Quote:
Originally posted by Aphelia
Ωραία ταίριαξε το θέμα με τα γεγονότα της ζωής μου.
Σήμερα κλείνω τα 30. Και μου κάνει εντύπωση ότι δε νιώθω περίεργα. Το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι μπροστά μου είναι η πιο δημιουργική και όμορφη δεκαετία της ζωής μου. Θα ωριμάσω περισσότερο, θα πραγματοποιήσω τα επαγγελματικά μου όνειρα, θα κάνω παιδιά (ελπίζω προς το τέλος της δεκαετίας).
Και γω μοιάζω για μικρότερη, με κάνουν το πολύ για 22-23 (όλοι μένουν με το στόμα ανοιχτό όταν λέω την ηλικία μου). Μου αρέσει αυτό.
Είχα κι εγώ σε κάποια φάση της ζωής μου τον προβληματισμό που εξέφρασες La_vita. Μοιάζω με μικρότερη όχι μόνο στην εμφάνιση αλλά και στη συμπεριφορά. Δε νοιώθω ότι δεν είμαι ώριμη όμως. Αλλά υπήρχαν κάποια πρότυπα μέσα στο μυαλό μου για το πως μοιάζουν οι άνθρωποι στην ηλικία μου τα οποία με πίεζαν. Αποφάσισα συνειδητά τότε ότι δε μου ταιριάζουν, ότι θα προχωρήσω ως παιδί γιατί έτσι μου αρέσει να με βλέπουν, αυτή τη διάθεση θέλω να έχω, ότι έτσι νιώθω ευτυχισμένη.
Με επηρεάζει και μένα ότι μένω αυτή τη στιγμή στο πατρικό μου. Όταν είμαι κοντά στους γονείς μου συμμορφώνομαι με τη διαμορφωμένη σχέση που έχουμε αναπτύξει μεταξύ μας, είμαι πιο ναζιάρα, αφήνω πολλά στα χέρια τους. Αλλά πέρασα μεγάλες περιόδους που ζούσα μόνη μου, ανεξάρτητη, δούλευα και είχα όλες τις ευθύνες που έχει κάποιος που ζει μόνος του. Οπότε ξέρω πως είναι και αυτή η κατάσταση. Με επηρεάζει σίγουρα και ότι έχω σχέση με μικρότερο, το οποίο μου αρέσει πολύ γιατί μου φαίνεται ότι οι περισσότεροι από τους μεγαλύτερούς μου παραμεγάλωσαν.
Θέλω να μείνω μόνη μου και σχεδιάζω να το κάνω αυτή τη χρονιά. Το οικονομικό είναι το πρόβλημα όχι η διάθεση. Σίγουρα κάποια στοιχεία της συμπεριφοράς μου θα αλλάξουν αλλά ελπίζω όχι η διάθεση.
Διαπιστώνω ότι έχουμε πολλά κοινά στοιχεία Aphelia και μου αρέσει αυτό. Κι εγώ έχω σχέση με μικρότερο,πάντα είχα με μικρότερους γιατί οι μεγαλύτεροι,όσοι ήξερα τουλάχιστον,με κούραζαν αφάνταστα. Τους έλειπε το χιούμορ,η \"αφέλεια\" και η αθωότητα που χαρακτηρίζει τις μικρές ηλικίες. Είχαν την εντύπωση ότι τώρα που μεγάλωσαν-δηλαδή πάτησαν τα 30- πρέπει να είναι ώριμοι και σοβαροί. Αλλά είναι σοβαροφανείς.