είπε πως κουράστηκε πάρα πολύ και δεν άντεχε στον δρόμο και πως εγώ προτίμησα να κάνω βόλτες αφού είμαι αναίσθητος... Εκεί αντέδρασα γιατί δεν είναι αληθή όλα αυτά. Η ζωή μου έχει επικεντρωθεί γύρω από τα θέλω των δικών μου, συνέχεια ζητάνε πράγματα κι εγώ ντρέπομαι να ζητήσω κάτι... Συνέχεια βοηθάω στο σπίτι ενώ τα αδέρφια μου δεν αναλαμβάνουν αυτές τις δουλειές που πρέπει να φέρω εις πέρας. Πολλές φορές προσπαθούν να με φορτώσουν δουλειές στις οποίες δεν έχω καμία ευθύνη με διάφορες δικαιολογίες κιόλας.
Ρώτησα την μάνα μου γιατί δεν ζητάνε από τα αδέρφια μου όλα όσα ζητάνε από εμένα... Απάντησε πως τα αδέρφια μου έχουν άλλα πράγματα, η αδερφή μου συμφώνησε πως η μάνα μου έχει δίκιο και πως εγώ είμαι αναίσθητος και πως εκείνη θα έκανε ό,τι της ζητούσαν. Τότε γιατί δεν σηκώθηκε η αδερφή μου να κάνει αυτό που μου ζητούσε η μάνα μου;
:/ Αισθάνομαι σαν να είμαι στη μέση και επιτρέπω στους πάντες να σκαλίζουν το μέσα μου. Όλο αυτό με καταρρακώνει γιατί μόλις ζητάω κάτι ή μου το χτυπάνε ή με παρατάνε και φεύγουν. Έτσι δεν έχω διδαχτεί να ζητάω κι αισθάνομαι πολύ άσχημα όταν ζητάω κάτι. Αισθάνομαι ανεπαρκής και φοβάμαι. Μέσα μου αισθάνομαι τεμπέλης, αναίσθητος και πολλά άλλα, ενώ προσπαθώ πάρα πολύ σκληρά και μπορώ να καταλάβω πως δεν είμαι τίποτα από αυτά. Συνεχίζω όμως να αισθάνομαι πως μπορεί να είμαι όλα αυτά που μου αποδίδουν.:)